νέα εποχή στην ΕΕ: σχέσεις με την Τουρκία υπό την προεδρία της Πορτογαλίας για να δείτε πώς;

Γνώμη

Συντομεύστε τη διεύθυνση URL

Η Τουρκία, ιδίως στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Σύριους πρόσφυγες (ΕΕ) είναι στην ημερήσια διάταξη. Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το νέο έτος με την Πορτογαλία περνώντας πώς η πορεία των σχέσεων με την Τουρκία Dr. Ο Sezgin Mercan αξιολόγησε τον Sputnik.

Εκτιμάται ότι η Γερμανία είχε μια δύσκολη προεδρία όσον αφορά τόσο την κρίση του Kovid-19 όσο και τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις, και η Πορτογαλία θεωρείται επίσης μια δύσκολη περίοδος.

Η Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021, για την αντιμετώπιση της σημασίας των κυρώσεων στην Τουρκία.

Πανεπιστήμιο Başkent Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων Dr. Ο λέκτορας Sezgin Mercan δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της Γερμανίας, έκανε ξανά την κοινωνική ενότητα ένα σύνθημα. Ο Mercan είπε ότι αυτή ήταν η επιθυμία να «επανενωθεί με την ΕΕ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ευρωπαίων».

Αναφέροντας ότι οι κανονιστικές ευαισθησίες της Γερμανίας υπό την ηγεσία της Merkel αντικατοπτρίζονται επίσης στην ΕΕ, η Mercan πρόσθεσε ότι αυτές οι κανονιστικές ευαισθησίες υπενθυμίζονται πάντα σε συζητήσεις σχετικά με την προσφυγική κρίση, την παράδοση της βοήθειας και το μέλλον της ΕΕ.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν χρόνια αντίθεση στην Τουρκία»

Αξιολογώντας τις διαφορετικές στάσεις απέναντι στην ΕΕ στην Τουρκία Dr. Ο Sezgin Coral, δήλωσε: “Ναι, το ζήτημα της Τουρκίας δημιουργεί διαχωρισμό μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ. Όμως, η πλήρης πλευρά του γυαλιού δείχνει ευαισθησία των κρατών μελών να συνεχίσουν τη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Τουρκία επίσης. Αυτό το βλέπουμε ειδικά σε χώρες της Μεσογείου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένα «περιφερειακά λόμπι» εντός της ΕΕ. Για παράδειγμα, οι Βόρειες χώρες ή οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν τις δικές τους ευαισθησίες και προσπαθούν να ενώσουν και να δημιουργήσουν βάρος στη λήψη αποφάσεων. Η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν χρόνια αντίθεση από την ημερομηνία εναντίον της Τουρκίας. Δημιουργούν μια ατζέντα. Ωστόσο, οι εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία έχουν επίσης παράγοντες που θα τους αποζημιώσουν. Τονίζουν επίσης ότι η Τουρκία είναι ένας παράγοντας που θα προσθέσει αξία στην Ευρώπη. Φυσικά, αυτό τροφοδοτεί επίσης ένα αντίθετο επιχείρημα. Έτσι, η Ευρώπη, μέσω της Τουρκίας, συζητά το μέλλον της. “

Αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίας σχετικά με αυτό το κοράλλι, “η Γερμανία επιβλέπει την ισορροπία εντός της ΕΕ, αφενός, η Τουρκία προσπαθεί να μην προσβληθεί”, είπε.

Τα κοράλλια, εντείνουν τους δεσμούς με την Τουρκία και την ΕΕ από την άποψη της Ε & Α, της τεχνολογίας, σε τομείς όπως η επιστήμη δήλωσε επίσης ότι πρέπει να λειτουργήσει για να προσφέρει περισσότερη προστιθέμενη αξία στην Ευρώπη.

«Οι σχέσεις μεταξύ Πορτογαλίας και Τουρκίας ευνοϊκά επίπεδα»

Λοιπόν, οι σχέσεις με την Τουρκία την προεδρία της Πορτογαλίας για το ποια πορεία θα είναι; Κοράλλι αυτό το ερώτημα, “η αλλαγή της θητείας του προέδρου των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ θα ξεπεράσει τα εμπόδια σε μια στιγμή που πρέπει να περιμένει”, απάντησε. Κοράλλι, “οι σχέσεις μεταξύ Πορτογαλίας και Τουρκίας είναι θετικές. Αυτή η θετική στάση πιθανότατα θα αντικατοπτρίζεται στην Προεδρία της Πορτογαλίας », πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα της προεδρίας της Πορτογαλίας στην ΕΕ δηλώνει συγκεκριμένα ότι τα λόγια της Τουρκίας Mercan, “βγήκαν από ψήφισμα κυρώσεων στην τελευταία σύνοδο κορυφής, αλλά θα δούμε νέα απόφαση τον Μάρτιο. Η Γερμανία, με όλα τα οικονομικά της μέσα, μπορεί να κινητοποιήσει και να κατευθύνει τις χώρες μέλη, αλλά η Πορτογαλία έχει ένα αδύναμο χέρι από αυτή την άποψη. Άρα δεν θα ήταν λογικό να περιμένουμε μια τεράστια αλλαγή στις σχέσεις. Αλλά δεν θα υπάρξει αρνητική περίοδος », κατέληξε.

Οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται στο άρθρο ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του Sputnik.

.Source