Μισό εκατομμύριο άνθρωποι αρρώστησαν στη Γουχάν. Δέκα φορές … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Πρόληψης CC կենտրոն, στην κινεζική πρωτεύουσα Wuhan, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι μπορούσαν να μολυνθούν με SARS-CoV-2, σχεδόν δέκα φορές τον επίσημο επιβεβαιωμένο αριθμό. )!

Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν δείγματα από 34.000 άτομα στο Γουχάν, το Χουμπέι, την Κίνα, καθώς και το Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Γκουανγκντόνγκ, το Γιανγκζού, το Σιτσουάν, το Γουχάν και άλλες πόλεις στο Γουχάν. κορωνοϊός. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ποσοστό 4,43% των αντισωμάτων έναντι του Covid-19 σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους του Wuhan, όπου έκτοτε η ζωή επανήλθε στην κανονική. Από την Κυριακή, οι κινεζικές μητροπολιτικές αρχές ανακοίνωσαν 50.354 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού. Ο στόχος της μελέτης ήταν να εκτιμηθεί ο επιπολασμός προηγούμενων λοιμώξεων στον πληθυσμό αναλύοντας δείγματα ορού από μια ομάδα ατόμων με αντισώματα κοροναϊού. Τα ευρήματά του, ωστόσο, δεν είναι πειστικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Η μελέτη, σύμφωνα με το κινεζικό CDC, που διενεργήθηκε ένα μήνα μετά τον περιορισμό του πρώτου κύματος της επιδημίας από την Κίνα, έδειξε ότι το ποσοστό αντισωμάτων που εντοπίστηκαν σε άλλες πόλεις στην επαρχία Hubei εκτός από το Wuhan ήταν πολύ χαμηλό – μόνο 0,44%. ,

Ανεπαρκής καταχώριση υποθέσεων στο Γουχάν

Σύμφωνα με τον Jiang Hu Huang Huang, εμπειρογνώμονα υγείας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, η μελέτη επισημαίνει το πρόβλημα της κακής τήρησης αρχείων στο Γουχάν στο τέλος της επιδημίας, εν μέρει λόγω του χάους στην Κίνα εκείνη την εποχή. σχετικά με τη μη συμπερίληψη των ασυμπτωματικών στον επίσημο υπολογισμό.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, εμπύρετοι ασθενείς πλημμύρισαν νοσοκομεία Wuhan, όπου αντιμετώπισαν τεράστια έλλειψη προσωπικού, ιατρικές προμήθειες και διαγνωστικές εξετάσεις για τον έλεγχο και τη θεραπεία τους. Αντ ‘αυτού, πολλοί είχαν πει να επιστρέψουν στο σπίτι και να απομονωθούν, μολύνοντας άλλους συγγενείς και άλλοι πέθαναν χωρίς να δηλώσουν θανάτους Covid-19.

Οι αρχές σε τέτοιες χώρες αντιμετώπισαν ανεπαρκείς περιπτώσεις κοροναϊού σε πολλές χώρες, αλλά υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα διαφάνειας στην Κίνα, αναφέρει το CNN, με αξιωματούχους να διαθέτουν πιο αισιόδοξα δεδομένα στο κοινό από εκείνα στα οποία είναι διαθέσιμα. “Οι αρχές έχουν επίσης ασκήσει πίεση σε ερασιτέχνες δημοσιογράφους για να αναφέρουν σχετικά με τη ζοφερή πραγματικότητα των υπερπληθυσμένων νοσοκομείων του Γουχάν. Μόλις χθες, ο 37χρονος πρώην δικηγόρος hangang Zang, ο οποίος κάλυψε το ξέσπασμα στην κινεζική πόλη Wuhan, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με την κατηγορία της «πρόκλησης προβλημάτων και επικοινωνίας». Δύο ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, ο Λι εχουάν και Φανγκ Μπιν, συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο.

Πηγή: iefimerida.gr

Source