Νέο επεισόδιο στην τηλεοπτική σειρά για πολιτογράφηση

Επικρίνει έντονα τη θέση που υιοθέτησε το DIKO κατά της ψηφοφορίας Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε τον προϋπολογισμό, προκαλώντας απάντηση τόσο από το Δημοκρατικό Κόμμα όσο και από το ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε επίσης από το στόμα του για τη διαφωνία του DIKO με την κυβέρνηση σχετικά με τον έλεγχό του.

Στην πραγματικότητα, τα αιχμηρά βέλη στοχεύουν στο DIKO, ενώ το κοινοβούλιο δεν είναι απαλλαγμένο από κριτική όσον αφορά το σχετικό πρόγραμμα ελέγχου του τοπίου, το οποίο έχει αναθεωρηθεί πολλές φορές. Ξεχωρίζει τους λόγους της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό, ο οποίος αποφάσισε τη θέση του ΑΚΕΛ από το DIKO.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι εάν ήθελαν πρόωρες εκλογές, θα έπρεπε να το είχαν ζητήσει. Δεν νομίζω ότι η ψήφος κατά του ΑΚΕΛ έγινε επειδή θέλει πρόωρες εκλογές. Δεν λέει κάτι τέτοιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν συμφωνεί με την οικονομική φιλοσοφία της κυβέρνησης, είναι απόλυτα αξιοσέβαστο. Είναι πιθανό ότι οι στόχοι και οι στόχοι του DIKO όταν επέλεξε να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό είναι διαφορετικοί. Παράξενοι στόχοι για την οικονομική φιλοσοφία του προϋπολογισμού “

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδίδει στο DIKO την οργάνωση του Γενικού Ελεγκτή, σημειώνοντας έντονα.

“Θέλω μια απλή ερώτηση στον πρόεδρο του DIKO. «Εάν δεχτούμε το αίτημά του, θα σταματήσουμε να είμαστε κυβέρνηση εμπλοκών και σκάνδαλων, όπως μας λένε, από την επόμενη μέρα;» ρώτησε.

Εν τω μεταξύ, αναρωτήθηκε “γιατί η εμμονή με έναν συγκεκριμένο αξιωματούχο που είναι πρώην μέλος ενός συγκεκριμένου κόμματος. Ίσως να καλύψει μερικές από τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται με πελάτες που εμφανίζονται στις αποκαλύψεις του Al aze azira; »

“Είναι αμφίβολο γιατί η εμμονή με τον επικεφαλής ελεγκτή – η αναζήτηση για πολιτογράφηση, επισημαίνοντας τις ευθύνες του επικεφαλής ελεγκτή που περιορίζονται από το Σύνταγμα, ειδικά σε σύγκριση, Με εξεταστική επιτροπή που φαίνεται να λειτουργεί ως δικαστικό σώμα. “Αν και η κριτική του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αποκλείει το κοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε τις περιστασιακές αλλαγές του” Προγράμματος πολιτογράφησης “, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Σημείωσε ότι «ακούω κριτική από την αντιπολίτευση ότι η εξεταστική επιτροπή, η οποία καλεί και ακούει μάρτυρες, αποφεύγει τις ανοικτές ακροάσεις. “Το ερώτημα που προκύπτει είναι և καλείται να απαντήσει, πότε κάλεσε ο Γενικός Ελεγκτής μάρτυρες, πότε διεξάγεται η έρευνά του μέσω δημόσιας ακρόασης;”

“Παρά τις κατηγορίες που γίνονται μερικές φορές, γιατί δεν άσκησαν τον απαιτούμενο έλεγχο, μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, αν νόμιζαν ότι ήταν” πρόγραμμα διαφθοράς “, όπως ισχυρίζονται σήμερα;”

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει μια ενδιαφέρουσα πρόκληση: την πρόσκληση προς τον ίδιο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν υπήρχε ποτέ έλεγχος στην πρώην δικηγορική του εταιρεία.

Ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι «η πρώην δικηγορική μου εταιρεία εποπτεύεται από το PDS κάθε χρόνο. Έχει ελεγχθεί από Moneyval, MOKAS, ΦΠΑ κ.λπ. Δεν βρέθηκαν αρνητικά στοιχεία. “

Πρόσθεσε: «Έχω ακόμη πληροφορίες ότι το ελεγκτικό γραφείο διενήργησε έλεγχο, αν και ο κ. Μιχαηλίδης επιμένει ότι δημοσιεύει πάντα τις εκθέσεις του, προτίμησε να το κρατήσει στο ράφι. Γιατί; »:

Η αντίδραση του Δημοκρατικού Κόμματος

Στο ίδιο πνεύμα, η απάντηση του Δημοκρατικού Κόμματος, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Προέδρου σε γραπτή δήλωση, δηλώνει ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραδώσει λεπτομερώς την έρευνα στην Υπηρεσία Ελέγχου”.

“Και αυτό παρά τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων του για το αντίθετο”, πρόσθεσε ο DIKO.

Τονίζει ότι “είναι σαφές ότι το PTA διαφωνεί έντονα ότι το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο του Γενικού Ελεγκτή έχει την εξουσία να επιβλέπει το πρόγραμμα.”

“Εξάλλου, οι κατηγορίες για κατάργηση της υπόθεσης του Γενικού Εισαγγελέα εάν το σκάνδαλο διερευνάται από την Ελεγκτική Υπηρεσία αποτελούν δικαιολογίες ενοχής”, δήλωσε ο ΝΙΚΟ.

“Είναι πλέον σαφές”, λέει ο DIKO, “ότι μόνο υπό την πίεση του κοινοβουλίου θα πρέπει να ενεργήσει η κυβέρνηση.”

“Γι ‘αυτό καλούμε για άλλη μια φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να επιτύχουν τον έλεγχο, τη διαφάνεια και τον καθαρισμό που απαιτεί η κοινωνία”, πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει τον έλεγχο από το γραφείο ελέγχου. Η απόφασή του, η ευθύνη του, “σημειώνει επιτέλους το DIKO, απαντώντας στα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Δεν λέει τίποτα για μια προφανή σύγκρουση συμφερόντων”, τονίζει το ΑΚΕΛ

Source