Μυστικό όπλο οικονομίας πανδημίας: Αγορά γάλακτος

Οι πανδημικές συνθήκες επιδεινώνονται στη χώρα μας. Αυτός ο αγώνας είναι ένας πολυδιάστατος αγώνας. Από τη μία πλευρά, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση με πολύ περιορισμένους διαθέσιμους πόρους. από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση προσπαθεί να σώσει την ημέρα με λεκτική κριτική χωρίς να αγγίζει το νερό.

Στην πραγματικότητα, όλοι, όλα τα μέρη, συμφωνούν σιωπηλά για το πόσο δύσκολο είναι να κυβερνήσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση σε αυτήν την περίοδο είναι μια δοκιμασία στο δαχτυλίδι της φωτιάς. Δεδομένου ότι κανείς δεν θέλει πραγματικά πρόωρες εκλογές, κανείς δεν θέλει να σπάσει και αυτή η κυβέρνηση και, ως εκ τούτου, το φράγμα των βολών εναντίον της κυβέρνησης έβλαψε.

Ένα πράγμα ξεφεύγει από τα μάτια όλων. Στην πραγματικότητα, όλοι το γνωρίζουν αυτό, και αφού κανείς δεν προτίθεται να κάνει τίποτα, όλοι απλώς εφιστούν την προσοχή σε αυτό το ζήτημα με επιβλητικά λόγια.

Πάλη ψωμιού! Η σταδιακά λιωμένη αγοραστική δύναμη αποδυναμώνει τον αγώνα των ανθρώπων για ψωμί. Οι πολιτικοί μας, από την άλλη πλευρά, είναι ικανοποιημένοι να χαιρετίσουν αυτόν τον αγώνα.

Ο Θεός είναι σε αυτήν τη χώρα Αλί Πίλι Υπάρχει, κάθε μέρα δίνει υλικό στην αντιπολίτευση ή τον λαό και και οι δύο αντιπολίτευση απαλλάσσονται από το βάρος του τι πρέπει να κάνουν για τον αγώνα ψωμιού. Εκτός από την προσπάθεια υποστήριξης αυτού του αγώνα με πολύ περιορισμένα μέσα, η κυβέρνηση απαλλάσσεται από την άχρηστη επιρροή της αντιπολίτευσης.

***

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται απαραίτητα χρήματα για να μειώσει το βάρος των ανθρώπων στον αγώνα ψωμιού!

Εάν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται σωστά και αποτελεσματικά, μπορεί να διασφαλιστεί ότι η ζωή είναι φθηνότερη σε τουλάχιστον μία περιοχή. Αυτή η χώρα έχει ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα για ψωμί. Αγορά γάλακτος.

Το γάλα είναι πραγματικά ένα στοιχείο εξυπηρέτησης για τη δημόσια ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, ιδρύθηκε ένα Ίδρυμα Γάλακτος στη χώρα και δημιουργήθηκε ένα κρατικό μονοπώλιο στον εφοδιασμό και την προμήθεια γάλακτος.

Η Αρχή Γάλας συνδέεται ουσιαστικά με το υπουργείο Γεωργίας. Εδώ και χρόνια, τα Υπουργεία Γεωργίας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γάλα ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκει. Το Υπουργείο Γεωργίας έχει λόγο στη διαχείριση του Ιδρύματος Γάλακτος.

Στη διαχείριση του Ιδρύματος Γάλακτος, υπάρχουν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας, ο εκπρόσωπος της ένωσης παραγωγών ζώων, ο εκπρόσωπος των παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας και η ναυαρχίδα του γαλακτοκομικού τομέα, Koop Milk .

Παρόλο που φαίνεται να ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας, οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν επίσης ενεργό ρόλο στο Ίδρυμα Γάλακτος.

***

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στη χώρα μας, ο μόνος αγοραστής που οι γαλακτοπαραγωγοί που παράγουν γάλα μπορούν να πουλήσουν το γάλα τους είναι το Milk Institution. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγουν ζώα πάνω από μια συγκεκριμένη κλίμακα δεν μπορούν να αντέξουν το γάλα που θα χρησιμοποιούν στα εργοστάσιά τους από τις δικές τους εκμεταλλεύσεις. Το γάλα πωλείται πρώτα στο Ίδρυμα Γάλακτος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη μέθοδο πληρωμής προόδου, το γάλα λαμβάνεται και πάλι από το Milk Institution.

Οι παραγωγοί γάλακτος πωλούν το γάλα τους στο ίδρυμα σε μια συγκεκριμένη τιμή. Αυτή η τιμή θα ήταν υψηλότερη από την τιμή που η Dairy Corporation πωλεί γάλα σε γαλακτοπαραγωγούς. Με άλλα λόγια, η Dairy Corporation αγοράζει γάλα και το πωλεί φθηνά.

Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να λαμβάνουν γάλα από το Ίδρυμα με δύο τρόπους. Η πρώτη είναι η μέθοδος πληρωμής προόδου. Σε αυτήν τη μέθοδο, σύμφωνα με την πληρωμή προόδου που έχει αποκτηθεί με την πάροδο του χρόνου, το γάλα παρέχεται στο ποσό και την τιμή που καθορίζεται από το Ίδρυμα. Η δεύτερη μέθοδος είναι η ανταλλαγή γάλακτος. Σε αυτήν τη μέθοδο, το Ίδρυμα ανοίγει μέρος του γάλακτος στο χρηματιστήριο και οι λεγόμενοι κατασκευαστές παίρνουν το γάλα που χρειάζονται αυξάνοντας την τιμή σε αυτό το χρηματιστήριο.

