Νέα παράπονα για τη δίκη του Μαυρομιχάλη. Δείχνει … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο δικηγόρος Αντώνης Δημητρίου απέστειλε νέα επιστολή έφεσης στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, σχετικά με το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της δίκης απόπειρας δολοφονίας. Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, αλλιώς γνωστός ως “Γλυκάς”, πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, στην κεντρική Λευκωσία, δύο χρόνια μετά τη νέα μαρτυρία του, μετά τη συμμετοχή άλλων ανθρώπων, οδήγησε τον κατηγορούμενο Αλέξη Μαυρομιχάλη և Δίδυ στην προεδρία. Ρούντολφ

Στην επιστολή του, ο δικηγόρος του καθού κ. Ο Δημητρίου λέει. “Πρώτα απ ‘όλα, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Λευκωσίας έχει διασφαλίσει, στα μάτια των πελατών μας, την ακεραιότητα, την αμεροληψία, την αμεροληψία και το νόμο που ισχύουν για τον Alexis Mavromichalis, τον Rudolf Ditt και την εμπιστοσύνη μας στο δικαστήριο. “

Όπως λέει. “Η παρέμβασή μας σήμερα δεν αναφέρεται σε καμία δικαστική διαδικασία, αλλά στη δικαιοσύνη με την ευρύτερη έννοια, καθώς αναπτύσσουμε μάρτυρες σε γεγονότα που υπονομεύουν τα θεμέλια της δικαιοσύνης. που εξυπηρετούμε. Όπως το έθεσε ο Πλούταρχος, «το θάρρος σπάνια βρίσκεται στους άντρες και η σοφία είναι το πιο σπάνιο από όλα τα αγαθά». Θα ήθελα να τονίσω ότι, δεδομένου ότι εμείς, οι διαμεσολαβητές, η αστυνομία και η νομική υπηρεσία αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έννοιας της δικαιοσύνης που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω θεσμικά όργανα, θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε ορισμένα γεγονότα ότι: Ως άμυνα, πιστεύουμε ότι αυτό επηρεάζει αυτό που οφείλουν όλα τα ιδρύματα ».

Καταγγελία για την προετοιμασία ενός μάρτυρα παρουσία του “Glika”

Σύμφωνα με την επιστολή, «ο καταγγέλλων σε αυτήν την υπόθεση, ο οποίος, σύμφωνα με τη διαταγή της αστυνομικής έρευνας, είναι το πρόσωπο για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με τη δωροδοκία και το εμπόριο ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι διατηρούσε δήλωση του μάρτυρα της εισαγγελίας που κατέθεσε το 2021. πριν από την έναρξη της ακρόασης τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού-νομικού λειτουργού, ο νομικός αξιωματικός δεν είχε ιδέα για την ύπαρξή του. “Νομίζω!”

Κύριος. Στη νέα του επιστολή, ο Δημήτριος παραπονιέται στην Αστυνομική և Νομική Υπηρεσία για την προετοιμασία ενός μάρτυρα εισαγγελίας, η οποία έλαβε χώρα, όπως αναφέρθηκε, παρουσία του καταγγέλλοντος, δηλ. «Γλίκας», απαγορεύεται.

«Χθες, δυστυχώς, ακούσαμε από τους μάρτυρες της εισαγγελικής αρχής, δηλαδή, από μάρτυρες που προσήλθαν στο δικαστήριο από τον αξιωματούχο της Νομικής Υπηρεσίας, πράγματα που, δυστυχώς, επηρεάζουν την ευρύτερη έννοια της δικαιοσύνης.

Ακούσαμε από τον μάρτυρα της εισαγγελίας ότι ενώ ήταν έτοιμος να καταθέσει στην αίθουσα του δικαστηρίου, υπήρχε ο αναιρεσείων, ο επόμενος μάρτυρας της εισαγγελίας, ένας γνωστός αστυνομικός.

Και όχι μόνο αυτός ο μάρτυρας κλήθηκε για φόβο να καταθέσει ότι η κατάθεσή του ακούστηκε από τον καταγγέλλοντα και τον στενό του φίλο, τον επόμενο μάρτυρα, αλλά χθες, 15/04/2021, ακούσαμε κάτι άνευ προηγουμένου και λυπηρό κατά τη διάρκεια της εξέτασής του.

Ένας ειδικός μάρτυρας κλήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκωσίας παρουσία της αστυνομίας για να προετοιμαστεί για την κατάθεσή του στο δικαστήριο, κάτι που είναι ανεπιθύμητο, καθώς μια τέτοια εκπαίδευση, εάν είναι απαραίτητο, είναι νόμιμη για τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας και όχι για την Αστυνομία Τμήμα, όπου η πίεση είναι αναπόφευκτη. Στον μάρτυρα, απλά παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Όχι μόνο αυτό, αλλά τη στιγμή που ο μάρτυρας της εισαγγελίας βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκωσίας, τον ετοίμαζαν, ενώ ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, η Αστυνομία, ο καταγγέλλων μπήκε σε ειδικό γραφείο και μίλησε με τον μάρτυρα.

Αναρωτιόμαστε γιατί ο καταγγέλλων βρισκόταν στο ΤΑΕ Λευκωσίας ταυτόχρονα με την προετοιμασία του μάρτυρα, ο οποίος του επέτρεψε να είναι εκεί, αλλά χειρότερα, για να μπει στο δωμάτιο όπου ήταν ο μάρτυρας, ο οποίος έπρεπε να είναι εκεί την επόμενη μέρα. στο δικαστήριο. «

Ζητήστε την άμεση παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας και του Αρχηγού της Αστυνομίας

Επιπλέον, στην επιστολή του, ο κ. Δημητρίου παραπονιέται ότι «ο καταγγέλλων έρχεται και πηγαίνει, հետո μπαίνει στο δικαστήριο της Λευκωσίας κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, χωρίς καμία έγκυρη ή νομική δικαιολογία». “Η συμπεριφορά, οι ενέργειες և η μαρτυρία που ακούστηκε στο δικαστήριο, εγείρουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με το ποιος τελικά διευθύνει την παράσταση, αλλά και την κατάθεση που θα ακουστεί στο δικαστήριο, την αναιρεσείουσα, την αστυνομία ή τη νομική υπηρεσία;” “

Κύριος. Ο Δημητρίου ζητά αμέσως να προστατεύσει, να παρέμβει, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, είμαστε σίγουροι, δεν γνωρίζουμε για αυτά τα πράγματα, προκειμένου να παράσχει τον ακρογωνιαίο λίθο μιας φιλανθρωπικής κατάστασης, δηλαδή. Δικαιοσύνη Δεν ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση, εκτός από τις ελάχιστες εγγυήσεις που παρέχει το Σύνταγμά μας, δηλαδή την εγγύηση μιας δίκαιης δίκης. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι που είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε αυτήν την επιστολή. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν αναφέρεται σε κάτι για το οποίο το δικαστήριο είναι υπεύθυνο ή με οποιονδήποτε τρόπο επιβλέπει».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου λέει, “Θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε αυτήν την επιστολή, γιατί στο τέλος της ημέρας, όχι μόνο βάσει του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά σε όλες τις δημοκρατίες, οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι.” , έως ότου το Δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά. Στο τέλος, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για να μάθουν οι άνθρωποι να αγαπούν τη δικαιοσύνη, πρέπει να τους δείξετε τις συνέπειες της αδικίας. “

https://www.youtube.com/watch?v=yQZzrxEiEDo:

Source