Νέα εποχή με ΗΠΑ και ΕΕ

Δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη διοίκηση Joe Biden, ο Çavuşoğlu τόνισε τη θετική ατζέντα με την ΕΕ στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της μετανάστευσης, των θεωρήσεων και της τελωνειακής ένωσης. Είπε ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα θα καλύπτουν επίσης όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε ότι περίμεναν οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις να είναι πιο προβλέψιμες υπό τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και πρόσθεσε: “Δεν είμαστε προκαταλήψεις. Ετοιμάζουμε έναν οδικό χάρτη, αλλά γνωρίζουμε επίσης τα γεγονότα”. Cavusoglu, ΗΠΑ, ΕΕ, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Κίνα, Λιβύη, ο Κόλπος των ερωτήσεών μας σχετικά με την τρέχουσα θέση της Τουρκίας στο πλαίσιο της χώρας, απάντησε:
Η εποχή του Μπάιντεν ξεκινά στις ΗΠΑ. Τουρκία, Είστε έτοιμοι να συνεργαστείτε με τη νέα διεύθυνση;

Είμαστε έτοιμοι. Δεν είμαστε προκατειλημμένοι. Αλλά γνωρίζουμε επίσης τα γεγονότα. Υπάρχουν προβλήματα και ευκαιρίες στις σχέσεις μας. Αυτοί στη νέα διοίκηση είναι άνθρωποι με τους οποίους γνωρίζουμε και συνεργαζόμαστε στο παρελθόν. Δεν θα είμαστε ρεαλιστές αν λέμε «Οι σχέσεις θα βελτιωθούν ξαφνικά» μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουμε τους ανθρώπους. Πώς αναπτύσσουμε τις σχέσεις σε ποιον τομέα, προετοιμάζουμε έναν οδικό χάρτη μεταξύ μας. Το πιο σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει τις σχέσεις μας είναι η υποστήριξη που παρέχεται στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG. Έχουν επίσης το πρόβλημα S-400. Ο Πρόεδρος Τραμπ έλαβε απόφαση κύρωσης πριν φύγει. Ας δούμε πώς θα πραγματοποιήσουμε αυτήν τη διαδικασία μαζί τους. Θα ανανεώσουμε την πρότασή μας, «Ας δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ». Τα προβλήματα είναι επίσης σαφή, θετικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι θα είναι μια πιο προβλέψιμη διαδικασία όσον αφορά τις σχέσεις μας.

ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η Ανατολή του Προέδρου μας Η Μεσογειακή Διάσκεψη προτάθηκε … από την ΕΕ Υπάρχει μαλάκωμα;

Με το συνέδριο, το αποκαλούμε «δίκαιη κοινή χρήση». Θέλαμε όλοι να συμμετάσχουν. Συμπεριλάβαμε τις χώρες που έχουν εταιρείες εκεί. Η πρότασή μας δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από την ΕΕ. Ο λόγος για τον δισταγμό τους μπορεί να είναι η συμμετοχή της ΤΔΒΚ. Δεδομένου ότι θα υπάρξει δίκαιη ανταλλαγή με την Κύπρο, είπαμε «Θα συμμετάσχουν και οι δύο ηγέτες, εάν δεν αποδεχτείτε την ΤΔΒΚ, δεν θα επιτρέψουμε στην ελληνική πλευρά να συμμετάσχει». Αυτό θα το εξετάσουμε στις Βρυξέλλες στις 21 Ιανουαρίου. Στο συνέδριο, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν την κατανομή εσόδων. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τη θέση του παρατηρητή για την ΤΔΒΚ.
Κατά την επίσκεψή σας στις Βρυξέλλες στις 21 Ιανουαρίου ποια συγκεκριμένα μέτρα μπορούν να ληφθούν;

1. Οι συνεντεύξεις της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας που κάναμε με τον Josep Borell, τον Charles Michel, με τον Ursula von der Leyen θα είναι στη φύση των προετοιμασιών για την επίσκεψη στην Τουρκία. 2- Προετοιμασία του Συνεδρίου της Ανατολικής Μεσογείου. 3- Ανανέωση της συμφωνίας μετανάστευσης. 4- Ελευθερία θεωρήσεων. 5- Ενημέρωση της Τελωνειακής Ένωσης … Η ελευθέρωση των θεωρήσεων είναι ένα δύσκολο ζήτημα, όπως είπε η Μέρκελ, αλλά η ΕΕ πρέπει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της. Η ενημέρωση της Τελωνειακής Ένωσης είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ KÖRFEZ

Οι σχέσεις του Κόλπου με το Κατάρ απαλό, ζεστό στην Τουρκία συνέβησαν επίσης μηνύματα. Τι προβλέπεις;
Από την ομαλοποίηση στον Κόλπο χαιρόμαστε Ειδικά το Κουβέιτ χαιρετισμός κανουμε. Αυτής της διαδικασίας θετική επίδραση στην περιοχή θα είναι. Σαουδάραβες Από με την Αραβία θετική ατμόσφαιρα Θα συμβάλει στη δημιουργία. Θετικό από τα ΗΑΕ έρχονται μηνύματα. Αλλά είμαστε συγκεκριμένοι θέλουμε επίσης να δούμε πράγματα. Τον ίδιο τρόπο Διατηρώντας τις σχέσεις μας καλά με την Αίγυπτο θετικό βήμα, θετικό απαντάμε.

