Μουσείο Ιστορίας APOEL στο ISMA / με τη Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου

Εδώ και αρκετές ημέρες, το Μουσείο Ιστορίας APOEL είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία συλλόγων στον κόσμο, εγγεγραμμένο ως μέλος, αριθμός 29, στη Διεθνή Ένωση Μουσείων Αθλητισμού (ISMA).

Η εγγραφή του Μουσείου Ιστορίας APOEL στο ISMA είναι το αποκορύφωμα μιας σχετικής πρωτοβουλίας του μουσειολόγου-επιμελητή μουσείου Μάριου Ταλιώτη, η οποία είναι σε επαφή με τον Σύλλογο. Η επακόλουθη επιδημία οδήγησε στην αναπόφευκτη καθυστέρηση στη διαδικασία εγγραφής, η οποία τελικά έληξε πριν από λίγες ημέρες, ιδιαίτερα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ποιος είναι το ISMA;
Η Διεθνής Ένωση Μουσείων Αθλητισμού (ISMA-www.ismamuseums.com) είναι ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός σύλλογος του οποίου πρωταρχικός σκοπός είναι να συγκεντρώσει αθλητικά μουσεία, όπως οργανώσεις αθλητικής κληρονομιάς, για την προώθηση ή την προώθηση του αθλητισμού. Η σημασία της ιστορίας και του πολιτισμού στον αθλητισμό.

Μεταξύ των στόχων του συλλόγου είναι η προώθηση του ρόλου των αθλητικών ιδρυμάτων στις κοινότητες, η αναγνώριση αθλητικών μουσείων ως μέσου εκπαίδευσης, η ανταλλαγή γνώσεων, η συνεργασία αθλητικών μουσείων με διεθνείς οργανισμούς.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ γνωσης
“Ως Μουσείο Ιστορίας APOEL, προσπαθούμε συνεχώς να προωθήσουμε τον ρόλο των αθλητικών μουσείων στη μετάδοση γνώσεων στους επισκέπτες, καθώς οι αθλητικοί σύλλογοι, ως μέρος μιας κοινότητας, αποτελούν μέρος της ιστορίας μιας πόλης, μιας ολόκληρης χώρας”, είπε. Ο ιστότοπος του συλλόγου μας είναι η έμπνευση για όλες τις προσπάθειες του Μάριου Ταλιώτη, μουσειολόγου και επιμελητή του Μουσείου Ιστορίας APOEL.

«Έτσι», λέει ο κ. Ταλιώτης, «τα μουσεία αθλητικών συλλόγων δεν χρειάζεται να δείχνουν στους επισκέπτες μόνο αθλητικά ρούχα, κύπελλα και πιστοποιητικά, αλλά υπάρχουν έγγραφα και αντικείμενα στα παράθυρά τους που αποδεικνύουν ότι ήταν μέρος της εξέλιξης της ιστορίας». : τόπος, είτε κοινωνικός, πολιτιστικός είτε εθνικός. Και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ενταχθήκαμε στην ISMA, όπου σε αυτό το έργο θα βρούμε υποστηρικτές, ομάδες ειδικού σκοπού από όλο τον κόσμο. “

Ονομάζει τα ονόματά του
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρωτοπόρος στη δημιουργία της Διεθνούς Ένωσης Μουσείων Αθλητισμού ήταν η Πορτογαλική “Benfica”, ενώ ορισμένα μέλη της ISMA είναι τα μουσεία των κορυφαίων συλλόγων στον κόσμο, όπως το Τορίνο και η Γιουβέντους (Ιταλία), Ρεάλ (Ισπανία), Αγγλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Boca Juniors CA CA River Plate (Αργεντινή), CR Flamengo և SC Internacional (Βραζιλία).

Source