Νέο έτος για φόβο πλήρους αποκλεισμού

Κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με τη δυνατότητα ενός νέου πλήρους μπλοκ στο νέο τραπέζι, οι Κύπριοι θα γιορτάσουν το νέο έτος.

Σε: πιο αυστηρά μέτρα αποφάσισε τις τελευταίες ημέρες επειδή Επιδημία κοραναϊού στο νησί, επιβάλει μια άνευ προηγουμένου προϋπόθεση, σύμφωνα με την οποία: Είσοδος το 2021 θα πραγματοποιηθεί σε σπίτια με 10 άτομα το πολύ.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, μόνο άτομα από δύο οικογένειες θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτά, ενώ οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς έπρεπε να είχαν λήξει στις 1 το πρωί. Στις 00 Τα νέα μέτρα, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα, αντιμετωπίζουν το ξέσπασμα εστιών που σχετίζονται με κοροναϊούς τον Δεκέμβριο. Ο μεγάλος αριθμός ασκεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, όπου υποβάλλονται σε θεραπεία ένας αριθμός ρεκόρ των ασθενών Covid-19.

Κίνδυνος ανεξέλεγκτης κατάστασης

Στις πρωινές παρατηρήσεις του, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου τόνισε ότι η πλήρης αποφυγή της κατάστασης θα χρειαζόταν αρκετές μέρες εάν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση ολόκληρο το κλείσιμο θα ήταν μονόδρομος. Τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας τάσσονται επίσης υπέρ του νέου αποκλεισμού, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα και την κατάσταση των νοσοκομείων.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

Πηγή: Deutsche Welle

Source