Νέα τιμολόγηση για ορισμένα προϊόντα της ΕΕ από τις ΗΠΑ

πανό8

Ήταν αντίποινα για την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει δασμούς 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα των ΗΠΑ για υποστήριξη που παρέχεται στην αεροπορική εταιρεία Boeing.

Ο Οργανισμός Εμπορίου των ΗΠΑ (USTR) ανακοίνωσε ότι έχει ρυθμίσει τους δασμούς στα εξαρτήματα αεροσκαφών που εισάγονται από την ΕΕ, στα κρασιά από τη Γαλλία και τη Γερμανία και στα κονιάκ.

Στη δήλωση, δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το πότε θα τεθούν σε ισχύ οι συνταγές, αλλά δηλώθηκε ότι οι λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν σύντομα.

Η ΕΕ, με την άδεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε «η ΕΕ πρέπει να λάβει ορισμένα μέτρα για να αντισταθμίσει αυτήν την αδικία». χρησιμοποιήθηκε η έκφραση.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΟΥΙΝΓΚ-ΑΕΡΟΒΟΥΛΙΟΥ

Η Boeing με έδρα τις ΗΠΑ, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αεροσκαφών στον κόσμο, και η ευρωπαϊκή εταιρεία Airbus, σε συνεργασία με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τις Κάτω Χώρες, αλληλοκατηγορούνται για παράνομη δημόσια υποστήριξη.

Ενώ αυτές οι εταιρείες διεξάγουν νομικές διαδικασίες εναντίον της άλλης με την αιτιολογία ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στον τομέα εντός της δομής του ΠΟΕ, δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση επί του θέματος για περισσότερα από 16 χρόνια.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι τα κίνητρα που παρέχουν ευρωπαϊκές χώρες στην Airbus είναι παράνομα. Η ΕΕ, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζεται ότι οι στρατιωτικές συμβάσεις με την εταιρεία με φορολογικές παραχωρήσεις που παρέχονται από τις ΗΠΑ στην Boeing δεν είναι νόμιμες.

Ο ΠΟΕ είχε εγκρίνει τις ΗΠΑ να επιβάλλουν επιπλέον δασμούς 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στα προϊόντα της ΕΕ λόγω παράνομων επιδοτήσεων στην Airbus. Μετά την έγκριση αυτή, οι ΗΠΑ άρχισαν να εφαρμόζουν φόρους. Τον Οκτώβριο, η αρχή διαμεσολάβησης του ΠΟΕ ενέκρινε επίσης την ΕΕ να επιβάλει πρόσθετους δασμούς 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, λόγω της παράνομης υποστήριξης της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον προς την Boeing.

Με αυτήν την έγκριση, η ΕΕ είχε την ευκαιρία να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στις ΗΠΑ. Η Ένωση ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα επιβάλει δασμούς 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα προϊόντα των ΗΠΑ λόγω της υποστήριξης που παρέχεται στην αεροπορική εταιρεία Boeing.

πανό134

Source