Μπορεί ένας οικιακός βοηθός ή τεχνικός να έρθει στο σπίτι μας με νέες δραστηριότητες;

Νέα μέτρα έκτακτης ανάγκης ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας. Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε σπίτια, εκτός από εκείνους που ζουν εκεί. Το Υπουργείο διευκρινίζει για ειδικά επαγγέλματα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Διευκρινίσεις σχετικά με τα επαγγέλματα που πηγαίνουν στο σπίτι για δουλειά, όπως η οικιακή βοήθεια, οι τεχνικοί, οι κηπουροί, οι παιδίατροι κ.λπ., εκδόθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας μετά από έκτακτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων χθες.

Σύμφωνα με τα νέα γεγονότα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η εργασία για τα επαγγέλματά τους συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να επηρεάζεται οποιαδήποτε νέα εκδήλωση, καθώς δεν θεωρούνται κοινωνικές συγκεντρώσεις, η παρουσία τους στα σπίτια επιτρέπεται μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς, μόνο για μια χρονική περίοδο. απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Διευκρινίστηκε ότι οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να επισκεφθούν τους ασθενείς τους για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας (π.χ., φυσιοθεραπευτές, επαγγελματίες θεραπευτές, νοσοκόμες της κοινότητας, λογοθεραπευτές κ.λπ.). Σύμφωνα με το υπουργείο, και οι δύο αυτές επισκέψεις δεν θεωρούνται κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Νέα μέτρα έκτακτης ανάγκης ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας. Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε σπίτια, εκτός από εκείνους που ζουν εκεί. Το Υπουργείο διευκρινίζει για ειδικά επαγγέλματα

Διευκρινίσεις σχετικά με τα επαγγέλματα που πηγαίνουν στο σπίτι για δουλειά, όπως η οικιακή βοήθεια, οι τεχνικοί, οι κηπουροί, οι παιδίατροι κ.λπ., δίνονται χθες από το Υπουργείο Υγείας μετά την επιβολή απαγορεύσεων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η εργασία για τα επαγγέλματά τους συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να επηρεάζεται οποιαδήποτε νέα εκδήλωση, καθώς δεν θεωρούνται κοινωνικές συγκεντρώσεις, η παρουσία τους στα σπίτια επιτρέπεται μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς, μόνο για μια χρονική περίοδο. απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Διευκρινίστηκε ότι οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να επισκεφθούν τους ασθενείς τους για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας (π.χ. φυσιοθεραπευτές, επαγγελματίες θεραπευτές, νοσηλευτές της κοινότητας, λογοθεραπευτές κ.λπ.). Σύμφωνα με το υπουργείο, και οι δύο αυτές επισκέψεις δεν θεωρούνται κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Source