Νέες διαφορές στην ταξινόμηση χώρας λόγω του κορανοϊού

Η επιδημιολογική εικόνα των διαφόρων χωρών έχει επανεκτιμηθεί από το COVID-19 για ιατρικές υπηρεσίες control έλεγχο μολυσματικών ασθενειών services υπηρεσίες δημόσιας υγείας unit μονάδα ελέγχου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η αξιολόγηση βασίζεται σε επιδημιολογικούς δείκτες της χώρας, όπως το πραγματικό ποσοστό αναπαραγωγής για το R

Η ακόλουθη ταξινόμηση χώρας, βάσει της επιδημιολογικής εκτίμησης κινδύνου, είναι εξαιρετικά δυναμική, μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή καθώς εξελίσσεται η επιδημία και αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Νέα δεδομένα θα ανακοινωθούν για αυτόν τον σκοπό, ցանկ η λίστα των χωρών θα ενημερώνεται συχνά.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, οι διαφορές της 6ης Νοεμβρίου 2020 είναι οι εξής, οι οποίες τίθενται σε ισχύ στις 18 Ιανουαρίου 2021.

 • Η Σερβία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Σουηδία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Λετονία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Λιθουανία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Japan Aponia μετακινείται από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β.
 • Η Εσθονία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Ισλανδία μεταβαίνει από την κατηγορία Γ στην κατηγορία Β.
 • Η Δανία μεταφέρεται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Ουρουγουάη μετακινείται από την κατηγορία Β στην κατηγορία Γ.
 • Η Νότια Κορέα μεταβαίνει από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β.

Σημειώνεται ότι η σχετική κατάταξη των χωρών έλαβε υπόψη την τροποποιημένη πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατηγορία Α: – Χώρες χαμηλού κινδύνου σε αυτό το στάδιο

 • Τρίτες χώρες. 1) Αυστραλία, 2) Νέα Ζηλανδία, 3) Σιγκαπούρη, 4) Ταϊλάνδη

Χώρες με λιγότερο από 1 πραγματικό ποσοστό αναπαραγωγής (Rt) և / ή μικρό αριθμό νέων διαγνώσεων (<1 / 100.000 πληθυσμός ανά ημέρα) և / ή χαμηλή ή πολύ χαμηλή θνησιμότητα COVID εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία 19 (<5-10/100,000 κατοίκους) ή/και ταξινόμηση σποραδικών περιπτώσεων (sporadic cases) ή συστοιβάδων περιπτώσεων (cluster of cases) κατά τον ΠΟΥ ή/και τουλάχιστον ικανοποιητικό εργαστηριακό έλεγχο (>3000 δοκιμές / 100.000 κάτοικοι).

Αναφέρεται ότι για επιβάτες που προέρχονται από χώρες της κατηγορίας Α δεν απαιτείται Υποβολή πιστοποιητικού εργαστηριακής δοκιμής COVID-19, αλλά και αυτοπεριορισμού.

Κατηγορία Β: – Χώρες με δυνητικά χαμηλό κίνδυνο αλλά περισσότερη υποψία σε σύγκριση με την κατηγορία Α.

 • Κράτη μέλη της ΕΕ. 1) Γερμανία, 2) Ελλάδα, 3) Φινλανδία
 • Μέλη του χώρου Σένγκεν. 1) Ισλανδία, 2) Νορβηγία
 • 3η χώρα. 1) Απόνια της Ιαπωνίας, 2) Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ և Μακάο), 3) Νότια Κορέα, 4) Ρουάντα

Χώρες με πραγματικό ποσοστό αναπαραγωγής (Rt) άνω του 1 և / ή έναν αριθμό νέων διαγνώσεων> 1 / 100.000 κατοίκους την ημέρα և (ή) με αυξημένη θνησιμότητα COVID-19 (> 10 / 100.000 κατοίκους) և / ή περιορισμένη Τα εργαστηριακά τεστ ταξινομούνται σε αυτήν την κατηγορία. (<2000 δοκιμές / 100.000 κάτοικοι) ή καμία ταξινόμηση του ΠΟΥ.

