Νέος συναγερμός. Η βρετανική μετάλλαξη κυριαρχεί στην Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει νέο συναγερμό στις υγειονομικές αρχές καθώς η βρετανική μετάλλαξη συνεχίζεται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε και στα 111 δείγματα που στάλθηκαν στο ECDC, με αριθμό αναπαραγωγής 1,16.

Το βρετανικό στέλεχος βρέθηκε σε όλα τα δείγματα

Επιδείνωση επιδημιολογικών δεικτών, η Εθνική Έκθεση επιβεβαίωσε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τις 24 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, οι δείκτες αυξήθηκαν. Με σωρευτικό αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο, φτάνει τις 621 θετικές περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Η περιοχή της Λεμεσού συνεχίζει να μειώνεται καθώς ο σωρευτικός αντίκτυπός της μειώνεται σε 899,7 περιπτώσεις. Ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται εντός υψηλών μη ασφαλών ορίων.

Παρόλο που σημειώθηκε απότομη αύξηση του σωρευτικού αντίκτυπου στη Λευκωσία և Λάρνακα – 524,2 περιπτώσεις և 555,7 περιπτώσεις, αντίστοιχα.

Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Dr. Η Zoe Dorothea Pana είπε: “Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε λίγο πιο συντηρητικοί. “Υπάρχει μεγάλη πίεση για επανεκκίνηση, αλλά βλέπουμε ότι οδηγεί αναπόφευκτα σε κινητικότητα.”

Υπάρχει επίσης αύξηση του εβδομαδιαίου ποσοστού των θετικών δοκιμών ανίχνευσης αντιγόνων σε όλες τις επαρχίες, αλλά σε εθνικό επίπεδο.

Στη Λεμεσό, το ποσοστό έφτασε ξανά το 1%, που είναι το περιθώριο ασφαλείας. Ενώ η Λάρνακα αυξήθηκε κατά 0,9% και η Λευκωσία κατά 0,8%. Η Πάφος αυξήθηκε κατά 0,7%, όπως συμβαίνει στην Αμμόχωστο. Όσον αφορά το ποσοστό θετικότητας στην Κύπρο, έφτασε το 0,9%.

Σύμφωνα με την εθνική έκθεση, παρατηρήθηκε ένα νέο κύμα εισαγωγής στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες. Λόγω του σήματος Int, η πολιορκία στις μονάδες εντατικής θεραπείας γίνεται πιο δύσκολη.

Η Λεμεσός παραμένει η Περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών, ακολουθούμενη από τη Λευκωσία և Λάρνακα με μικρή διαφορά.

Παρά την προστασία των συνταξιούχων από εμβολιασμούς, το επίπεδο θετικότητας αυξήθηκε από 0,2 σε 0,3, που ήταν στην προηγούμενη περίοδο. Ενώ το υψηλότερο ποσοστό θανάτου είναι 37%, η κύρια αιτία θανάτου είναι η ασθένεια Covid:-19 Είναι και πάλι στη Λεμεσό.

Source