Νέα γεγονότα στις κατεχόμενες περιοχές. Επτά σε καραντίνα … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Νέα, αυστηρότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Λοιμωδών / Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, τα οποία περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, παρατεταμένη καραντίνα, νωρίτερα σχολικές διακοπές και υποχρεωτική καραντίνα για όλα τα εμπόδια, εκτός από τους διπλωμάτες.

Η δήλωση ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού των συμβάντων στη «νότια Κύπρο» τις τελευταίες ημέρες, η διέλευση με οδοφράγματα 31/12/20 – 10/01/21 – συμπεριλαμβανομένων αυτών των όρων θα υπόκειται σε υποχρεωτική καραντίνα (7 ημέρες), εκτός από διπλωματικούς σκοπούς. : Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άδειες των εργαζομένων σε ελεύθερες περιοχές χωρίς καραντίνα ανακλήθηκαν.

Από αύριο, 31 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι από τις 22:00 έως τις 5:00 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι υπηρεσίες ασφαλείας και άλλα άτομα με παρόμοιες ευθύνες εξαιρούνται από την εκδήλωση.

Από 31/12/20 έως 03/01/21 μόνο 10 άτομα μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτια. Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2021, απαγορεύονται οι γάμοι, οι ταινίες, το θέατρο, τα γενέθλια, οι μαζικές κηδείες, οι αρραβώνες, τα μνημεία, οι εκθέσεις κ.λπ.

Η υποχρεωτική καραντίνα για αφίξεις αέρα και θάλασσας (7 ημέρες), η οποία ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου, παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, το σχολείο (στην κατεχόμενη Λευκωσία) κλείστηκε από ξενοδοχεία καραντίνας και οι υπόλοιποι μαθητές, δάσκαλοι και προσωπικό του σχολείου θα παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, υπό την εποπτεία τους. Από την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Έχει αποφασιστεί ότι οι σχολικές διακοπές θα γίνουν νωρίτερα, ιδίως μεταξύ 4-15 Ιανουαρίου 2021. Από αύριο έως τις 18 Ιανουαρίου, τα εγχειρίδια θα κλείσουν, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι βιβλιοθήκες θα κλείσουν.

Πηγή: KYPE

Source