Νέα μέτρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στο νότο

πανό61

Αναφέρθηκε ότι η κατάσταση σχετικά με τον ιό της κορώνας στη Νότια Κύπρο δεν πηγαίνει καλά και ότι υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα στην ημερήσια διάταξη.
Η εφημερίδα Alithia έγραψε στον τίτλο, “Δεν πηγαίνουμε καλά – Έρχονται αυστηρότερα μέτρα – Μίνι καραντίνα από χθες – Χάσαμε τον αγώνα με το στεφανιαίο” και έγραψε ότι 2.000 690 νέες περιπτώσεις Covid-19 εντοπίστηκαν στην ελληνική πλευρά μόνο μεταξύ 21-28 Δεκεμβρίου.
Σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία αυξάνεται επίσης μέρα με τη μέρα, και ότι αυτό κυμαίνεται μεταξύ 140 και 155 ατόμων την ημέρα, η εφημερίδα δήλωσε ότι 18 άτομα πέθαναν στην ελληνική πλευρά λόγω του Covid-19 στις 21-18 Δεκεμβρίου.
Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι όλα αυτά ανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα χθες και ότι οι οικιακές επισκέψεις απαγορεύτηκαν χθες από τις 18:00 και την ίδια στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι με ελάχιστο προσωπικό, η εφημερίδα είπε ότι αυτά τα μέτρα μοιάζουν με μια μίνι καραντίνα, από την άλλη πλευρά, ένα γενικό σενάριο καραντίνας. Δήλωσε επίσης ότι άρχισαν να συζητούνται.
ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ενώ η εφημερίδα έδωσε ευρεία κάλυψη στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, σημείωσε ότι ιδιωτικά και κρατικά δημοτικά σχολεία, ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ελληνικό τμήμα θα παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.
ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
Η εφημερίδα, η οποία έγραψε επίσης ότι το ΑΚΕΛ, το ELAM και το Κίνημα Αλληλεγγύης επέκριναν τα μέτρα που ελήφθησαν χθες από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, δήλωσε ότι τα μέρη αντιτάχθηκαν στα μέτρα και έθεσαν το ερώτημα πότε συγκλήθηκε η επιστημονική-συμβουλευτική επιτροπή και πότε ελήφθησαν τα αυστηρότερα μέτρα.
Τα προαναφερθέντα κόμματα κάλεσαν επίσης την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να επανεξετάσει τα μέτρα.
ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΤΡΕΥΜΕΝΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ
Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα έγραψε ότι τα δείγματα που ελήφθησαν από τους επιβάτες που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νότια Κύπρο τις τελευταίες 20 ημέρες στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής για να αποκαλύψουν εάν υπάρχει ο μεταλλαγμένος νέος τύπος ιού κορώνας στη χώρα.
Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τον συντονιστή γραφείου του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, τα αποτελέσματα δεν έχουν ληφθεί ακόμη.
ΓΙΑΤΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η εφημερίδα, η οποία έγραψε επίσης ότι το σύστημα υγείας στην ελληνική πλευρά υπέστη σοβαρή πίεση ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων περιπτώσεων Covid-19, επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο βάρος της θεραπείας των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό της κορώνας είναι στα κρατικά νοσοκομεία και, ως εκ τούτου, βρίσκονται στα σύνορα των γιατρών στα κρατικά νοσοκομεία.
Η εφημερίδα δήλωσε ότι το ελληνικό Υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να μειώσει την πίεση στους κρατικούς γιατρούς, ζήτησε από ορισμένους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά δήλωσε ότι υπήρξαν αντιδράσεις σε αυτήν την απόφαση και ότι ορισμένοι γιατροί δεν συμφώνησαν να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια για τους δικούς τους λόγους.
Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας (OKIPI) δήλωσε στη δήλωσή του ότι οι γιατροί προσέφεραν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν αυτό το αίτημα.
Το ARCHPISCOPE Πήρε το Εμβολιασμό Χθες
Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ήταν επίσης το εμβόλιο που αναπτύχθηκε κατά του Covid-19 χθες, δήλωσε σε δήλωση αφότου ο Χρυσόστομος είχε το εμβόλιο χθες, ευχαριστώντας τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο και τόνισαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι τα μέτρα πρέπει να ακολουθούνται.
907 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, 4 ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΩΝ
Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα σημείωσε ότι εντοπίστηκαν 907 περισσότερα κρούσματα ιών ως αποτέλεσμα 18 χιλιάδων 070 δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Νότια Κύπρο και ότι ο αριθμός των περιπτώσεων ξεπέρασε το όριο των 21 χιλιάδων και έφτασε τις 21 χιλιάδες 315 και ότι χθες χάθηκαν 4 ακόμη ζωές λόγω του ιού της κορώνας. Δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω 19 έφτασε τους 117.
Αναφέροντας ότι εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν δύο άνδρες ηλικίας 82 και 84 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 83 και 88 ετών, η εφημερίδα πρόσθεσε ότι 154 άτομα στο ελληνικό τμήμα λαμβάνουν θεραπεία Covid-19 και 42 από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΜΒΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Χθες
Ο Πολίτης, ο οποίος έγραψε ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 συνεχίζεται σε νοσοκομεία και γηροκομεία στο ελληνικό τμήμα, από την άλλη πλευρά, η δεύτερη παρτίδα εμβολίων ελήφθη χθες και η δεύτερη παρτίδα 7 χιλιάδων δόσεων ελήφθη χθες και επομένως 3.000 500 άτομα θα εμβολιαστούν.
Σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί 16 χιλιάδες 750 δόσεις εμβολίου μέχρι στιγμής, η εφημερίδα πρόσθεσε ότι περίπου 8 χιλιάδες 300 άτομα θα εμβολιαστούν με αυτά τα εμβόλια.

Source