Μιτζωτάκης. Το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της επιδημίας, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλή προσοχή για το τρίτο κύμα

“Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της επιδημίας, αλλά έως ότου εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα της επιδημίας.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Και για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σε τοπικό επίπεδο », δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Πολλαπλών Χρήσεων του Περιστερίου, ένα από τα 386 κέντρα δοκιμών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ταχείας δοκιμής 12.000. coronavirus καθημερινά μέσω της πλατφόρμας test.gov.gr, με τυχαία επιλογή εθελοντών.

“Οι γρήγορες δοκιμές μας επιτρέπουν να ελέγξουμε τον δείκτη θετικότητας των ασυμπτωματικών πολιτών μας. “Αυτό το στοιχείο είναι εξαιρετικά σημαντικό, ώστε να εντοπίζουμε γρήγορα τοπικές επιδημίες, ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε γρήγορα τοπικά για να τις μειώσουμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Όλα αυτά είναι δοκιμές που πραγματοποιούνται δωρεάν, χωρίς χρεώσεις για τους πολίτες, παίρνουν το αποτέλεσμα σε 10 λεπτά, και προφανώς θα γνωρίζουν ότι είναι αρνητικοί, επειδή τα περισσότερα από αυτά θα είναι αρνητικά. Εάν είναι θετικά, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις διαδικασίες του πρωτοκόλλου παρακολούθησης. “Ωστόσο, είναι μια πολύ σημαντική δράση, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δράση εμβολιασμού, να μειώσουμε την επιδημία τους επόμενους μήνες”, πρόσθεσε. εθελοντές. “Μπορούν μόνο να ωφεληθούν μόνοι τους”, είπε.

Ο πρωθυπουργός περιήγησε στο Κέντρο Υγείας, το οποίο προσφέρει επίσης μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες που έχουν συμπτώματα Covid-19 ή έχουν συνδεθεί με μια υπόθεση. Επισκέφτηκε επίσης μία από τις οκτώ κλινικές εμβολιασμού που προετοιμάστηκαν στο Κέντρο για να συμμετάσχει στην εκστρατεία εμβολιασμού του κορανοϊού γενικού πληθυσμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο ως κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην κοινότητα, οι οποίες περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – τμήμα γενικής ιατρικής, ορθοπεδικό τμήμα, οδοντιατρική κλινική, ψυχιατρικό τμήμα, παιδιατρική υπηρεσία και εργαστήριο μικροβιολογίας.

“Τα πολυλειτουργικά κέντρα αστικής υγείας είναι, στην πραγματικότητα, το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μεγάλα αστικά κέντρα”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το Νοσοκομείο Περιστέρι είναι “καλά εφοδιασμένο”.

Πλήρης δήλωση του πρωθυπουργού

“Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το πανίσχυρο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Περιστέρι για να επιβλέπω το έργο της νέας πλατφόρμας test.gov.gr. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, έχουμε την ευκαιρία να διεξάγουμε καθημερινά 12.000 τυχαιοποιημένες γρήγορες δοκιμές σε όλη τη χώρα για τους συμπολίτες μας που θα δηλώσουν ότι θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτήν την ενέργεια.

Οι γρήγορες δοκιμές μας επιτρέπουν να ελέγξουμε το δείκτη θετικότητας στους ασυμπτωματικούς πολίτες μας. Αυτό το στοιχείο είναι εξαιρετικά σημαντικό, ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε γρήγορα τοπικές επιδημίες, ώστε να μπορούμε να πάρουμε γρήγορα τοπική παρέμβαση για να τις μειώσουμε.

Αλλά για να έχουμε αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή μας, πρέπει να έχουμε όσους από τους συμπολίτες μας θα είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα όσο πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Δώδεκα χιλιάδες τεστ σε 386 μέρη της δημοκρατίας, μία εκ των οποίων είναι εδώ στο Περιστέρι.

Αυτές οι 12.000 δοκιμές συμπληρώνουν τις πολλές, δεκάδες χιλιάδες δοκιμές που εκτελούνται καθημερινά, είτε πρόκειται για δοκιμές PCR είτε για γρήγορες δοκιμές αντιγόνου. Και θα μας παράσχουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες τους επόμενους μήνες, καθώς η διαδικασία εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα!

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της επιδημίας. Αλλά έως ότου εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της επιδημίας. Και για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, և αυτή η δράση είναι τόσο σημαντική για αυτήν և Ενθαρρύνω όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν την ενέργεια. Μόνο οι δικαιούχοι μπορούν να είναι οι ίδιοι.

Αυτά είναι όλα τα τεστ που είναι δωρεάν για τους πολίτες, παίρνουν το αποτέλεσμα σε 10 λεπτά, προφανώς θα γνωρίζουν ότι είναι αρνητικά, γιατί τα περισσότερα από αυτά θα είναι αρνητικά, εάν είναι θετικά, θα πρέπει να περάσουν από τις διαδικασίες. έλεγχος.

Αλλά είναι μια πολύ σημαντική δράση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δράση του εμβολίου, για να περιορίσουμε την επιδημία τους επόμενους μήνες.

Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ όλο το προσωπικό του κέντρου υγείας, όλο το προσωπικό πρωτοβάθμιας περίθαλψης που έχει επίσης αυξήσει πολύ τους τελευταίους μήνες. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ την πρωτοβάθμια περίθαλψη, έχουμε ένα πολύ τολμηρό σχέδιο να την ενισχύσουμε το επόμενο έτος, և εδώ το Peristeri Multipurpose Clinic είναι ένα μοντέλο για το πώς οι εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης μπορούν να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Από το κάτω μέρος της καρδιάς μου σε όλους, όλοι, χαρούμενα γενέθλια, καλή δύναμη և Το 2021 είναι μια καλή χρονιά για όλους և όλους ».

Πηγή: skai.gr

Source