Μπρεξτ. Μια πρωτοφανής περίοδος ξεκινά για το Ηνωμένο Βασίλειο

Ξεκινά μια άνευ προηγουμένου περίοδος για το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει σταματήσει επίσημα σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε επίσημα να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ στις 11 μ.μ. ώρα ΗΒ. 00, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι συμφωνίες υποκατάστασης ταξιδιού, εμπορίου, μετανάστευσης και ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζον Ονσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα “ελευθερία στα χέρια του” και την ικανότητα να κάνει “άλλα” καλύτερα “πράγματα τώρα που τελειώνει η διαδικασία του Brexit.

Ωστόσο, δεν το αναφέρουν όλα τα κράτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon θέλει τη Σκωτία να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο για να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έγραψε στο Twitter: “Η Σκωτία θα επιστρέψει στην Ευρώπη σύντομα. Κρατήστε το φως αναμμένο. “

Η συντάκτης του BBC Europe, Katia Adler, δήλωσε ότι ήταν αίσθημα ανακούφισης στις Βρυξέλλες που τελείωσε το Brexit, αλλά ότι η είδηση ​​ότι η Βρετανία ήταν παρελθόν για την Ευρώπη ήταν ακόμα θλιβερή.

Οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν αναταραχές τις επόμενες μέρες και εβδομάδες καθώς οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ και οι βρετανικές εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Ωστόσο, αξιωματούχοι επέμειναν ότι οι νέες συμβάσεις ήταν «έτοιμες να εφαρμοστούν».

Καθώς οι πρώτοι τελωνειακοί έλεγχοι έληξαν μετά τα μεσάνυχτα, ο εκπρόσωπος της Eurotunnel John von Keefe είπε: “Όλα πήγαιναν καλά, όλα λειτουργούσαν όπως ακριβώς πριν από τις 11:00. 00 “.

Η Βόρεια Ιρλανδία έχει διαφορετικούς κανονισμούς από το υπόλοιπο του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι θα ασκηθεί τελωνειακός έλεγχος σε εμπορεύματα που μεταφέρονται μέσω του “χωριού” του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι παραγωγοί του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να εισέλθουν στην εγχώρια αγορά της ΕΕ χωρίς δασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλονται φόροι κατά την εισαγωγή εμπορευμάτων που διέρχονται τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει περισσότερη γραφειοκρατία για επιχειρήσεις և άτομα που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές τι να περιμένουμε με τις δημόσιες υπηρεσίες των τραπεζών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία συμφώνησαν επίσης ότι τα σύνορα του Γιβραλτάρ και της Ισπανίας θα παραμείνουν ανοιχτά.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο εμπόριο, τα ταξίδια, την ασφάλεια ή τη μετανάστευση και αυτές οι αλλαγές μπορεί να γίνουν πιο εμφανείς τους επόμενους μήνες.

Οι αντίπαλοι του Brexit λένε ότι η χώρα θα έχει χειρότερη εικόνα από ό, τι όταν ήταν μέλος της ΕΕ. Από την άλλη πλευρά, οι ηγέτες της ΕΕ ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη και η Βρετανία θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του «διαζυγίου».

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Simon Cowin είπε ότι «δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είπαμε», ότι οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιρλανδία θα ήταν διαφορετικές τώρα, αλλά «σας ευχόμαστε ό, τι καλύτερο».

Τι αλλάζει;

Το αποκορύφωμα της διαδικασίας Brexit σημαίνει σημαντικές αλλαγές σε διάφορους τομείς. Αυτά τα:

  • Η ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ αντικαταστάθηκε από ένα άλλο σύστημα μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Οποιοσδήποτε στο Ηνωμένο Βασίλειο που θέλει να παραμείνει σε οποιαδήποτε περιοχή της ΕΕ για περισσότερες από 90 ημέρες σε οποιαδήποτε 180 ημέρες χρειάζεται πλέον θεώρηση.
  • Οι αφορολόγητες αγορές επέστρεψαν. Οι άνθρωποι που επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ μπόρεσαν να φέρουν 42 λίτρα μπύρας, 18 λίτρα κρασί, τέσσερα λίτρα αλκοόλ και 200 ​​τσιγάρα χωρίς να πληρώσουν φόρους.
  • Οι πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να μετακινηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο (εξαιρουμένης της Ιρλανδίας) αντιμετωπίζουν το ίδιο σύστημα μετανάστευσης με τους πολίτες του υπόλοιπου κόσμου.
  • Η βρετανική αστυνομία έχει χάσει την άμεση πρόσβαση στα ποινικά αρχεία, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις βάσεις δεδομένων των καταζητούμενων ατόμων που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ.

Πηγή: BBC / huffingtonpost.gr

Source