Νέος συναγερμός για coronavirus – Η πρώτη περίπτωση μετάλλαξης … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η πρώτη περίπτωση μόλυνσης από κοροναϊό που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική εντοπίστηκε στη Γαλλία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας την Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση της πρώτης περίπτωσης της βρετανικής μετάλλαξης.

Η μετάλλαξη, η οποία θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική από τη Βρετανία, βρέθηκε χθες σε έναν άνδρα που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και ζει κοντά στα ελβετικά σύνορα.

Λειτουργεί από το Rubicon Project

Επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική, ένας άντρας με συμπτώματα Covid-19 πήρε εξετάσεις στην Ελβετία. Μετά από μια θετική δοκιμή, ο ιός επιβεβαίωσε τη μετάλλαξη 501.V2, η οποία ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο στη Νότια Αφρική και είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες από τις νέες περιπτώσεις σε αυτήν τη χώρα.

Το άτομο που ανακτήθηκε “απομονώθηκε αμέσως στο σπίτι του μόλις έδειξε συμπτώματα” και “δεν είχε σύνδεση υψηλού κινδύνου”, διαβεβαιώνει το υπουργείο.

Η πρώτη περίπτωση βρετανικής μετάλλαξης στη Γαλλία επιβεβαιώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, στην περιοδεία (κεντρική), από Γάλλο που έφτασε λίγες μέρες πριν από το Λονδίνο.

Και για τις δύο μεταλλάξεις, οι υγειονομικές αρχές «κινητοποιήθηκαν για να ανιχνεύσουν κάθε μολυσμένο ασθενή το συντομότερο δυνατό, να απομονώσουν, να απομονώσουν τις επαφές του, να ελέγξουν, να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου» “Μεταλλάξεις SARS-CoV-2 στη χώρα”, διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Source