“Μπορεί η νέα χρονιά να είναι καλή για όλη την ανθρωπότητα και τον κόσμο μας”

Ώρες πριν από την έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους, Girne American University Ο ιδρυτής πρύτανης Serhat Akpınar μοιράστηκε τις ευχές του για το νέο έτος με το κοινό.

ΓΑ Σε μια γραπτή δήλωση που δημοσιεύθηκε μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο ιδρυτής πρύτανης Akpınar είπε: «Η ιστορία της ζωής, της οποίας είμαστε μόνο ένα από τα θέματα της, έχει μετατραπεί σε ασήμαντους αριθμούς σε σύγκριση με την« Παγκόσμια Ιστορία »στην οποία βρίσκεται, και από την εμφάνιση του ανθρώπου ως είδος, αυτή η αιώνια πράξη είναι μόνο η ύπαρξή του. Νομίζω ότι τολμάς να το εκφράσεις. ” έκανε την αξιολόγησή του.

Ο Akpınar μετέφερε τις σκέψεις του ως εξής:

“Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αποφύγουμε να θυμόμαστε το έτος που είμαστε στις τελευταίες ώρες του ως” δυσοίωνο έτος “που εξαπλώνεται ως λόγος. Η ανθρώπινη ιστορία έχει δημιουργήσει εξαιρετικά κακές στιγμές από το δικό της είδος. Οι ανθρώπινες ενέργειες που προκάλεσαν καταστροφές και πολέμους ήρθαν και πέρασαν από την ιστορία. Δεν έχουν περάσει ούτε 100 χρόνια από τότε που καταστρέψαμε σχεδόν εκατό εκατομμύρια ανθρώπους. Σήμερα, σε περισσότερες από είκοσι περιοχές του κόσμου μας παρουσιάζονται ως «σύγχρονος και πολιτισμένος κόσμος», γίνονται βάναυσοι και πιο άγριοι πόλεμοι στην ιστορία, όπου τουλάχιστον 300.000 παιδιά πολεμούνται σαν στρατιώτες. Στον σύγχρονο κόσμο, τουλάχιστον 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σκλάβοι, και κάθε χρόνο περισσότερες από 130.000 γυναίκες αγοράζονται και πωλούνται σε αυτόν τον κόσμο. Ως είδος, πρέπει να συζητήσουμε αν μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας, αλλά σκεφτόμαστε ανεξάντλητα παράγωγα ισχύος, πόρους ζωής και ενέργειας που περιέχουν νέες φιλοδοξίες. Είμαστε εμμονή με τη ζωή στη γη και όλα τα όντα της. Ενώ οφείλουμε μια συγγνώμη για τον εαυτό μας, το αγνοήσαμε ως επί το πλείστον, δεν το κάναμε. Τι μας συνέβη το 2020; Αγνοούμε ότι προσπαθούμε να συνδεθούμε με τα πάντα εκτός από εμάς.

Φυσικά, αυτό που περνάμε είναι καταστροφικό και δυστυχισμένο. Αλλά δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε λέγοντας «δυσοίωνο 2020», όχι αυτή τη φορά. Αντίθετα, ίσως το τελευταίο έτος είναι μια διδασκαλία, ίσως να θυμόμαστε τις ανθρώπινες αξίες, ειδικά μια υγιή ζωή γεμάτη «υγεία για όλους», τον παγκόσμιο νόμο, τη δικαιοσύνη του εισοδήματος, την καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας, τον κίνδυνο της ξηρασίας, αναθεωρώντας τις συνήθειες μας που ανατρέπουν το κλίμα. Βλέποντας το γεγονός ότι τα φρούτα ακτινίδιων αφήνουν 5 φορές το βάρος τους στην ατμόσφαιρα από το μέρος όπου μεγαλώνει, μέχρι να φτάσει στην αγορά μας, το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλους, περισσότερη προστασία γυναικών και παιδιών, ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού, εκατοντάδες αντικείμενα, αναβάλλεται και οδηγεί στην πραγματικότητα σε ζωτικά κρίσιμα επίπεδα. πρέπει να το δούμε ως ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά, αόρατη πρόσφατα, και σε μια τέτοια «φοβισμένη» κατάσταση.

Στη νέα χρονιά και, εάν έχουμε την ευκαιρία, στα ακόλουθα: Η ευημερία, η υγεία και η ευημερία που περιμένουμε είναι ένα κενό όνειρο, αδύνατο να μας παρουσιαστεί, δηλαδή, στην ανθρωπότητα, σαν ευλογία. Χωρίς να χάσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες τις αξίες μας και της ζωής του κόσμου, ειδικά αυτό που προκαλούν τα είδη μας, ένα προς ένα, και ως όλη η ανθρωπότητα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε «ό, τι πραγματικά πρέπει να γίνει». Όπου διστάζουμε, «τι να κάνω; Ίσως είναι αρκετό να θέσουμε την ερώτηση των παιδιών μας.

Εύχομαι να έχουμε μια νέα χρονιά ως “παιδιά του κόσμου” με ειλικρίνεια και επιθυμία. Εύχομαι αυτή η επιθυμία να αντανακλά στους ανθρώπους μας, στη χώρα μας και σε όλους τους μαθητές μας με τον καλύτερο τρόπο σήμερα και αύριο, καλή χρονιά. Καλή τύχη για όλη την ανθρωπότητα και τον κόσμο μας. “

.Source