Αναφέρεται ότι οι οδηγίες που προέρχονται από χώρες της κατηγορίας Β Απαιτούνται εργαστηριακές δοκιμές εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση և έχετε πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητικό τεστ PCR για τον ιό.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι οδηγίες των χωρών της κατηγορίας Β, οι οποίες εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες, μπορούν να υποβληθούν σε μοριακή εξέταση κατά την άφιξη στη Δημοκρατία:

(α) Κύπριοι members τα μέλη της οικογένειάς τους (ξένοι σύζυγοί τους, ανήλικα παιδιά parents οι γονείς τους) ·

β) όλα τα άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα ·

γ) Πρόσωπα που δικαιούνται βάσει της Σύμβασης της Βιέννης ·

δ) Άτομα οποιασδήποτε ιθαγένειας στη χώρα διαμονής δεν παρέχεται υπηρεσία εργαστηρίου ανάλυσης (δημόσια ή ιδιωτική) σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία βάσει σχετικής δήλωσης.

Δηλώνεται ότι το κόστος του τεστ βαρύνει αυτά, και επιπλέον, αυτά τα άτομα πρέπει να παραμείνουν υπό κατ ‘οίκον περιορισμό μέχρι να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.

Κατηγορία Γ: – Χώρες υψηλού κινδύνου σε σύγκριση με τις κατηγορίες A-B.

 • Κράτη μέλη της ΕΕ. 1) Αυστρία, 2) Βέλγιο, 3) Βουλγαρία, 4) Γαλλία, 5) Δανία, 6) Εσθονία, 7) Ιρλανδία, 8) Ισπανία, 9) Ιταλία, 10) Κροατία, 11) Λετονία, 12) Λιθουανία, 13) Λουξεμβούργο, 14) Μάλτα, 15) Ολλανδία, 16) Ουγγαρία, 17) Πολωνία, 18) Πορτογαλία, 19) Ρουμανία, 20) Σλοβακία, 21) Σλοβενία, 22) Σουηδία, 23) Τσεχία
 • Το Ηνωμένο Βασίλειο
 • Μικρές πολιτείες. 1) Ανδόρα, 2) Μονακό, 3) Βατικανό, 4) Άγιος Μαρίνος
 • Μέλη του χώρου Σένγκεν. 1) Ελβετία, 2) Λιχτενστάιν
 • Τρίτες χώρες. 1) Αλγερία, 2) Μαρόκο, 3) Μαυροβούνιο, 4) Σερβία, 5) Ουρουγουάη

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης χώρες που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες Α ή Β. Ορισμένες χώρες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα τους, αναφέρονται παραπάνω.

Σύμφωνα με το διάταγμα για την εξουδετέρωση 2021 (αρ. 2), μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών μπορούν να εισέλθουν στη Δημοκρατία από χώρες της κατηγορίας Γ οι οποίες, κατά την άφιξή τους στην Κύπρο, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για το COVID-19. Έχετε ένα αρνητικό πιστοποιητικό RT-PCR COVID-19 εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση. Δηλώνεται ότι αυτά τα άτομα είτε υποβάλλονται σε μοριακό τεστ COVID-19 κοροναϊού την 10η ημέρα αυτοπεριορισμού և η αυτο-ικανοποίηση τερματίζεται με βάση αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου ή απελευθερώνεται την 14η ημέρα αυτοπεριορισμού. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, δεν είναι θετικές για τον κοροναϊκό COVID-19.

Τονίζεται ότι όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα από την κατηγορία χώρας, πρέπει να επικοινωνήσουν με το CyprusFlightPass εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση. Επιπλέον, θα διεξαχθούν εργαστηριακές δοκιμές μοριακού COVID-19 σε εισερχόμενες πτήσεις επιλεγμένες για επιδημιολογική παρακολούθηση της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω ταξινόμηση χωρών θα ισχύει από τις 18 Ιανουαρίου 2021.

Source