Μόνο 450 άτομα δέχτηκαν κριτική για τον εμβολιασμό σε μια εβδομάδα στη Γαλλία

Σε 1 εκατομμύριο άτομα τον Ιανουάριο Κορωνοϊός ο νέος τύπος που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου στη Γαλλία, όπου στοχεύεται το εμβόλιο. Κορωνοϊός Παρόλο που έχει περάσει 1 εβδομάδα στην εκστρατεία εμβολιασμού, ήταν θέμα κριτικής ο εμβολιασμός μόνο 450 ατόμων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΟΥΣ: ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ο Γάλλος επιδημιολόγος Martin Blachier είπε, “Αν ήμουν πρόεδρος, θα ήμουν πολύ σκληρός για τον υπουργό υγείας μου. Αυτό είναι ένα πλήρες φιάσκο. Ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο που έχουμε βιώσει στον ιατρικό κόσμο. Η καταστροφή της εφοδιαστικής και της επικοινωνίας.”

Ο Blachier δήλωσε ότι δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν αρκετά κέντρα εμβολιασμού και ότι ο πρόεδρος της περιοχής Grand Est, Jean Rottner, ΚορωνοϊόςΠεριέγραψε την καθυστέρηση του εμβολιασμού κατά του “κρατικού σκάνδαλου”.

Ο γιατρός έκτακτης ανάγκης Patrick Pelloux είπε επίσης σε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Φαίνουμε πραγματικά ηλίθιοι σε σύγκριση με άλλες χώρες»

Η κυβέρνηση είπε ότι οι κάτοικοι των γηροκομείων έκαναν ραντεβού και ζήτησαν γραπτή άδεια πριν ο εμβολιασμός επιβραδύνει τη διαδικασία και πολλοί άνθρωποι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Όταν παρατηρήθηκε ότι ο εμβολιασμός προχωρούσε πολύ αργά στη χώρα, οι στόχοι άλλαξαν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει τη στρατηγική εμβολιασμού και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας άνω των 50 ετών θα εμβολιαστούν από σήμερα. Ως μέρος του σχεδίου επιτάχυνσης, θα δημιουργηθούν κέντρα εμβολιασμού στις πόλεις από τον Φεβρουάριο. Τα κέντρα στοχεύουν στον εμβολιασμό ατόμων άνω των 75 ετών και στη συνέχεια των 65 ετών.

Αναφέρθηκε ότι η Γαλλία θα πραγματοποιήσει τη στρατηγική εμβολιασμού σε 3 στάδια και ότι το εμβόλιο θα γίνει πρώτα σε άτομα που ζουν σε γηροκομεία. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι είχε ως στόχο τον εμβολιασμό 1 εκατομμυρίου ανθρώπων.

Σύμφωνα με ειδικούς, για να επιτύχει η Γαλλία τον στόχο εμβολιασμού της, 32.247 άτομα πρέπει να εμβολιάζονται καθημερινά.

Η έρευνα του Ipsos, που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, διαπίστωσε ότι το 46% των Γάλλων Κορωνοϊός Αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Το ποσοστό αυτό ήταν 21 τοις εκατό στο Ηνωμένο Βασίλειο και 30 τοις εκατό στη Γερμανία. Μια έρευνα που διενήργησε ο Gallup το 2019 αποκάλυψε ότι ένας στους τρεις Γάλλους πιστεύει ότι όλα τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Αυτό το ποσοστό διακρίθηκε ως το υψηλότερο μεταξύ 144 χωρών που ερευνήθηκαν.

12 ΧΡΟΝΙΑ 489 ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στη Γαλλία, Κορωνοϊός Ο αριθμός των ατόμων που εντοπίστηκαν αυξήθηκε σε 2 εκατομμύρια 655 χιλιάδες 728 με αύξηση 12 χιλιάδων 489.

ΚορωνοϊόςΗ απώλεια ζωής αυξήθηκε σε 65 χιλιάδες 37 με το θάνατο 157 ανθρώπων.

.Source