Η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων δεν είναι για όλους. Πρώτον, είναι απαραίτητο να διαπιστευτεί στο Ίδρυμα Γάλακτος. Για αυτό, είναι απαραίτητο να γίνετε μέλος της Ένωσης Παραγωγών Γαλακτοκομικών Προϊόντων. Για να εισέλθετε σε αυτήν την αγορά πρέπει να λάβετε τη συγκατάθεση της Ένωσης Κατασκευαστών.

Η αγορά γάλακτος είναι μια κλειστή αγορά. Δεν είναι επίσης ανοιχτό στον ανταγωνισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων καθορίζονται επίσης σε αυτό το σύστημα κλειστού βρόχου υπό μη ανταγωνιστικές συνθήκες.

***

Το χαλούμι και το τυρί που τρώμε, ή το γάλα που πίνουμε, δεν μπορούν να είναι φθηνότερα σε αυτές τις συνθήκες της αγοράς. Δεν θα μπορούσε να είναι;

Βλέπε, η Koop Dairy είναι και ο διευθυντής της γαλακτοκομικής βιομηχανίας και ο μεγαλύτερος πελάτης της. Το ίδιο γάλα Koop είναι και η ιδιοκτησία των ανθρώπων. καθώς και ο μεγαλύτερος εκμεταλλευτής του. Επειδή το ίδιο Koop Dairy προσφέρει τα πιο ακριβά προϊόντα της αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων.

Δεν γνωρίζω τα κριτήρια για τον καθορισμό των τιμών του γάλακτος Koop. Επομένως, δεν μπορώ να προτείνω μείωση των τιμών.

Ωστόσο, με την αναδιοργάνωση της μονοπωλιακής αγοράς γάλακτος στο πλαίσιο του Ιδρύματος Γάλακτος, οι τιμές που επιβάλλονται από τους όρους του μονοπωλίου θα μειωθούν και το κόστος της αγοράς γάλακτος μπορεί να μειωθεί.

***

Υπό επιβαρυντικές πανδημικές συνθήκες, οι μειώσεις των τιμών που πρέπει να καταγράφονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να αντικατοπτρίζονται άμεσα στην τσέπη των πολιτών και μια ισχυρή υποστήριξη στην αγοραστική δύναμη που μειώνεται μέρα με τη μέρα.

Μεγάλη δουλειά ανατίθεται στον Υπουργό Γεωργίας από αυτή την άποψη. Πρέπει να αλλάξουμε τη νομοθεσία σχετικά με το Ίδρυμα Γάλακτος. Σε αυτό το πλαίσιο, η διαχειριστική θέση του Koop Süt στο Ίδρυμα πρέπει να εξαλειφθεί.

Οι όροι εντολής για το Milk Institution πρέπει να επαναπροσδιοριστούν και να μετατραπούν σε ανεξάρτητη αρχή. Οι επαγγελματίες διευθυντές πρέπει να διορίζονται σε αυτό το ίδρυμα ως πλήρους απασχόλησης. Το μονοπώλιο στην αγορά γάλακτος πρέπει να καταργηθεί.

Βλέπετε, είναι σημαντικό για τη δημόσια ασφάλεια το κράτος να συλλέγει μέρος του γάλακτος που παράγεται στη χώρα υπό τις τρέχουσες συνθήκες και να το παρέχει στους παστεριωμένους παραγωγούς γάλακτος. Ωστόσο, καθώς η συλλογή και διανομή όλου του γάλακτος σε μονοπώλιο εμποδίζει τη δημιουργία ανταγωνιστικής αγοράς, αυξάνει επίσης τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων.

***

Στη χώρα μας, το γάλα είναι πόσιμο γάλα, χαλούμι, τυρί φέτα, τσένταρ, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, διάτρητο τυρί, γιαούρτι, ayran, κεφίρ, παγωτό και ακόμη και αν τα απόβλητα υποστούν επεξεργασία, είναι γάλα σε σκόνη, είναι πρώτη ύλη .

Η αναδιοργάνωση της αγοράς γάλακτος μπορεί να επηρεάσει τις τιμές ενός τόσο μεγάλου εύρους προϊόντων.

Καθώς η μείωση των τιμών θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη του λαού, θα ενισχύσει το χέρι του κράτους στον αγώνα ενάντια στην πανδημία.

***

Εάν ο Υπουργός Γεωργίας και ο Υπουργός Οικονομίας συνεργαστούν, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ολοκαίνουργια αγορά γάλακτος. Μέχρι να συμβεί αυτό, είναι αναπόφευκτο να αναθεωρηθούν και να μειωθούν οι τιμές του γάλακτος Koop.

Είναι σκόπιμο να παρέχεται επιδότηση στον γαλακτοπαραγωγό. Ωστόσο, οι συνεισφορές που πρέπει να παρέχονται στους γαλακτοπαραγωγούς πρέπει να στοχεύουν στους σκοπούς που θα αυξήσουν την παραγωγή προστιθέμενης αξίας και την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων.

.Source