Νέα Διπλωματική Εκστρατεία Από την Αθήνα: Από τη Μεσόγειο στην Ινδία

Υπάρχει μια νέα διπλωματική εκστρατεία από την Αθήνα που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως την Ινδία.

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκαλεί τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας ως «στέμμα του Ισλάμ» και Τούρκοι αξιωματούχοι που δεν έχουν κανένα περιορισμό στις δηλώσεις τους εναντίον της Ελλάδας, το 2021, και στην πραγματικότητα οι πρώτες μέρες του, όπως δείχνουν τα πάντα, θα είναι το έτος διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη θα είναι η Τουρκία να μην ακολουθήσει την τακτική των προκλήσεων για αρκετό χρονικό διάστημα και να δώσει στην Ελλάδα μια ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δηλώσεις είναι ενοχλητικές, αλλά είναι πιο σημαντικό για την Τουρκία να αποφύγει τις προκλητικές πράξεις που είχε διαπράξει όλα πέρυσι.

Ωστόσο, για πρώτη φορά, οι γεωπολιτικές εξελίξεις ανοίγουν ένα κανάλι μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Όπως αποκάλυψε η Δημοκρατία το Σάββατο, γίνονται κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα, ώστε η Ελλάδα να βρεθεί βήματα μπροστά από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοκρατίας, ένας από τους στόχους της ελληνικής διπλωματίας για το 2021 είναι η συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας με χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις με την Ελλάδα για τα προβλήματα που υπάρχουν όχι μόνο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην περιοχή γενικά, και για το ψήφισμά τους βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτή η διεύρυνση, που έχει τεθεί ως στόχος από τον Υπουργό Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη δημιουργία ενός τόξου κρατών που ξεκινούν από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, και θα περάσει στον Περσικό Κόλπο, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και θα εκτείνεται μέχρι την Ινδία.

Διπλωματικός.
Οι διπλωματικοί ελιγμοί της Ελλάδας περιλαμβάνουν τη βελτίωση των σχέσεων με περιφερειακά κράτη, τα ΗΑΕ και την Ινδία.

Ουσιαστικά, αυτή η κίνηση είναι η εξέλιξη των τριμερών συμφωνιών στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει και θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο επόμενος διπλωματικός στόχος της ελληνικής είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δημοκρατία, η ανανέωση της ελληνικής αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία θα επιτευχθεί με την επέκταση του αμερικανικού στρατιωτικού αποτυπώματος στην περιοχή μας σε υπάρχουσες ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αυτές περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις στη βόρεια και νότια Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται η εγκατάσταση αμερικανικών δυνάμεων σε ελληνικό νησί.

Θα υπάρξουν εξελίξεις στην επέκταση της παράκτιας ζώνης, από 6 έως 12 ναυτικά μίλια, όχι μόνο στο Ιόνιο, αλλά και στην Κρήτη, καθώς οι τεχνικές διαδικασίες για το κλείσιμο των κόλπων και τη σχεδίαση γραμμών βάσης στη νότια Κρήτη έχουν ήδη ξεκίνησε.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Ελληνικά στο Briefing News.

Source