Μπορούν επίσης να διωχθούν οι Λινγκάδης στην Κύπρο; Επόμενα βήματα:

Τα επόμενα βήματα της υπόθεσης Λινγκάδη στην Κύπρο μετά το παράπονο του 23χρονου νεαρού. – Ο φυλακισμένος διευθυντής θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των Κυπρίων ανακριτών – Πώς θα γίνει; Μπορεί να διωχθεί για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Κύπρο, εάν υπάρχουν; δικαιολογημένο; Πώς αντιδρά ο δικηγόρος των ενάγοντων του Λιγνάδη στην Ελλάδα;

Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις φρικτές πράξεις σεξουαλικής βίας που διαπράχθηκαν εναντίον του φερόμενου εγκληματία Δημήτρη Λιγνάδη έχει φτάσει στην Κύπρο.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο 23χρονος Κύπριος κατέθεσε μάρτυρες ενώπιον των ερευνητών για το τι φέρεται να βίωσε στα χέρια ενός διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη το 2013, όταν ήταν μόλις 15 ετών, σε μια θεατρική παράσταση στη Λάρνακα.

Ο αιτών, ο οποίος κατέθεσε στους ανακριτές για τρεις ώρες την Τρίτη για δύο ώρες, ισχυρίζεται ότι ο σκηνοθέτης τον κοίταξε κατά τη διάρκεια της παράστασης. Όταν τελείωσε η παράσταση, ο Δημήτρης Λιγκάνης άγγιξε τον ώμο του και εισήχθη. Πρότεινε να πάνε σε ένα πιο ήσυχο μέρος στο θέατρο, όπου άρχισε να της λέει ότι θα τη βοηθούσε να γίνει ηθοποιός με τους γνωστούς της. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο σκηνοθέτης την κακοποίησε σεξουαλικά.

Οι δηλώσεις του 23χρονου βρίσκονται στην ειδική μονάδα της έδρας του ΤΑΕ για μέρες, η οποία διερευνά περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων. Αφού έλαβε μαρτυρία από τον πατέρα του αιτούντος, η οποία αναφέρθηκε το 2013. Τη νύχτα της 13ης Φεβρουαρίου, αναμένεται η κατάθεση μερικών ανθρώπων, ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ότι ο σκηνοθέτης βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο νησί μας. Τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν αργότερα.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει ήδη συλληφθεί στην Ελλάδα για πολλά άλλα εγκλήματα σεξ.

Μπορεί να διωχθεί και στην Κύπρο;

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ενάγοντα του Λιανάδη, Janis Vlachos, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εκτός Ελλάδας μπορούν επίσης να διωχθούν εάν τεκμηριωθούν.

“Το ελληνικό ποινικό δίκαιο επιτρέπει τη δίωξη ελληνικών εγκλημάτων στο εξωτερικό, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι πράξεις είναι επίσης εγκλήματα στη χώρα όπου διαπράχθηκαν”, δήλωσε ο κ. Βλάχος.

Αυτή η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή από την αστυνομική ηγεσία. Όταν ολοκληρωθεί η συλλογή μαρτυριών από τον 23χρονο, οι ερευνητές θα πρέπει να λάβουν απαντήσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Αυτό θα γίνει είτε από Κύπριους ανακριτές που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να συναντηθούν με τον φυλακισμένο διευθυντή στη φυλακή του, είτε αποστέλλοντας έρευνες σε ανακριτές στην Ελλάδα για να τους παρουσιάσουν στον Λιγνάδη.

Source