Νέες λεπτομέρειες εμφανίστηκαν στη δολοφονία Mengi!

Οι ύποπτοι Cemaliye Onyıldız και Sinem Cesuroğlu, οι οποίοι συνδέονταν με την περαιτέρω έρευνα σχετικά με τον ύποπτο θάνατο στη Λευκωσία, ενώθηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου. Προετοιμάστηκε ένας ειδικός διερμηνέας ώστε η ύποπτη Cemaliye Onyıldız να κατανοήσει την υπόθεση λόγω της ομιλίας και της ακοής της.

Λεπτομέρεια Special-Evolution Wedge

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Fikri Sergil, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με το ζήτημα, παρουσίασε τα ευρήματα του περιστατικού. Ο Sergil δήλωσε ότι στις 5 Φεβρουαρίου 2021, περίπου στις 15.30, οι αστυνομικές ομάδες που ήρθαν στη σκηνή ξεκίνησαν έρευνα μετά το σώμα του Halil İbrahim Mengi, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά το χτύπημα που πήρε στο κεφάλι του στο δωμάτιο του μπάνιου του κατοικία στην οδό Ali Hasip στη Λευκωσία. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Sergil είπε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, πολλά δείγματα αίματος βρέθηκαν στα σαλόνια, στην κουζίνα, στο διάδρομο και στα δωμάτια μπάνιου.

δικαστήριο - δολοφονία- (1) - (1) .jpg

Ο Sergil, ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας, δήλωσε επίσης στο δικαστήριο ότι μια ξύλινη λαβή 44 cm με αίμα πάνω της και ένα κλειδί 30 cm βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από το πλυντήριο που βρίσκεται στον διάδρομο της κατοικίας. Η αστυνομία δήλωσε ότι υπήρχαν 3 ζευγάρια παντόφλες με αίμα πάνω τους στην κατοικία, ένα θραύσμα οστού που πιστεύεται ότι είναι θραύσμα κρανίου του νεκρού από το νάιλον σκουπιδιών στην κουζίνα και ένα αιματηρό δείγμα μαλλιών που πιστεύεται ότι ανήκε στον νεκρό στις το έδαφος. Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Fikri Sergil ανακοίνωσε επίσης στο δικαστήριο ότι τα γυναικεία ρούχα στο πλυντήριο με λεκέδες αίματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως σημάδι. Η αστυνομία ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι ύποπτοι παρουσία εντοπίστηκαν στην αίθουσα της κατοικίας και ότι συνελήφθησαν ως ύποπτοι επειδή είχαν λεκέδες αίματος πάνω τους.

δικαστήριο - δολοφονία- (2) .jpg

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Σεργκίλ δήλωσε ότι οι ύποπτοι τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου στις 6 Φεβρουαρίου και έλαβαν τριήμερο ένταλμα κράτησης και ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πραγματοποιήθηκε επανεξέταση στην εν λόγω κατοικία και κατασχέθηκαν άλλα σημάδια. Επισημαίνοντας ότι οι ύποπτοι εξετάστηκαν από γιατρό, η αστυνομία τόνισε ότι εντοπίστηκε τομή στο δεξί αυτί του ύποπτου Sinem Cesuroğlu λόγω του χτυπήματος από ένα σκληρό αντικείμενο. Η αστυνομία δήλωσε ότι η ύποπτη Cemaliye Onyıldız, η οποία είχε προβλήματα ομιλίας και ακοής, δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον αποθανόντα Halil İbrahim Mengi σε δήλωση που έδωσε στην αστυνομία. Η αστυνομία είπε ότι θα εξεταστούν τα ρούχα του αποθανόντος και του ύποπτου Cemaliye Onyıldız, θα ληφθούν περίπου 20 ακόμη δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα, ότι η κατοικία θα εξεταστεί ξανά, θα γίνουν έρευνες δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι ύποπτοι θα ελεγχθούν στο Νοσοκομείο Ειρήνης και Ψυχικών και Νευρολογικών Νοσημάτων, το οποίο, ζήτησε να κρατηθούν οι ύποπτοι για άλλες 8 ημέρες.

Ο δικαστής Temay Sağer, ο οποίος αξιολόγησε το μαρτύριο παρουσία του, διέταξε τους υπόπτους να κρατούνται από την αστυνομία για 8 ακόμη ημέρες για σκοπούς έρευνας.

.Source