Μιτζωτάκης. Το εμβόλιο Covid19 είναι δώρο της Πρωτοχρονιάς του 2021

Το εμβόλιο κατά του Covid είναι δώρο για το νέο έτος το 2021

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί για τη νέα αναβίωση της επιδημίας, προειδοποιώντας στο μήνυμα του νέου έτους του 2021. Ολοκληρώνει μια εθνική πορεία 200 ετών. Συμπληρώνει 40 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας. Και αυτό σημαίνει την αρχή μιας νέας δεκαετίας ευημερίας. “

Το όλο μήνυμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο έτος έχει ως εξής:

Οι συμπολίτες μου,

Σύντομα αφήνουμε πίσω ένα χρόνο γεμάτο πρωτοφανείς δυσκολίες. Από την αρχή, η χώρα ξεπέρασε την οικονομική και κοινωνική στασιμότητα, προχωρώντας ενωμένοι.

Στη συνέχεια όμως ξέσπασε η επιδημία, η οποία πολιορκεί ακόμη ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η χώρα μας κλήθηκε να κυβερνήσει πολλά και ταυτόχρονα τα μέτωπα. Έκρηξη μεταναστευτικών κυμάτων. Επιπτώσεις του κορανοϊού στην υγεία և οικονομία. Και, φυσικά, η σύγχυση στον τομέα των εθνικών μας προβλημάτων.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε όλα αυτά. Διασφαλίζει τα σύνορά της σε ευρώ. Στα νησιά του Αιγαίου, προστάτευε και διευκόλυνε τα νησιά του. Υπερασπίστηκε τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα, προστάτευε τη ζωή και το εισόδημα όλων. Τολμηρά, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στις αρχές της δημοκρατίας, τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού. Στο τέλος του έτους, λοιπόν, έχουμε τους πόρους για να μετατρέψουμε την εμπειρία του 2020 σε δύναμη του 2021.

Φέτος γιορτάζουμε με διαφορετικό τρόπο. Στο σπίτι με την οικογένειά μας, κλείνοντας την πόρτα στον ιό. Καθώς τα γεγονότα ξετυλίγονται, οι κίνδυνοι κρύβονται. Και παρά την κούραση πολλών μηνών, θα ήταν άδικο να ξεκουραστούμε για λίγα δευτερόλεπτα για να καταστρέψουμε αυτό που έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα μέσω της θυσίας.

Εξάλλου, το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή είναι ήδη εκεί. Το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας – το στέλεχος της υγείας που λαμβάνει η νέα χρονιά από τον παλιό που αναχωρεί.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να γεφυρώσουμε ώριμα το χάσμα μεταξύ του τέλους του πολέμου των κορωνών και της έναρξης της μάχης για πρόοδο. Μια γέφυρα που κρύβει παγίδες. Γι ‘αυτό πρέπει να το περάσουμε αργά και σταθερά.

Έτσι, οι περιορισμοί θα διατηρηθούν εφόσον δεν τηρούνται. Επειδή τα γεγονότα λειτουργούν μόνο όταν ορισμένοι δεν είναι. Και θα καταργηθούν καθώς ενισχύεται η εμπιστοσύνη. Η προτεραιότητα είναι πάντα να ανοίγουμε τα σχολεία μας.

Οι συμπολίτες μου,

Το εμβόλιο Covid είναι δώρο της Πρωτοχρονιάς του 2021. Και το αντίδοτό μας θα είναι η καθολική αποδοχή του. Επειδή σημαίνει αυτοάμυνα, αλλά και αλληλεγγύη με τους αγαπημένους μας.

Οι προφυλάξεις όλων δεν επιτρέπουν σε κανέναν να το διορθώσει. Η ελευθερία συμπύκνωσης του Den δεν μπορεί να γίνει άρνηση ελευθερίας. Και καθώς το εμβόλιο εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και ο κοροναϊός.

Εμβολιάστηκα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, βλέποντας για μένα τη δύναμη των γιατρών και των νοσοκόμων μας, σας παρακαλώ να τους εμπιστευτείτε με μεγαλύτερη ένταση, κάνοντας τη δουλειά τους ευκολότερη μέχρι το τέλος αυτής της μεγάλης δοκιμασίας.

Επειδή παραμένει η επαγρύπνηση ενάντια στη νέα αναβίωση της επιδημίας. Και η μάσκα, όπως όλες οι θεραπείες, θα συνεχίσει να μας συνοδεύει μέχρι να τελειώσει η διαδικασία εμβολιασμού.

Αλλά τώρα είμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Και αυτό πρέπει να μας οπλίζει με νέα δύναμη. Το κράτος θα συνεχίσει να φροντίζει την κοινωνία και να στηρίζει την οικονομία. Και το νέο έτος σίγουρα θα είναι έτος ελευθερίας.

Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ο τίτλος της εθνικής αποστολής που εξελίσσεται για την τελική μας κυκλοφορία από το Covid-19. Αλλά αυτή είναι η ουσία του εορτασμού δύο αιώνων της ανεξαρτησίας μας.

Το 2021, λοιπόν, θα είναι πυκνό, κλείνοντας τις παλιές πληγές και ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ολοκληρώνει μια εθνική πορεία 200 ετών. Συμπληρώνει 40 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας. Και αυτό σημαίνει την αρχή μιας νέας δεκαετίας ευημερίας.

Ακριβώς όπως κάποτε οι Έλληνες αντιμετώπισαν τα μεγάλα ρεύματα των εθνών-κρατών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, έτσι πρέπει τώρα να ακούσουμε το μήνυμα της εποχής μας. Ανάπτυξη για όλους – με δυναμισμό, εξωστρεφείς, σεβασμό στο περιβάλλον.

Τώρα γνωρίζουμε καλά τη δύναμη της ενότητάς μας. Χωρίς αυτήν, δεν θα είχαμε πετύχει, ούτε στην επιδημία և οικονομία, ούτε στην άμυνα. Τώρα αυτή η μονάδα γίνεται ο κοινός δρόμος για μεγάλους στόχους.

Γνωρίζουμε ότι η κρίση μπορεί να γίνει μια ευκαιρία. Το νέο AV SS, η ψηφιακή κατάσταση, οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις το ανακοινώνουν. Κανένα από αυτά δεν ήταν αυτονόητο. Και όμως, είναι χθες οι προσπάθειες που πυροδοτούν το μέλλον της χώρας.

Οι συμπολίτες μου,

Το να κάνουμε το 2021 «Έτος των Ελλήνων» εξαρτάται από εμάς. Ο σύνδεσμος που θα ενώσει τις νίκες των προγόνων με τις επιτυχίες των γενεών. Και ο δρόμος που θα γίνει λεωφόρος για τη νέα Ελλάδα. Επομένως, αξίζει να τον υποδεχτούμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Υγεία και ευεξία.

https://www.youtube.com/watch?v=tBUXNX2yqVM:

Source