Μπρεξτ. Η Βρετανία απομακρύνεται πλέον από την ΕΕ

Η περίοδος εξόδου που ορίζεται από τη συμφωνία εξόδου έχει λήξει. «Η Βρετανία θα είναι« ανοιχτή, γενναιόδωρη, εξωστρεφής, διεθνής υπέρ-φιλελεύθερη », δήλωσε ο Μπόρις Τζον Ονσον.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Μετά από 48 χρόνια τεταμένων σχέσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από το ευρωπαϊκό μπλοκ στις 11 π.μ. τοπική ώρα. 00, ή Πρωτοχρονιά, ώρα Κύπρου. Στις 00

Η Βρετανία αποσύρθηκε επίσημα στις 31 Ιανουαρίου, αλλά χρησιμοποίησε τη λεγόμενη «μεταβατική περίοδο» για να μετριάσει το σοκ. Στις αρχές του 2020, η μεταβατική περίοδος που ορίζεται από τη συμφωνία εξόδου έληξε με το νέο έτος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζον Οόνσον χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας του από την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά “απίστευτη στιγμή”, διαβεβαιώνοντας ότι η Βρετανία θα παραμείνει “ανοιχτή, γενναιόδωρη εξωστρεφής”.

“Είναι μια απίστευτη στιγμή. “Έχουμε την ελευθερία μας στα χέρια μας, εξαρτάται από εμάς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο”, είπε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

“Πιστεύω ότι το συντριπτικό ένστικτο των λαών αυτής της χώρας θα είναι να ενωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα συνεργαστούν για να εκφράσουν τις αξίες μας σε όλο τον κόσμο”, είπε. Πρωθυπουργός մեկը Ένας από τους πρωτοπόρους του Brexit.

Και αυτό το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι «ανοιχτό, γενναιόδωρο, εξωστρεφές, διεθνώς υπέρ-ελευθεριακό», πρόσθεσε.

Source