Μπάιντεν: Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε περισσότερο με τις ρωσικές κυρώσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε μετά την ανακοίνωση νέων κυρώσεων στη Ρωσία. «Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε περαιτέρω με τις κυρώσεις, αλλά επέλεξα να μην το κάνω», είπε ο Μπάιντεν.

Στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν Μπάιντεν είπε ότι είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές των ΗΠΑ και ότι δεν θα επέτρεπε σε ξένη δύναμη να παρέμβει στις εκλογές των ΗΠΑ χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι είχε σαφώς ανακοινώσει στον Ρώσο ηγέτη ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν περαιτέρω στις κυρώσεις, αλλά ότι προτιμούσε να μην το πράξει και να είναι αναλογικό. Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι εάν η Ρωσία “συνεχίσει να επεμβαίνει στη δημοκρατία των ΗΠΑ, είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε αυτήν, αυτή είναι ευθύνη της ως Προέδρου των ΗΠΑ”.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ άγγιξε επίσης την ένταση για την Ουκρανία και σημείωσε ότι είναι καιρός να μειωθεί η ένταση. Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι θέλουν μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία.

Στην ομιλία του με τον Πούτιν, ο Μπάιντεν τόνισε τη σημασία της προσωπικής και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και είπε: “Για αυτόν τον λόγο, πρόσφερα μια συνάντηση ένας προς έναν στην Ευρώπη, όπου θα συζητήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας στην Ευρώπη. Οι ομάδες μας εργάζονται τώρα σε αυτό. ” έδωσε τις πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το έργο “Nord Stream 2” δεν συμπεριλαμβανόταν στις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν εναντίον της Ρωσίας, ο Μπάιντεν είπε: “Το ζήτημα του Nord Stream 2 είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που επηρεάζει τους συμμάχους μας στην Ευρώπη. Έχω αντιταχθεί σε αυτό το έργο εδώ και πολύ καιρό. ” έκανε το σχόλιό του.

.Source