ΧΑΝΤΟΒΕΡ ΑΝΑΜΟΝΗ

Έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση Biden;

Οχι. Λένε σε όλους, “οδηγίες του Μπάιντεν υπάρχει, δεν συναντάμε κανέναν πριν αναλάβουμε το καθήκον “ αυτοι ειπαν. Επαφές που έγιναν με την πρεσβεία μας και ενώ συνομιλούσατε με τον Πρέσβη, «Αφού ανέλαβε το καθήκον τότε θα επικοινωνήσουμε επίσης με την Τουρκία “ αυτοι ειπαν.
Μεταξύ των ηγετών ο Μπάιντεν θα συναντηθεί πρώτος Αγαπητέ Πρόεδρε σε μια προσπάθεια να έχεις βρέθηκε;

Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του Κύριε Πρόεδρε, επίσης θα καλέσουμε, θα συγχαρούμε, θα συναντηθούμε λέει, προσκαλεί. αλλά πού θα είσαι τώρα Δεν ξέρω.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΘΗΝΑ

Θα ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Μικοτάκης, «Απλά θα συζητηθούν οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες. ” Όλα τα προβλήματα της Άγκυρας στο τραπέζι υπάρχει ένα αίτημα να φέρει …

Θα κάνουμε την 61η διερευνητική συζήτηση. Ό, τι συζητήθηκε στην 60η συνάντηση, Αυτά θα συζητηθούν στην 61η. Είπαν, «Δεν θέλουμε να μιλήσουμε γι ‘αυτό» Δεν έχει νόημα οι διερευνητικές διαπραγματεύσεις. Μόνο η θάλασσα σε έκταση καμία δικαιοδοσία. Εάν προτείνουν μια «ξεχωριστή συνάντηση για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες», αυτός λέμε πάντα «ναι ή όχι». Είναι κάτι διαφορετικό. Αλλά από την αρχή οι ίδιοι από τότε δεν ήταν πρόθυμοι να διαπραγματευτούν διερευνητικά. Πρόσφατα Εκτίναξαν έναν αέρα σαν να το ήθελαν. Αυτό επίσης δεν είναι αλήθεια. Από την αρχή είμαστε άνευ όρων Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, όλα τα θέματα Θα μιλήσουμε »είπαμε. Εξερευνητικός αμφισβητήθηκε στις συνομιλίες όλα τα θέματα όπου.

MACRON’DAN ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας;

Οι σχέσεις μας με τη Γαλλία, τον Προφήτη μας και το Κοράνι Επιθέσεις εναντίον του Κερίμ, κρεμαστές αφίσες σε κυβερνητικά κτίρια και αφού την περιέγραψαν ως ελευθερία έκφρασης, ήταν τεταμένη. Εμείς Δώσαμε τις απαντήσεις μας. Ένα ή δύο κινούμενα σχέδια για τους εθνικούς υπουργούς παιδείας τους τους απαγόρευσε αμέσως. Αλλά όταν πρόκειται για το άγιο μας το αποκαλούν ελευθερία έκφρασης. Le Drian, ο τελευταίος Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών «Ας δουλέψουμε σε έναν οδικό χάρτη» στη συνάντησή μας με Συμφωνήσαμε. Τότε ο Πρόεδρός μας, κ. Έστειλε μια επιστροφή σε καλή κατάσταση σύντομα στον Macron και συγχαρητη τη χρονια. Στη συνέχεια, οι Γάλλοι πραγματοποίησαν διαβουλεύσεις σε 4 τομείς. επέστρεψαν σε εμάς για να ξεκινήσουν, έτσι εμείς είπαμε εντάξει Πριν από δύο ημέρες, και η επιστολή του Macron το καταφέραμε, πολύ θετικό. Βελτίωση σχέσεων αίτημα, καθώς και τη σημασία που αποδίδουν στην Τουρκία Να συναντηθούμε με τον Πρόεδρό μας για την Ευρώπη τονίζοντας επίσης την επιθυμία σας, όμορφη θετική, λάβαμε ακόμη και μια επιστολή στα Τουρκικά. (Η επιστολή γράφτηκε ως «Αγαπητέ Ταγίπ» στη γραφή. Ο Πρόεδρος μας είναι επίσης «Τα λέμε χαρά» είπε. Βιντεοδιάσκεψη πρώτα και από το τηλεφώνημα αναφέρεται.
Πεδίο εφαρμογής του χάρτη πορείας τι;

Αυτά τα,
1- Διαβουλεύσεις σε διμερές επίπεδο.

2- Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

3- Περιφερειακά θέματα, Συρία και Συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης.
4- Εκπαιδευτική συνεργασία.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΔΑΜ

Πού θα αναπτυχθούν Τούρκοι στρατιώτες στο Καραμπάχ;

Η θέση του Κοινού Κέντρου Παρατήρησης έχει καθοριστεί, είναι εμπορευματοκιβώτιο ήρθε, άρχισε η κατασκευή. 60 στην πρώτη θέση Τούρκοι και ίσος αριθμός 60 Ρώσων στρατιωτών χτίζεται ένα κέντρο. Αυτό το κέντρο Στο Άγκνταμ. Κατά προσέγγιση στη γραμμή επαφής 8 χλμ. Μακριά. Αζερμπαϊτζάνες επίσης ικανοποιημένος. Οι στρατιώτες μας επίσης άρχισε να πηγαίνει. Υπάρχει μεγάλο δεν θα είναι σαν έδρα, θα είναι ένα κέντρο παρατήρησης. Εάν χρειαστεί στο μέλλον Διμερές με το Αζερμπαϊτζάν με συμφωνία, απαιτείται υποστήριξη πάντα μπορούμε να δώσουμε. Εμείς επίσης Ρωσική ειρήνη στο Καραμπάχ σχετικά με το καθεστώς της εξουσίας του υπογραφή συμφωνίας ενθαρρύνουν επίσης τη Ρωσία κανουμε.
Θα ανοίξει από Nakhchivan διάδρομος Υπάρχει πρόβλημα?

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ρωσία στη Μόσχα- Στη σύνοδο κορυφής Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας Αυτό επιβεβαιώθηκε.

.Source