Νέα μέτρα κατά της επιδημίας τέθηκαν σε ισχύ σήμερα

Που πρόσφατα ανέβηκαν στη χώρα Κορωνοϊός Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες κατά των υποθέσεων τέθηκαν σε ισχύ σήμερα.

Η μερική απαγόρευση της νύχτας, η οποία είναι μεταξύ των μέτρων, εφαρμόζεται για πρώτη φορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Απαγορεύεται η έξοδος από τις 22:00 απόψε έως τις 05:00 αύριο.

Το διάταγμα που ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών σχετικά με τη μερική απαγόρευση από τις 22.00 έως τις 05.00 το πρωί, το οποίο θα διαρκέσει από αυτήν τη νύχτα έως τις 4 Ιανουαρίου, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα χθες το βράδυ.

Στο διάταγμα, “Στο πλαίσιο της απόφασης της Ανώτατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών και οι εργαζόμενοι που θα εκτελούν βασικές υπηρεσίες στο κοινό (αστυνομία, πυροσβέστες, δήμοι, πολιτική άμυνα, υπάλληλοι της περιφέρειας, κ.λπ.) εξαιρούνται από τη μερική απαγόρευση, άτομα εκτός αυτών των ατόμων θα επιβληθεί μερική απαγόρευση κυκλοφορίας για αυτούς ».

Θα διεξαχθούν ποινικές διαδικασίες εναντίον εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τη μερική απαγόρευση στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Χθες το βράδυ, πρώτα το Υπουργείο Υγείας και μετά ο Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία συγκλήθηκε το προηγούμενο απόγευμα, εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση, μετά τις αυξανόμενες περιπτώσεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül.

Σύμφωνα με τις προφυλάξεις, το εξάμηνο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μειώθηκε στις 4-15 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που αποφασίστηκαν να εφαρμοστούν από το Υπουργείο Υγείας, θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 από τη βραδιά έως τις 4 Ιανουαρίου

Από σήμερα, όλοι όσοι προέρχονται από τη Νότια Κύπρο, εκτός από τους διπλωμάτες, θα υποβληθούν σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου.

Όχι περισσότερα από 10 άτομα θα μπορούν να συναντηθούν στα σπίτια τους έως τις 3 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, οι τάξεις, οι σπουδές, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες των μαθημάτων διακόπηκαν έως τις 18 Ιανουαρίου. Οι εξετάσεις των μαθητών που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εξετάσεις μεταξύ αυτών των ημερομηνιών μπορούν να διεξαχθούν υπό τον όρο ότι λαμβάνονται τα μέτρα Covid-19.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Το πλήρες κείμενο των ανακοινωθέντων μέτρων έχει ως εξής:

  1. «Έχει αποφασιστεί να παραταθούν οι αποφάσεις καραντίνας που καθορίζονται από τη χώρα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 23,59 ώρες στις 31 Ιανουαρίου 2021.
  2. Άτομα που αναφέρθηκαν ότι ήταν σε στενή επαφή με τις περιπτώσεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας. Έχει αποφασιστεί ότι όλοι οι μαθητές και οι οικογένειες των μαθητών, οι δάσκαλοι και το σχολικό προσωπικό, εκτός από εκείνους που βρίσκονται σε καραντίνα, θα παραμείνουν σε απομόνωση στο σπίτι έως τις 10/01/2021. Θα κινηθεί νομική ενέργεια σύμφωνα με τον Νόμο για τις Λοιμώδεις Νόσους εναντίον εκείνων που διαπιστώνεται ότι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες καραντίνας στο σπίτι κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων. Αυτές οι οικογένειες δεν θα δέχονται επισκέπτες στα σπίτια τους μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία.
  3. Έχει αποφασιστεί ότι το διάλειμμα του εξαμήνου σε όλα τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία της ΤΔΒΚ θα είναι μεταξύ 04-15 Ιανουαρίου 2021 (περιλαμβάνονται και οι δύο ημερομηνίες).
  4. Η τάξη, η μελέτη, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες των μαθημάτων τέθηκαν σε αναστολή μεταξύ 31/12/2020 – 18/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών). Οι εξετάσεις των μαθητών που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εξετάσεις μεταξύ αυτών των ημερομηνιών μπορούν να διεξαχθούν υπό τον όρο ότι λαμβάνονται τα μέτρα Covid-19.
  5. Λόγω της έντονης αύξησης των περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στη Νότια Κύπρο, όλες οι μεταβάσεις από 31/12/2020 έως 10/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών) θα υπόκεινται σε καραντίνα, εκτός από τις διπλωματικές μεταβάσεις. Οι άδειες ατόμων που είχαν άδεια να περάσουν χωρίς καραντίνα από το Υπουργείο Υγείας για να εργαστούν στη Νότια Κύπρο κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν επίσης έως τις 10/01/2021.
  6. Αποφασίστηκε να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 31/12/2020 έως τις 04/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών) από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου και τα άτομα που είναι εν ενεργεία θα εξαιρούνται από αυτήν την πρακτική.
  7. Από 31/12/2020 έως 03/01/2021 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών) απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από 10 ατόμων σε σπίτια.
  8. Εκτός από την απόφαση για τη μη διοργάνωση εκδηλώσεων Παραμονής Πρωτοχρονιάς και όλων των ειδών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και οι τελετές ανοίγματος στο χώρο εργασίας, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ δημοσιεύοντας στην Επίσημη Εφημερίδα της 29/12/2020 και αριθμούσαν 237, γάμους, κινηματογράφους έως τις 03/01/2021 , θέατρο, γενέθλια, μαζική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, mawlid και έκθεση κ.λπ. αποφασίστηκε να προστεθούν οι δραστηριότητες και να σταματήσουν αυτές οι δραστηριότητες. “

Στη δήλωση, δηλώθηκε ότι η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων θα συνεδριάσει ξανά στις 4 Ιανουαρίου και θα προβεί σε αξιολόγηση της κατάστασης.

.Source