Νέες ευκαιρίες γνωριμιών για 60-70 χρονών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να “επιστρέψει” σε μεγαλύτερη ηλικία για να οργανώσει εμβολιασμούς, εξήγησε η Όλγα Καλακούτα, Αναπληρωτής Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκπομπής “ALPHA Information”

Η κα Calakuta μίλησε για την εξέλιξη του σχεδίου εμβολιασμού, απαντώντας σε βασικές ερωτήσεις των πολιτών.

Πώς πηγαίνει το σχέδιο από εδώ;

Η πύλη εμβολιασμού θα είναι ανοιχτή καθημερινά για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Ο λόγος για αυτήν την αλλαγή ήταν ότι υπήρχε ελάχιστη ζήτηση τη δεύτερη ημέρα.

Θα δοθεί άλλη ευκαιρία στις ευάλωτες ομάδες της δεκαετίας του ’60;

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι ο διορισμός ατόμων άνω των 60 ετών και άνω των 70 ετών. Για ευάλωτες ομάδες, εκείνοι που έχουν αντιμετωπίσει ένα τεχνικό πρόβλημα θα μπορούν να συνάψουν συμφωνία βάσει της λίστας.

Γιατί η Λευκωσία παρέμεινε κέντρο εμβολιασμού σήμερα, Πέμπτη;

«Πρέπει να κοιτάξεις τους αριθμούς», εξηγεί η κα Καλακούτα. 1.500 εμβολιασμοί μπορούν να δοθούν σε μία ημέρα στην κρατική έκθεση, ενώ ένα άλλο κέντρο θα λειτουργεί απευθείας στο σημείο. Ο στόχος είναι να προχωρήσει το υπουργείο με μεγάλα κέντρα εμβολιασμού.

Οι πολίτες είχαν προβλήματα με την πύλη εμβολιασμού στα γενέθλιά τους. Τι θα συμβεί στα ραντεβού τους;

Δεν αναφέρθηκε τέτοιο πρόβλημα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Ο λόγος ήταν τεχνικός, καθώς η ανακοίνωση έγινε με βάση την ημερομηνία γέννησης και όχι το έτος. Σύμφωνα με την κα Καλακούτα, το ζήτημα έχει επιλυθεί από χθες, όταν ενημερώθηκαν τηλεφωνικά οι πολίτες.

Γιατί τα κέντρα εμβολίων δεν ελέγχονται αρνητικά από εμβολιασμένα άτομα;

Δεν προβλέπεται στα αρχεία υγείας. Όπως εξήγησε η κα Calakuta, σε περίπτωση επαφής με κοροναϊό ή επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, υπάρχει σύνδεση · ο επαναπρογραμματισμός γίνεται στο ίδιο κέντρο με τον ίδιο τύπο εμβολίου.

Γιατί δεν υπάρχει ειδοποίηση μέσω SMS για ραντεβού;

Αυτό είναι πιθανώς ένα τεχνικό ζήτημα που πρέπει να επιδιορθωθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών.

Αναφέρεται ότι από αύριο η Johnson & Johnson θα συμπεριληφθεί στο εμβόλιο της Κύπρου, ενώ αναμένεται αυξημένη ροή εμβολίων τόσο από την Pfizer όσο και από την AstraZeneca στο εγγύς μέλλον.

Source