“Μοιραστείτε το πλεόνασμα εμβολίων κοραναϊού”

πανό99

Αναφέροντας ότι ο νέος τύπος εμβολίου κορανοϊού (Kovid-19) φτάνει γρήγορα σε χώρες υψηλού εισοδήματος και οι φτωχότεροι στον κόσμο στερούνται, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε “χώρες που αναζητούν πρόσθετες συμφωνίες και παρέχουν περισσότερα από τα απαραίτητα εμβόλια για να μοιραστούν τις υπερβολικές δόσεις τους”.

Ο Guterres επεσήμανε στο τηλεοπτικό μήνυμα που δημοσίευσε μετά το θάνατο του Kovid-19 που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια, ότι οι απώλειες έφτασαν σε ένα «θλιβερό σημείο καμπής».

πανό134

Δηλώνοντας ότι υπάρχουν άδειες καρέκλες που δεν θα γεμίσουν ποτέ με ονόματα, πρόσωπα και τραπεζάκια πίσω από αυτούς τους εκπληκτικούς αριθμούς, ο Guterres επέκρινε την έλλειψη μιας παγκόσμιας συντονισμένης προσπάθειας κατά της επιδημίας και κάλεσε τις χώρες να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη στη μνήμη των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνοντας ότι υπάρχει κενό στον εμβολιασμό, ο Guterres είπε:

«Ενώ το εμβόλιο φτάνει γρήγορα σε χώρες υψηλού εισοδήματος, τίποτα δεν συμβαίνει στους φτωχότερους του κόσμου. Η επιστήμη πέτυχε, αλλά η αλληλεγγύη απέτυχε. Ορισμένες χώρες επιδιώκουν πρόσθετες συμφωνίες ή ακόμη και προμηθεύουν περισσότερα από την ανάγκη. Οι κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους, αλλά ο εθνικισμός εμβολίων προκαλεί αποτυχία και καθυστερεί την παγκόσμια ανάκαμψη». Χρειαζόμαστε χώρες να μοιράζονται εμβόλια υπερβολικής δόσης. “

Source