ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. “Πρέπει να επαναφέρουμε το άθλημα στην παλιά του μορφή”

Διαβάστε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Προέδρου της KOA Ανδρέα Μιχαήλ,

Ας εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας φέτος – “AROUTYUN”. Με την επιδημία του κοροναϊού, το ξαφνικό κακό μας έβγαλε από όλους τους τομείς της ζωής μας, γι ‘αυτό η επιθυμία για ARO είναι απαραίτητη σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Ο αθλητισμός έχει επίσης πληγεί σοβαρά από την επιδημία, στερώντας από εμάς τον αθλητισμό, να παρακολουθεί ό, τι μας προσφέρει.

Με την έλευση του 2021, η ανησυχία μας είναι ότι το άθλημα θα επιστρέψει δυναμικά στη ζωή μας τη νέα χρονιά. Αυτό είναι το σύνθημά μας, που γιορτάζει τη νέα χρονιά σήμερα. Ως αθλητικός οργανισμός στην Κύπρο, παρακολουθούμε καλά, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε.

Με μεγάλη λύπη αφήνουμε πίσω το 2020, επειδή η επιδημία έφερε αμέτρητα κακά. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε εκείνους που έχουν αρρωστήσει, που μας έχουν αφήσει, που έχουν υποφέρει. Σκεφτόμαστε τα αθλήματά μας που έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, τους κλειστούς αθλητές μας, τις κλειστές επιχειρήσεις μας, τα μη αθλητικά παιδιά μας.

Ως ΚΟΑ, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, τους υποστηρίζουμε όλοι, ελπίζοντας ότι θα αυξηθούν οι καλύτερες μέρες το 2021 και τα αθλήματα θα χαμογελούν ξανά. Οι αντιδράσεις δείχνουν ανακούφιση στις αντιδράσεις μας ως οπαδοί / θαυμαστές, αθλητές, πράκτορες προπονητών, να θυμάστε τις πραγματικές αξίες και τα ιδανικά του αθλήματος, να ανεβείτε τη μπάρα, να μείνετε κοντά στο αγαπημένο μας άθλημα. Μόνο έτσι θα είναι το άθλημα νικηφόρο σε αυτή τη μάχη.

Πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπους για να επαναφέρουμε το άθλημα στο προσκήνιο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, προτάσεις, απόψεις. Όλοι όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η δημόσια υγεία είναι πάντα προτεραιότητα,

Αλλά ζήσαμε τις ευχάριστες στιγμές του αθλητισμού το 2020. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που σηματοδότησε τις θετικές πτυχές του αθλητισμού μας ήταν η τοποθέτηση του θεμέλιο λίθου του νέου γηπέδου της Λεμεσού από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Η 29η Φεβρουαρίου 2020 είναι πλέον εγγεγραμμένη στη χώρα μας ως ιστορική ημέρα για τον αθλητισμό. Ένα έργο που παρακολουθούμε monitoring παρακολουθούμε στενά και αναπτύσσουμε γρήγορα: Τον Μάιο του 2022, το όραμα των θαυμαστών της Λεμεσού θα γίνει πραγματικότητα.

Είχαμε την αθλητική επιτυχία των αθλητών μας στους διαγωνισμούς και τα επιτεύγματα των διαφόρων αθλητικών ομάδων μας στην Ευρώπη. Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά, το Τόκιο 2021. Έχουμε πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων και των δεσμεύσεών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα, το νέο έτος αρχίζουμε να εφαρμόζουμε νέα έργα και προγράμματα.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ως το ανώτατο αθλητικό σώμα του τόπου, αναλαμβάνοντας τον θεσμικό ρόλο που του έχει ανατεθεί από το Κυπριακό κράτος για το σχεδιασμό, την επίβλεψη, τον συντονισμό και τον έλεγχο του Κυπριακού αθλητικού προσωπικού, είμαστε βέβαιοι ότι το έργο μας θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα. ,

Υπό τη νέα ηγεσία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κύπρου, ανακοινώσαμε από κοινού ότι θα περπατήσουμε μαζί. Έτσι, με την KOE, αλλά հետ με τις αθλητικές ομοσπονδίες, η KOA φιλοδοξεί և στοχεύει να προχωρήσει το άθλημά μας ένα βήμα παραπέρα. Ο τομέας υψηλής απόδοσης ությամբ ανταγωνιστικός με την ποικιλομορφία, ο αθλητισμός sector τομέας ψυχαγωγίας զանգված η διάδοση των κοινωνικών αθλητικών προγραμμάτων είναι τα προγράμματα του CSTO που εφαρμόζουν և την προσφορά. Ως οργανισμός, πρέπει να ευχαριστήσουμε την ΚΕ, τις Ομοσπονδίες, τους εθελοντές, τους γονείς, τους προπονητές, αλλά πάνω απ ‘όλα χιλιάδες αθλητές μας.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η προώθηση των αξιών του αθλητισμού. Υπάρχουν δυνάμεις στη χώρα μας, αλλά η βούληση για τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται με τον καιρό, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά απαιτεί σωστό σχεδιασμό, κινητοποίηση όλων όσων γνωρίζουν τις νέες απαιτήσεις, τις νέες κλήσεις της εποχής.

Υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός μπροστά μας – το Τόκιο 2021. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που μπορούν να είναι, μεταξύ άλλων σημαντικών αθλητικών γεγονότων, τα κριτήρια για τα νέα μας εγχειρίδια. Ο ίδιος ο αθλητής βρίσκεται στο κέντρο της COM. Επενδύουμε σε αυτό, περιμένουμε διαφορές, πετυχαίνουμε. Το προκριματικό των έντεκα αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο στους Παραολυμπιακούς Τόκιο, και μερικοί να ελπίζουμε για ένα εισιτήριο, είναι κάτι που μας κάνει ευτυχισμένους και περήφανους. Θέλουμε περισσότερη χαρά: να νιώθουμε περήφανοι αν αυτοί οι αθλητές μας οδηγήσουν στο υψηλότερο βάθρο. Αυτός είναι ένας εφικτός στόχος, πιστεύουμε ότι θα τον επιτύχουμε.

Κλείνουμε με ευχές և ευχαριστώ όλους τους επενδυτές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στο κράτος, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο ανήκει η KOA, για την ολοκληρωμένη υποστήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομος Πρόδρομου για την πλήρη υποστήριξη και άμεση ανταπόκρισή του.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα συνεχίσει να εργάζεται επιμελώς, με αφοσίωση, ανιδιοτέλεια, ισότητα και αξία για την περαιτέρω ανάπτυξη των κυπριακών αθλημάτων. Ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Καλή χρονιά, γεμάτη υγεία և με πολλές αθλητικές επιτυχίες. Θα πετύχουμε και αυτή τη φορά. “

Source