Μια σειρά από ερωτήσεις από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül σχετικά με την απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής

Μια σειρά ερωτήσεων από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül σχετικά με την απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής

9 Η ένωση γονέων του δημοτικού σχολείου Eylül επέκρινε την απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής 9 μαθητών του δημοτικού σχολείου Eylül, των οικογενειών των μαθητών, των δασκάλων και του σχολικού προσωπικού να παραμείνουν στην απομόνωση του σπιτιού μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021 και ζήτησαν μια σειρά ερωτήσεων προς τις αρχές.

Μια σειρά ερωτήσεων από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül σχετικά με την απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Η Ανώτατη Επιτροπή για τις Μεταδοτικές Ασθένειες είχε αποφασίσει ότι όλοι οι μαθητές, οι οικογένειες των μαθητών, οι δάσκαλοι και το σχολικό προσωπικό, εκτός από εκείνους που καραντίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο 9 Eylül, θα παραμείνουν σε απομόνωση στο σπίτι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021.

9 Η ένωση γονέων του δημοτικού σχολείου Eylül υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων προς τις αρχές σχετικά με την απόφαση. Στη δήλωση που έκανε η Ένωση Γονέων του Δημοτικού Σχολείου 9 Eylül, ρωτήθηκε τι να κάνει για να εξαλείψει τα παράπονα των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η δήλωση που έκανε η Ένωση Γονέων του Δημοτικού Σχολείου 9 Eylül έχει ως εξής:

«Ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου 9 Eylül έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το σχολείο μας μαζί με τη διοίκηση του σχολείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κορωνοϊός Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, αυτή η επιδημία, η οποία έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο, δυστυχώς χτύπησε την πόρτα του σχολείου μας και μερικοί από τους δασκάλους και τους μαθητές μας μολύνθηκαν από τον ιό. Ως Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων, ευχόμαστε σε όλους τους καθηγητές, τους μαθητές και τις οικογένειές τους μια γρήγορη ανάρρωση.

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήσαμε στο Διαδίκτυο στις 30/12/2020, θέτουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις εκ μέρους των οικογενειών σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νόσων:

  • Υπάρχουν παρόμοια παραδείγματα απομόνωσης που εφαρμόζονται στο σχολείο μας κατά την ανίχνευση επαφών; Ή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά για το 9 δημοτικό σχολείο Eylül; Εάν εφαρμόζεται για πρώτη φορά, ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι για την εφαρμογή;
  • Ως αποτέλεσμα της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, το 95% του σχολείου ήταν αρνητικό, ενώ το 2% δεν ήρθε στο σχολείο και δεν είχε καμία επαφή, κάνοντας αυτή την απόφαση για επαφές και υποθέσεις που κάλυπταν το υπόλοιπο 3% του πληθυσμού προκάλεσε ανησυχία στις οικογένειές μας εάν υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις. Μια πιο περιεκτική εξήγηση αναμένεται να αντιμετωπίσει αυτές τις νόμιμες ανησυχίες.
  • Κορωνοϊός Γιατί οι οικογένειες των παιδιών μας που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο για περίπου 15 ημέρες εξαιτίας της επιδημίας και οι οποίες είχαν εξετάσει PCR παρά το ότι δεν τα έστειλαν και των οποίων τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν αρνητικά, απομονώθηκαν με αυτήν την απόφαση; Θα μπορούσαν να απαιτηθούν πιο ευέλικτες αποφάσεις και ειδικά δικαιώματα για αυτές τις οικογένειες;
  • Αν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρνητικά, ήταν οι ψυχολογικές καταστάσεις των παιδιών που μεταφέρθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι με τις οικογένειές τους; Ποια καθοδηγητικά μέτρα έχουν ληφθεί υπόψη για να μην επιδεινωθεί η ψυχολογική τους κατάσταση;
  • Τι είδους προφυλάξεις έχουν ληφθεί υπόψη για τα παράπονα των οικογενειών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα λόγω απομόνωσης 15 ημερών;
  • Κατά την περίοδο απομόνωσης 15 ημερών, αγορά, φαρμακείο, τράπεζα κ.λπ. Τι συνιστάται στην παροχή τέτοιων αναγκών;
  • Τι προφυλάξεις θα ληφθούν σχετικά με την θυματοποίηση μαθητών της 5ης τάξης που θα εισέλθουν στο KGS;

Εκ μέρους των οικογενειών μας που υπέστησαν θύματα από τις 9 Σεπτεμβρίου İlkol, περιμένουμε μια απάντηση ως ένωση γονέων.

Άλλες ειδήσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

.Source