Μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του Αντιπροέδρου, ING School Κυπριακή Σχολή Μοριακής Ιατρικής և

Υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του Γραφείου του Επιτρόπου για την Προεδρία, του Ινστιτούτου Νευρολογίας Κύπρου, του Ινστιτούτου Γενετικής (INGK) και της Κυπριακής Σχολής Μοριακής Ιατρικής (SMIK). Υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας για την ενίσχυση των δεσμών με παιδιά στη Διασπορά.

Πρόεδρος της Προεδρίας Fotis Fotiu գլխավոր Διευθύνων Σύμβουλος της ING Καθ. Το μνημόνιο, που υπογράφηκε από τον Λεωνίδα Φιλάτκου σε ειδική τελετή στο ING, περιλαμβάνει δράσεις και από τις δύο πλευρές σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για την υποστήριξη των παιδιών της Αρσενικής διασποράς των παγιδευμένων Κυπρίων γονέων, καθώς και τις ενέργειες των δύο μερών, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κυπρίων (POMAK) και ο Κυπριακός Αγώνας (PSEK). Οι δράσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Νέων Κυπρίων (NEPOMAK) έχουν ενδιαφέρον

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικά προγράμματα, τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής της ING Κύπρου, τη συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων, την εφαρμογή, άλλες δραστηριότητες, όπως το αίτημα εγχώριας, ευρωπαϊκής και διεθνούς έρευνας για την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας. ING / SMIK επιστήμονες / γιατροί բժիշ ακαδημαϊκοί հետ Επιστήμονες / γιατροί της διασποράς և Κύπριοι ακαδημαϊκοί.

Πρόεδρος της Προεδρίας κ. Ο Φώτης Φωτίου ευχαρίστησε την ING ως έναν από τους βασικούς συντελεστές του Επιτρόπου և, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυτής της εταιρικής σχέσης, ειδικά για τη νέα γενιά αποδήμων μας, να προσφέρει άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, για να τους φέρει πιο κοντά στις ρίζες, την ιστορία και τον πολιτισμό τους. πολιτισμός.

Ταυτόχρονα, ο Επίτροπος για την Προεδρία επαίνεσε την ισχυρή συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ του Γραφείου του Επιτρόπου Αγνοουμένων της ING

Στο τέλος, ο κ. Φωτίου επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας τόσο για τους μαθητές της Διασποράς όσο και για τους Ριζοκαρπασούς.

Καλωσορίζοντας τον Επίτροπο Fotiu, ο καθηγητής Filatu είπε ότι ήταν πολύ περήφανος που υπέγραψε το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι «οι μετανάστες και τα παιδιά της παγίδας είναι πάντα στο μυαλό μας και θα θέλαμε να συνεισφέρουμε στην εκπαίδευσή τους μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων». Κυπριακή Σχολή Μοριακής Ιατρικής, αλλά και μέσω άλλων ερευνητικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων. “

Ολοκληρώνοντας, ο καθηγητής Filaktu είπε, “Το Γραφείο του Επιτρόπου του Προέδρου είναι ένας πολύ καλός εταίρος, μια συνεργασία που διήρκεσε για πολλά χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η σχέση μεταξύ των δύο οργάνων θα ενισχυθεί περαιτέρω. Η δημιουργία αυτού του μνημονίου θα επιφέρει κοινωνικοοικονομικά οφέλη. “Θα φέρει τη χώρα μας, τους μετανάστες μας, αλλά και τα παιδιά της παγίδας μας.”

Source