Μπάιντεν. Θα μετακινήσω τη Γη και τον Παράδεισο για εμβολιασμό Δημοσιογράφος Κύπρος

Μέσα σε λίγες μέρες ακόμη πριν αναλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν θα αναλάβει την προεδρία. Στις μέρες που έληξαν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, ωστόσο, ο όρκος άφησε ένα μαύρο σημάδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λίγο πριν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε μέσω του Twitter ποια θα ήταν η πρώτη του προτεραιότητα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα, η καταπολέμηση της επιδημίας θα είναι στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter: “Η κυβέρνησή μου θα μετακινηθεί στη Γη και στον Ουρανό για να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους, να δημιουργήσει περισσότερα κέντρα εμβολιασμού, να κινητοποιήσει περισσότερες ιατρικές ομάδες και να αυξήσει την προμήθεια εμβολίων.” Το μέγεθος της διπλής υγείας και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. “Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς.” Ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Μπάιντεν παρουσίασε την Πέμπτη ένα σχέδιο για να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να ανακάμψει από έναν νέο κοροναϊό που κοστίζει 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια. δολάρια για την υποστήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Για να αποφευχθεί η κριτική του χρέους, η οποία θα αυξήσει σημαντικά την επιβάρυνση του χρέους στον προϋπολογισμό, ο Joe Biden τόνισε ότι η «απόδοση των επενδύσεων» σημαίνει ότι οι «μακροπρόθεσμες» οικονομικές απώλειες θα είναι περιορισμένες. “Τα οφέλη του προγράμματος θα ξεπεράσουν κατά πολύ το κόστος”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, υποσχόμενος να αντιμετωπίσει τη νέα επιδημία κοραναϊού και τον αντίκτυπό της στην οικονομία καλύτερα από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Το πακέτο κινήτρων που παρουσίασε έχει σχεδιαστεί για να κάνει την δέσμευση πραγματικότητα, ανταποκρινόμενη στην κρίση υγείας και βοηθώντας την οικονομία να ανακάμψει.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source