Νέος συναγερμός στην Κύπρο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) στέλεχος ιού SARS-CoV-2, VOC 202012/01, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, το Υπουργείο Υγείας μέσω του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Επαγγελματική εξέταση δειγμάτων ατόμων που έχουν διαγνωστεί θετικά με τον ιό από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, όλα τα θετικά δείγματα από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σταλεί στην ING από την ημέρα που οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν την ύπαρξη ενός νέου εκτελεστικού κλάδου στη χώρα τους, δηλαδή το 2020. Από τις 20 έως τις 15 Δεκεμβρίου πριν. Συγκεκριμένα, το στέλεχος VOC 202012/01 βρέθηκε σε 12 από τα 19 δείγματα από 6-20 Δεκεμβρίου 2020.

Το νέο στέλεχος του ιού λέγεται ότι σχετίζεται με υψηλότερα φορτία ιών, ταχύτερη εξάπλωση και υψηλότερους ρυθμούς μετάδοσης έως και 70%. Το νέο στέλεχος του ιού θεωρείται ότι συνέβαλε σε ορισμένες από τις αυξήσεις των περιπτώσεων στην Ευρώπη και, κατά συνέπεια, στις νοσηλείες.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι συστάσεις του ECDC, ειδικότερα, επικεντρώνονται στην ενίσχυση του επιδημιολογικού-μοριακού ελέγχου μέσω της αυστηρής τήρησης των μέτρων προσωπικής προστασίας (εργαστηριακές δοκιμές).

Source