Μιχαελ Σουμάχερ. Μετά από πάγωμα για επτά χρόνια … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο σωστός απλός λόγος δεν αρκεί για το τι συνέβη στις 11:07 π.μ. στις χιονισμένες Άλπεις επτά χρόνια νωρίτερα. Η φαινομενικά ασήμαντη παρακμή που στερούσε την κυβέρνηση από την εξουσία, το όνομα της οποίας έγινε συνώνυμο με την ταχύτητα – το θάρρος με το οποίο “έβγαλε” το αυτοκίνητό του, διασχίζει το ανθρώπινο μυαλό, ξυπνά μια μυστικιστική διάθεση.

Αποκαθιστά την παντοδυναμία του πεπρωμένου, η οποία πρέπει να αποφασίσει το πεπρωμένο του ανθρώπου, ή μάλλον, να αποφασίσει πότε θα στεγνώσει. Αν κάποιος επιστρέψει στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, θα μπορούσε να βρει το αναπόφευκτο του πεπρωμένου που κυβερνά τον κόσμο, όλα τα δεινά του.

Όταν ξύπνησε εκείνο το ειδυλλιακό χριστουγεννιάτικο πρωί στο θέρετρο Meribel, ο Michael Schumacher έβαλε τον κόσμο στα πόδια του. Η γυναίκα, τα παιδιά ήταν δίπλα του, απολαμβάνοντας τις διακοπές, το αγαπημένο του χόμπι ήταν το σκι. Η άνευ προηγουμένου τύχη, η φήμη και οι αμέτρητοι θαυμαστές του υποκλίθηκαν μπροστά στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή աշխարհի 91-χρόνο grandmaster.
https://www.youtube.com/watch?v=_haGJ-NGB7s:

Η θητεία του στη σύμβαση Ferrari ագիրը Gold εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των υψηλότερων αμειβόμενων αθλητών στην ιστορία. Είχε κατακτήσει τον κόσμο διασχίζοντας μια τεράστια απόσταση. Από παιδικές κάρτες έως πατέρα οικοδόμος wait μητέρα σερβιτόρα έως την απόλυτη κορυφή της Formula 1. Έγινε το απόλυτο αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Michael Schumacher, ωστόσο, δεν πέρασε στην αιωνιότητα όπως ο αντίπαλός του, Ayrton Senna, λίγα δευτερόλεπτα αφού τον πέρασε στη γραμμή Imola. Δεν έφυγε, αλλά δεν είναι εδώ. Το Seven καταψύχθηκε για επτά ολόκληρα χρόνια. Πολλοί πιστεύουν ότι η κατάστασή του είναι ακόμη χειρότερη από το τέλος του Σέννα, του οποίου η επιθυμία, αν όχι τίποτα άλλο, έγινε πραγματικότητα. “Εάν συμβεί αυτό, θα έχω ένα ατύχημα που θα μπορούσε να μου κοστίσει τη ζωή μου.” Δεν θέλω να ζήσω σε αναπηρική καρέκλα. “Δεν θέλω καν να πάω στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς”, είπε λίγους μήνες πριν από το τέλος.

Ο Schumacher δεν είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο. Και γιατί έτσι κι αλλιώς; Τον περίμενε όλη της τη ζωή, λίγες μέρες πριν την ηλικία των 45. Δεν έζησε τη ζωή ενός ροκ σταρ, ούτε ξεκίνησε και τελείωσε η ζωή με τα κομμάτια που τελικά άφησε πίσω. Απολάμβανε καλά πούρα, κρασί και σχεδίαζε να δημιουργήσει τους δικούς του αμπελώνες.

Και όμως, κάνοντας το συνηθισμένο του σκι, παρέκκλινε από το αρχικό του ταξίδι με χιόνι για να σώσει το παιδί του φίλου του. Αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, το να πέσει ένα αμήχανο χτύπημα πάνω σε βράχο προκάλεσε τραυματισμούς στο κεφάλι. Έπεσε σε κώμα και επωάστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Οι γιατροί έκαναν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να τον κρατήσουν ζωντανό καθώς υπέστη πολλαπλούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς. Έκτοτε, η σύζυγός του ξεκίνησε την ανάρρωσή του, διατηρώντας αποφασιστικά την παγκόσμια εικόνα του Sumy. Μετά τη θεραπεία στη Γκρενόμπλ, μεταφέρθηκε σε μια ειδική κλινική στην Ελβετία και μετά στο σπίτι του.

Τώρα αυτή η οικογένεια և πολλές νοσοκόμες έχουν μετακομίσει στη Μαγιόρκα σε μια βίλα των 26 εκατομμυρίων. Αν και πληροφορίες για την υγεία του εμφανίζονται μαζί με την πτώση, έγινε γνωστό ότι δεν μπορεί να περπατήσει. Υποφέρει από μυϊκή ατροφία, η επαφή του είναι κυρίως με τα μάτια.

Η οικογένειά του έχει ξοδέψει τουλάχιστον 14 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Η σύζυγός του, Κορίνα Σούμαχερ, πρόσφερε μια λάμψη ελπίδας με τη σπάνια δήλωσή της. “Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολύ μικρά βότσαλα σχηματίζουν ένα μεγάλο μωσαϊκό. “Μαζί είμαστε πιο δυνατοί.” Σύμφωνα με αναφορές, ο Schumacher λαμβάνει καινοτόμο θεραπεία που μπορεί να τον κάνει, μεταξύ άλλων, να θαυμάσει τον γιο του που ακολουθεί τα χνάρια του. Μέχρι τότε, ο Sumy παραμένει στις καρδιές των εκατομμυρίων θαυμαστών του.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source