Μπρεξτ. Τι αλλαγές στις χρεώσεις περιαγωγής για κινητά;

Η εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ δεν αποκλείει επιπλέον κόστος κινητού τηλεφώνου για περαιτέρω ταξίδια στο εξωτερικό

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ δεν χρειάζεται να πληρώσουν επιπλέον για να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο.

Αντ ‘αυτού, ισχύουν εσωτερικές χρεώσεις, δηλαδή τα ίδια τιμολόγια με τις κλήσεις, τα μηνύματα և δεδομένων στη χώρα προέλευσης κάθε συνδρομητή. Πριν από την εφαρμογή αυτών των κανόνων, η χρήση κινητών τηλεφώνων ήταν πολύ ακριβή στην Ευρώπη.

  • Τι θα συμβεί στη συνέχεια λόγω του Brexit;
  • Θα επιστραφούν οι χρεώσεις περιαγωγής;

Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου 2020, η χώρα εισήλθε σε μια περίοδο μετάβασης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέμειναν σχεδόν όλοι οι κανόνες και οι κανονισμοί της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της περιαγωγής μέσω κινητού.

Ωστόσο, αυτή η μεταβατική περίοδος θα λήξει τελικά το 2020. Στις 31 Δεκεμβρίου. Η εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ δεν ορίζει ότι η απαγόρευση των τελών περιαγωγής θα συνεχιστεί.

Και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι θα ενθαρρύνουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να χρεώνουν λογικές τιμές για περιαγωγή.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρεώσεις περιαγωγής θα βαρύνουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας Θα μπορούν να εφαρμόζουν χρεώσεις περιαγωγής στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, εάν το επιθυμούν.

Μπορούν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο στην ΕΕ;

Υπάρχουν προϋποθέσεις για ορθή χρήση.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ενώ ταξιδεύουν σε άλλη ΕΕ, αλλά δεν θα μπορούν να υπογράψουν σύμβαση κινητού τηλεφώνου με πάροχο όπως η Ελλάδα και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βασίλειο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, η κυβερνητική οδηγία αναφέρει:

“Επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας για να μάθετε για τυχόν χρεώσεις περιαγωγής που ενδέχεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.”

Επιπλέον, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει νομοθεσία που θα παρέχει ορισμένες εγγυήσεις για τους καταναλωτές. Αυτά τα:

  • Όριο 45 κιλών. Αυτό είναι το μέγιστο ποσό που μπορούν να χρεωθούν οι πελάτες για τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο εξωτερικό.
  • Οι πελάτες θα πρέπει να ειδοποιούνται όταν καταναλώνουν 80% և 100% των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας τους, αντίστοιχα.
  • Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας πρέπει να δεσμευτούν για “λογικά βήματα”
  • Αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής στη Βόρεια Ιρλανδία.
  • Τι σκοπεύουν να κάνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;

Φυσικά, επειδή οι πάροχοι επιτρέπεται να επιστρέφουν χρεώσεις περιαγωγής δεν σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιήσουν.

Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ, οι χρεώσεις θα εξαρτηθούν από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των θεσμικών οργάνων του Ηνωμένου Βασιλείου και των εταίρων τους στις χώρες της ΕΕ.

Ενώ μπορεί να έχουν τέτοιες συμφωνίες για να αποτρέψουν την άμεση αύξηση των χρεώσεων στις αρχές του 2021, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μπορούν να διατηρηθούν επ ‘αόριστον.

Οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις λεπτομέρειες των εμπορικών συμφωνιών που έχουν ήδη υπογράψει με άλλους φορείς, αλλά δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να επιστρέψουν τα τέλη περιαγωγής.

Πηγή: newmoney.gr

Source