Μυθιστόρημα για παιδιά. Στο πάρκο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Πορτοκαλί τσάντα

Μυθιστόρημα για παιδιά άνω των 10 ετών
Συγγραφέας: Ιωάννα Αργυρού
Εκδότης: Castanotis

Τι θα κάνατε αν η μητέρα σας επέμενε πάντα ότι πηγαίνετε στο σχολείο αλλά ονειρεύεστε κάτι άλλο; Αν σας αρέσει το φλάουτο, αλλά ντρέπεστε να παίζετε μπροστά σε ένα κοινό; Οι διαζευγμένοι γονείς σας προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους; Τι γίνεται αν η παρουσία σας δεν γίνεται αντιληπτή από τους συνομηλίκους σας;

Η Lisa և Hector, δύο έφηβοι δεκατέσσερις ετών, παιδιά διαζευγμένων γονέων, ζουν στην ίδια γειτονιά, αγωνίζονται να αποκτήσουν τη δική τους φωνή και ταυτότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, συχνά πέφτουν, αλλά δεν τα παρατάνε. Τα μονοπάτια τους θα συναντηθούν όταν ο ένας πατέρας και οι άλλες μητέρες γνωρίζονται μεταξύ τους. Πώς θα αντιδράσουν; Και πώς θα αναπτυχθεί η σχέση και η ισορροπία των τεσσάρων ηρώων; Όταν όλα φαίνονται να αλλάζουν, և το μόνο σταθερό σημείο αναφοράς είναι ο πορτοκαλεώνας.

Η ιστορία της φιλίας, της οικογένειας και των ονείρων της ενηλικίωσης γίνεται πραγματικότητα. Ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη της προσπάθειας, της αλλαγής και της συμφιλίωσης μαζί μας.

Βιογραφικά δεδομένα
Ιωάννα Αργύρου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λακατάμεια της Κύπρου. Σπούδασε παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.
Έχει απονεμηθεί δύο φορές για τα κείμενά της από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Εταιρεία.

Source