Μπροστά από το χειραγωγημένο σενάριο. Συνοριακή κατάσταση, … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Αντιμέτωποι με ένα χειραγωγικό σενάριο, η χώρα μας βρίσκεται τώρα σε αδιέξοδο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αναγκάζοντας την ΟΚΥΠΥ να πραγματοποιήσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να επιλύσει την κατάσταση. Η εικόνα στα νοσοκομεία είναι τώρα ασήμαντη λόγω της αύξησης των ασθενών με κοροϊό, των οποίων η εστίαση είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας.

Εκτός από το χθεσινό ξέσπασμα, το οποίο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία μετά την ανακάλυψη 751 περιπτώσεων, ο αριθμός των ασθενών με νόσο navovid-19, ο οποίος τώρα έχει φτάσει σε είκοσι οκτώ, και πενήντα ένα άτομα σε κρίσιμη κατάσταση, προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Το άγχος είναι τεράστιο, όπως και ο φόβος ότι οι ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία, ειδικά εκείνοι που χρειάζονται διασωλήνωση, θα συνεχίσουν να αυξάνονται. “Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, μπορεί να σταματήσει να είναι εύχρηστη ανά πάσα στιγμή “Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στη ΜΕΘ, επειδή, όπως έχουμε πει πολλές φορές, πλησιάζουμε την κόκκινη γραμμή των δυνατοτήτων του συστήματος, τόσο στον τομέα των υποδομών όσο και του ανθρώπινου δυναμικού”, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας. είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.

Ο οργανισμός υπηρεσιών υγείας έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα επέκτασης κρεβατιών τόσο στο WMC όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει ζητηθεί η βοήθεια ιδιωτικών γιατρών, κυρίως πνευμονολόγων και ιατρών. Πιο κρεβάτια εντατικής θεραπείας για ασθενείς με κοροναϊό είναι διαθέσιμα στο Limassol Hospital IC ICU1, Nicosia General Hospital.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία τείνει να είναι ασήμαντη. Είναι ανησυχητικό, επειδή είχαμε αύξηση των περιπτώσεων, ում αναμένουμε να δούμε νέες εισαγωγές στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες և, πιθανώς αύξηση των ΜΕΘ. “Αυτό θα ασκήσει μεγάλη πίεση στο προσωπικό”, είπε ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, Irini Kristak. “Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι σχεδόν γεμάτο, με πάνω από 50% πληρότητα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και πολλοί ασθενείς στο Νοσοκομείο Λευκωσίας”, δήλωσε ειδικός μολυσματικών ασθενειών στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, είδαμε επίσης σημαντική αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών. Γίνονται ρυθμίσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των κρεβατιών και του υπόλοιπου νοσοκομείου. “

Εκτός από τις νοσηλείες, ο συναγερμός για τους επαγγελματίες είναι το ποσοστό των θετικών εξετάσεων, το οποίο παραμένει πολύ υψηλό.

“Υπήρξε διακύμανση τις τελευταίες ημέρες λόγω των διακοπών, λόγω του αριθμού των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο, βλέπουμε ότι το ποσοστό θετικών παραμένει υψηλό, πάνω από 3% κατά μέσο όρο, με ορισμένα χαρακτηριστικά να είναι πολύ υψηλότερα σε ορισμένες περιοχές. Ωστόσο, όπως εξήγησε η κα Kristak, «μερικοί άνθρωποι που βρίσκονται σε στενή επαφή ή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου βιάζονται να δοκιμαστούν γρήγορα. Έτσι, το δείγμα δεν είναι σωστά αντιπροσωπευτικό. Ωστόσο, το ποσοστό των θετικών δοκιμών αυξάνεται σταθερά. “

Για να απαντήσετε στο ερώτημα αν ο γενικός αποκλεισμός θα είναι μονόπλευρη επιλογή, εάν οι πιέσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ασφυκτούν ακόμη περισσότερο, απάντησε η κ. Kristak. “Αν φτάσουμε σε ένα δραματικό σημείο, αυτή η επιλογή πρέπει επίσης να εξεταστεί. Σε αυτό το στάδιο υπάρχει πρόβλεψη για την ανάπτυξη άλλων κρεβατιών στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έχει πολλές ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε άλλα νοσοκομεία, επομένως πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για άλλους ασθενείς, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα. “Το μέλημά μας πρέπει να είναι να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε αυτήν την επέμβαση με αρκετό προσωπικό και κρεβάτια για άλλους ασθενείς”.

Το απόγευμα, τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας θα συζητήσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς και τους επιδημιολογικούς δείκτες κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης.

Δραματικές κλήσεις για το νέο έτος
Το Υπουργείο Υγείας, ενόψει των διακοπών της Πρωτοχρονιάς, υπενθυμίζει ότι επιτρέπονται έως και δέκα άτομα να συγκεντρωθούν στα σπίτια, ότι προτείνεται η δημιουργία μικρών σταθερών ομάδων (μπαλόνια) ατόμων σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

“Τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν συχνά η περίπτωση που, αν και υπήρχαν 10 άτομα σε κάθε σπίτι, αυτές οι ομάδες ήταν διαφορετικές σε κάθε συγκέντρωση, ένα φαινόμενο που απέχει πολύ από τη φιλοσοφία της συνεχούς επικοινωνίας και τους κινδύνους της διασποράς. «Οφείλουμε τη δημιουργία σειριακών κρουσμάτων του ιού», είπε σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα εμβολιασμού για γηροκομεία και επαγγελματίες υγείας συνεχίζεται για την τρίτη ημέρα. Αναφέρεται ότι στις 10 η ώρα. Στις 30, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμβολιάζεται στο Κέντρο Υγείας του Λάτσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source