Νέοι φοιτητές κοιτούν στο δρόμο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η κατασκευή των φοιτητικών κοιτώνων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στη Λεμεσό, βρίσκεται πολύ κοντά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής του Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα, το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στις αυξανόμενες ανάγκες στέγασης των φοιτητών του, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση της εμπειρίας των φοιτητών και της φοιτητικής ζωής.

Το έργο, το οποίο αποτελεί μέρος του γενικού αναπτυξιακού προγραμματισμού του ΤΕΠΑΚ, θα πραγματοποιηθεί στον πρώην οικισμό της Βεργαρίας στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

Ανακοινώθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη μελέτη και επίβλεψη του έργου, το οποίο κέρδισε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ηρακλή Παπαχρήστου (Ε. Παπαχρήστου LLC), αφού αξιολόγησε συνολικά 42 προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Φοιτητές – η νούμερο ένα προτεραιότητα

Σε δήλωση κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης, ο Πρύτανης Ζαφείρης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κατασκευή ιδιωτικών φοιτητικών κοιτώνων του ΤΕΠΑΚ είναι το μεγαλύτερο έργο που ανέλαβε το Πανεπιστήμιο και ένας από τους μεγαλύτερους στόχους που έχει θέσει από την ίδρυσή του. Το έργο, εκτός από την παροχή στέγης σε προσιτές τιμές, θα προσφέρει επίσης στους μαθητές του ΤΕΠΑΚ καλύτερη ποιότητα ζωής και θα τους επιτρέψει να συνυπάρχουν και να συνδημιουργήσουν.

Το έργο αποτελείται από 485 φοιτητικές αίθουσες και πολλές άλλες κοινές εγκαταστάσεις, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται σε 40 εκατομμύρια ευρώ και τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2025.

Επιπλέον, το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την αναδιαμόρφωση της περιοχής, δίνοντάς της μια εντελώς νέα και αναβαθμισμένη εμφάνιση, με περισσότερο χρώμα και ζωντάνια. Με την κατασκευή φοιτητικών κοιτώνων στη Βερεγγάρια, θα δημιουργηθεί επίσης ένα τεράστιο φοιτητικό κέντρο, το οποίο θα μεταφέρει 700 μαθητές την ημέρα, το οποίο θα αλλάξει δραστικά την περιοχή και τη σχέση της περιοχής της Λεμεσού με το κέντρο της πόλης, προς όφελος όχι μόνο μαθητές αλλά και των πολιτών της Λεμεσού.

Το TheMayor.EU αντιτίθεται σε ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση. Εάν συναντήσετε τέτοια κείμενα και υλικό στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Source