Νέα δήλωση για τα εμβόλια γρίπης: Θα είναι δωρεάν στα φαρμακεία

Ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, Τουρκίας Φαρμακευτικών και Ιατρικών Συσκευών: “Προσοχή, όλοι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί μας με τίτλο” Έχει δημοσιευθεί μια ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, τονίστηκε ότι στόχευε στους πολίτες να φτάσουν το εμβόλιο εποχικής γρίπης το συντομότερο δυνατό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιδημίας Kovid-19, ιδίως ομάδων κινδύνου.

“Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα εμβόλια γρίπης που παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας θα παραδοθούν στους πολίτες μας δωρεάν από φαρμακεία, και για αυτό, πρέπει να ελέγξουν την κατάστασή τους στο e-Nabız και να υποβάλουν αίτηση στα φαρμακεία με τις συνταγές τους, όπως πριν.” Στην ανακοίνωση που περιέχει τη δήλωση, καταγράφηκαν τα εξής:
“Οι γιατροί μας υποχρεούνται να επιλέξουν συνταγές εμβολίου ελεύθερης γρίπης από το πρόθεμα εμβολίου για τη γρίπη της δημόσιας υγείας και να τις συνταγογραφήσουν μόνο από το Σύστημα συνταγών μου. Οι έντυπες συνταγές δεν θα γίνονται αποδεκτές. Οι φαρμακοποιοί μας πρέπει να πληρούν τις συνταγές εμβολίου δωρεάν γρίπης μόνο μέσω του Συστήματος συνταγών μου. (ITS), θα δημιουργηθεί ποσόστωση εφοδιασμού εμβολίων για φαρμακεία και το εμβόλιο θα παρέχεται δωρεάν από τις αποθήκες φαρμακείων. “

.Source