Μόνο τα άτομα που φτάνουν στην Εσθονία από την Ισλανδία δεν χρειάζεται να απομονωθούν

Όπως έχει δηλώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας τις τελευταίες πολλές εβδομάδες, οι μόνοι που φτάνουν στην Εσθονία από την Ευρώπη και δεν χρειάζεται να απομονωθούν κατά την άφιξη είναι αυτοί που προέρχονται από την Ισλανδία. άτομα που φτάνουν στην Εσθονία από την υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να αυτοκαραντίνα για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η απαίτηση αυτο-απομόνωσης δεν ισχύει για τους επιβάτες που φθάνουν στην Εσθονία από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και τον χώρο Σένγκεν με ποσοστό μόλυνσης κάτω των 50 ατόμων ανά 100.000 κάτοικοι.

«Από τώρα, μόνο οι επιβάτες που φτάνουν από την Ισλανδία δεν υπόκεινται στον περιορισμό της κυκλοφορίας. Αυτοί οι επιβάτες επίσης δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ κατά την άφιξή τους στην Εσθονία », δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Με βάση το ποσοστό μόλυνσης από κοροϊό, από τις 11 Ιανουαρίου, ισχύει απαίτηση αυτομόνωσης 10 ημερών σε άτομα που φτάνουν από την Ανδόρα, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα , Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία. Το ποσοστό μόλυνσης του Βατικανού είναι μηδέν, αλλά όποιος ταξιδεύει στην Εσθονία από εκεί μέσω της Ιταλίας υπόκειται στην απομόνωση 10 ημερών.

Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, τα άτομα που φθάνουν στην Εσθονία από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται σε πρόσθετη υποχρέωση που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση της Εσθονίας να πραγματοποιήσει μια δοκιμή COVID-19 όχι νωρίτερα από 72 ώρες πριν από την άφιξη και το αποτέλεσμα των υπόλοιπων πρέπει να είναι αρνητικό . Το τεστ δεν είναι υποχρεωτικό για παιδιά κάτω των 10 ετών.

Ο κανόνας ισχύει ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τα άτομα διέσχισαν μόνο μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου στο δρόμο τους προς την Εσθονία. Το άτομο πρέπει να παραμείνει στο σπίτι ή τη διαμονή του για 14 ημέρες μετά την άφιξή του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η περίοδος αυτο-απομόνωσης μπορεί να μειωθεί εάν ένα δεύτερο τεστ που πραγματοποιείται επτά ημέρες μετά την άφιξη είναι επίσης αρνητικό.

Η απαίτηση αυτο-απομόνωσης δεν ισχύει για ασυμπτωματικά άτομα που έχουν βρεθεί στην επικράτεια της Λιθουανίας, της Λετονίας ή της Φινλανδίας τις τελευταίες 14 ημέρες και έχουν φτάσει στην Εσθονία απευθείας από τη Λιθουανία, τη Λετονία ή τη Φινλανδία όταν έχουν κάνει τεστ κοροναϊού εντός 48 ωρών. πριν από την άφιξή τους στην Εσθονία και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ή φτάνουν στην Εσθονία με σκοπό να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να λάβουν υπηρεσίες υγείας ή για οικογενειακούς λόγους ή διέλευση. Όταν ταξιδεύετε στην Εσθονία για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, δεν απαιτείται να κάνετε τεστ κοροναϊού πριν φτάσετε στην Εσθονία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει επίσης ταξίδια στην Εσθονία και στην υπόλοιπη ΕΕ από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη. Τα άτομα που φθάνουν από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία υπόκεινται στον περιορισμό των 10 ημερών κυκλοφορίας. Όποιος φτάνει από τις υπόλοιπες χώρες που αναφέρονται στο συμβούλιο δεν υποχρεούται να περιορίσει την κυκλοφορία του.

Λόγω της εξάπλωσης του κορανοϊού, το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας συμβουλεύει την καταπολέμηση τυχόν μη απαραίτητων διεθνών ταξιδιών.

Εξώφυλλο: Μια ομάδα ανθρώπων που περπατούν σε ένα έλος στην Εσθονία. Φωτογραφία από τον Andres Raudjalg.

Source