Μοντέρνα. Συνάντηση EMA για την έγκριση του εμβολίου σήμερα

Μετά το εμβόλιο Pfizer, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επιταχύνει επίσης τον εκσυγχρονισμό του εμβολίου Moderna, με 94,1% αποτελεσματικότητα του εμβολίου των ΗΠΑ κατά του Covid-19.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέρχεται σήμερα για να συζητήσει το εμβόλιο Moderna κατά του Covid-19, σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής.

Αρχικά, η AEO ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί στις 12 Ιανουαρίου. Σε μια νέα δήλωση που εκδόθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, σημείωσε ότι η συνάντηση αναβλήθηκε έως τις 6 Ιανουαρίου, ωστόσο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη ανάγκασε τον ΕΟΦ να “διεξαγάγει” τη διαδικασία ακόμη περισσότερο με συνάντηση σήμερα.

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech εγκρίθηκε πριν από τα Χριστούγεννα και το εμβόλιο είναι ήδη διαθέσιμο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το εμβόλιο Moderna (mRNA-1273) είναι 94,1% αποτελεσματικό στην παροχή ενός καλού προφίλ ασφάλειας για τη μόλυνση με COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής νόσου.

Στις 18 Δεκεμβρίου, η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε χρησιμοποιήσει την επιλογή της να αγοράσει επιπλέον 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19.

Η συνολική δέσμευση της Επιτροπής μέχρι στιγμής είναι 160 εκατομμύρια δόσεις, առաջին οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου σε ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών στις αρχές του 2021.

Πηγή: protothema.gr

Source