Μνημόνιο συμφωνίας από την Προεδρία, ING և SMIK για την υποστήριξη των παιδιών στην Κυπριακή Διασπορά

Σήμερα υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου του Επιτρόπου για την Προεδρία, του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας (Γενετικής) (INGK) και της Κυπριακής Σχολής Μοριακής Ιατρικής (SMIK) για την ενίσχυση των δεσμών, την υποστήριξη της Διασποράς Αρμενίων Κυπρίων και παγιδευμένων παιδιών.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ING, το μνημόνιο, που υπογράφηκε σε ειδική τελετή στο ινστιτούτο από τον Επίτροπο της Προεδρίας, Φώτη Φωτίου և Λεωνίδας Φιλάκτου, Διευθύνων Ιατρός της ING, καλύπτει τις ενέργειες των μερών κοινού ενδιαφέροντος. Αρμενίοι Κύπριοι της Διασποράς, καθώς και τα παιδιά των παγιδευμένων γονέων, καθώς και οι ενέργειες των κομμάτων համաշխարհային Παγκόσμια Ομοσπονδία Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή για τον Αγώνα της Κύπρου (PSEKA) համաշխարհային Παγκόσμια Ομοσπονδία Νέων Μεταναστών. (Κύπριοι) Στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικά προγράμματα, τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής της ING Κύπρου, τη συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων, την εφαρμογή, άλλες δραστηριότητες, όπως το αίτημα εγχώριας, ευρωπαϊκής και διεθνούς έρευνας για την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας. ING / SMIK επιστήμονες / γιατροί բժիշ ακαδημαϊκοί հետ Επιστήμονες / γιατροί της διασποράς և Κύπριοι ακαδημαϊκοί.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο κ. Fotiu ευχαρίστησε την ING ως έναν από τους κύριους συνεργάτες και υποστηρικτές του Επιτρόπου, χρησιμοποιώντας αυτή τη συνεργασία, ειδικά για τη νέα γενιά των αποδημιών μας, για να διατηρήσει τις ρίζες και την ιστορία τους μέσω διαφόρων άλλων εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων. և πολιτισμός.

Ταυτόχρονα, ο Επίτροπος της Προεδρίας επαίνεσε την ισχυρή συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ του Γραφείου των Προέδρων Αγνοουμένων της ING.

Στο τέλος, ο κ. Φωτίου επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας τόσο για τους μαθητές της Διασποράς όσο και για τους Ριζοκαρπασούς.

Χαιρετίζοντας τον επίτροπο πυρκαγιάς, ο κ. Filaktu είπε ότι, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ήταν ιδιαίτερα περήφανος για την υπογραφή του μνημονίου, σημειώνοντας ότι «οι μετανάστες και τα παγιδευμένα παιδιά είναι πάντα στο μυαλό μας, θα θέλαμε να συνεισφέρουμε στην εκπαίδευση . “Μέσω των μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Κυπριακής Σχολής Μοριακής Ιατρικής, αλλά και μέσω άλλων ερευνητικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων.”

Πρόσθεσε, “Το γραφείο του Προεδρικού Επιτρόπου υπήρξε πολύ καλός εταίρος εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι σχέσεις μεταξύ των δύο οργάνων θα ενισχυθούν περαιτέρω δημιουργώντας αυτό το νέο μνημόνιο, το οποίο θα αποφέρει κοινωνικοοικονομικά οφέλη στη χώρα μας. , οι μετανάστες μας, αλλά αυτός. “στα παιδιά των αιχμαλώτων μας.”

Source