Νέες δυνάμεις: “Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια καλή επιλογή με το να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας”

Ο Μεχμέτ Τσακίτσι, Πρόεδρος του Κόμματος Κοινωνικής Απελευθέρωσης – Νέες Δυνάμεις (TKP-YG), τόνισε ότι θα συνεχίσουν να είναι η σωστή επιλογή στο πλευρό του λαού το νέο έτος.

Ο Çakıcı, Πρόεδρος της TKP-YG, αξιολόγησε το 2020 δημοσιεύοντας ένα νέο έτος.

Ο Τσακίτσι είπε στο μήνυμά του:

«Αν σκεφτούμε το νέο έτος με την ακεραιότητα των νέων ελπίδων, προσδοκιών και στόχων, θα προχωρήσουμε σε μια περίοδο κατά την οποία η δημοκρατική κοσμική κοινωνία μας δομή προστατεύεται και αναπτύσσεται, τα κοινωνικά συμφέροντα έρχονται στο προσκήνιο αντί για προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα, και οι ελπίδες για μια υγιή ζωή, ειρήνη, ηρεμία και ευημερία αυξάνονται κυρίως στη χώρα και τον κόσμο μας. Συγχαίρουμε όλους τους πολίτες μας για το νέο έτος με το στόχο μας και τους προσκαλούμε σε έναν αποφασιστικό και οργανωμένο αγώνα σύμφωνα με αυτούς τους στόχους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε η σωστή επιλογή στο πλευρό των ανθρώπων μας στο νέο έτος όπως και στο παρελθόν. “

Δηλώνοντας ότι άφησαν πίσω ένα ακόμη έτος κατά το οποίο οι προσδοκίες και οι ελπίδες δεν έγιναν πραγματικότητα, ο Τσακίκι ισχυρίστηκε ότι το 2020 ήταν ένα έτος κατά το οποίο οι πολιτικές υποσχέσεις ήταν εντελώς άδειες καθώς και η οικονομική κατάρρευση.

Çakıcı, το οποίο αυξάνει την επιρροή του στη χώρα όπως και στον κόσμο Κορωνοϊός Ισχυρίστηκε ότι η επιδημία συνέχισε να απειλεί την υγεία του κοινού λόγω της ανεπάρκειας των μέτρων που ελήφθησαν και της έλλειψης ελέγχου.

Ο Çakıcı χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Όσοι ζήτησαν ψήφους από τους ψηφοφόρους για να είναι υπόλογοι για διαφθορά και παρατυπίες προτιμούσαν να είναι εταίροι εκείνων που τα έκαναν, αντί να ζητήσουν λογαριασμό το 2020. Οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκαν στο κοινό δεν θυμόταν οι κυβερνητικοί. Το έτος 2020, όπως και τα προηγούμενα, ολοκληρώθηκε παρακολουθώντας την ένταση των προσπαθειών να φέρουν τους δημόσιους θεσμούς σε άλλους.

Η δημοκρατική βούληση της κοινωνίας αγνοήθηκε από τις ξένες παρεμβάσεις που κορυφώθηκαν στις προεδρικές εκλογές, το συνέδριο του UBP και τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Ενώ το Κυπριακό δεν μπορούσε να επιλυθεί σε μια μόνιμη πολιτική λύση φέτος, οι δηλώσεις σχετικά με το μοντέλο «λύση δύο κρατών», το οποίο στην πραγματικότητα σημαίνει τη συνέχιση του status quo, ακολούθησαν το ένα το άλλο, αντί της ομοσπονδιακής λύσης που υπερασπίστηκε το κόμμα μας. Οι απόπειρες ανοίγματος του Maraş, που έκλεισαν εδώ και 46 χρόνια, δεν προχώρησαν περισσότερο από το σόου, αλλά μας έκαναν να κατηγορηθούμε στη διεθνή σκηνή. “

Δηλώνοντας ότι ο κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έπρεπε να καθορίζεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, καθορίστηκε μία φορά τον Φεβρουάριο και ότι οι πολίτες που καταδικάστηκαν να ζουν με τον ελάχιστο μισθό καταδικάστηκαν σε μια ζωή κάτω από το όριο της πείνας, ο Τσακίτσι δήλωσε ότι οι τομείς του τουρισμού και της εκπαίδευσης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το κράτος για πολλά χρόνια, έχουν σταματήσει, καθώς οι τομείς της οικονομίας της ατμομηχανής, Σημείωσε ότι πολλοί έμποροι έπρεπε να μειώσουν τα παραθυρόφυλά τους.

Ο Çakıcı περιλάμβανε επίσης τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και οι απεριόριστες απαλλαγές που χορηγήθηκαν σε μεγάλους κεφαλαιακούς κύκλους δεν καταργήθηκαν φέτος. Ενώ η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πραγματοποιήθηκε και το επιστημονικό δημοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν καθιερώθηκε, τα βήματα μετάβασης στο θεοκρατικό σύστημα συνεχίστηκαν.

Η υποστήριξη της μικρής και μεσαίας κλίμακας παραγωγής αντί της γεωργικής μεταρρύθμισης και η παροχή κινήτρων σε οικογένειες με 5-6 μεγάλες πρωτεύουσες δεν συμπεριλήφθηκαν φέτος στην ημερήσια διάταξη. Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα αντιμετωπίστηκαν ως γιούτα φέτος και τα εμπόδια στην ένωση συνέχισαν να διατηρούνται. Δεν έγινε καμία προσπάθεια φέτος για τους άστεγους πολίτες μας που ζουν στο νοικιασμένο να αποκτήσουν σπίτι. Η υποστήριξη των γυναικών και των νέων για τη δημιουργία επιχειρήσεων δεν έχει φτάσει ποτέ στην ατζέντα της κυβέρνησης. Ενώ η περιβαλλοντική ζημιά και η κατοχή κοίτης ποταμού για ενοικίαση συνέχισαν να προσκαλούνται σε καταστροφές, η έλλειψη υποδομών στους δρόμους συνέχισε να πεθαίνει φέτος. “

.Source