Νέο κρουαζιερόπλοιο για πλεύση από τη Χάιφα για εμβολιασμένους Ισραηλινούς ηλικίας 16 ετών και άνω

Η επιτυχία του Ισραήλ στον εμβολιασμό του πληθυσμού του έναντι του κοροναϊού και το άνοιγμά του ενόψει της παγκόσμιας πανδημίας θα επιτρέψει στους κατοίκους του να κάνουν κάτι που οι άνθρωποι σε άλλες χώρες μπορούν να ονειρευτούν μόνο αυτήν τη στιγμή: Πηγαίνετε σε μια κρουαζιέρα.

Η Royal Caribbean International ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το νέο της κρουαζιερόπλοιο, Οδύσσεια των Θαλασσών, θα αποπλεύσει από τη Χάιφα από τον Μάιο.

Το πλήρωμα του πλοίου είναι πλήρως εμβολιασμένο με περιηγήσεις ανοιχτές μόνο για τους Ισραηλινούς κατοίκους ηλικίας 16 ετών και άνω που έχουν επίσης εμβολιαστεί. Η απαίτηση ξεκινά από την αρχή της πανδημίας όταν τα κρουαζιερόπλοια έγιναν καυτό σημείο για τον ιό με τα καραντίνα στη θάλασσα πριν από την εκφόρτωση ασθενών επιβατών.

Οι κρουαζιέρες τριών έως επτά διανυκτερεύσεων θα ταξιδέψουν στη Μεσόγειο, σταματώντας σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Η ιστιοπλοΐα από το Ισραήλ είναι μια ευκαιρία για την οποία είχαμε τα βλέμματα εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε σε δήλωσή του ο Μάικλ Μπέιλι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International. «Εκτιμούμε πολύ την κυβέρνηση του Ισραήλ για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους σε εμάς για να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες κρουαζιέρας στους κατοίκους τους…».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε σε μια δήλωση: «Χάρη στα εκατομμύρια εμβόλια που έχουμε φέρει, είμαι περήφανος που το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ξεκινήσει τη νέα ναυαρχίδα της Βασιλικής Καραϊβικής. Η απόφαση της Βασιλικής Καραϊβικής να έρθει στο Ισραήλ είναι μια σημαντική έκφραση εμπιστοσύνης στην πολιτική μας.

«Αυτή είναι μια σημαντική οικονομική, τουριστική στιγμή για το κράτος του Ισραήλ», συνέχισε. «Ακριβώς όπως κάναμε το Ισραήλ παγκόσμιο πρωταθλητή στα εμβόλια, θα το καταστήσουμε παγκόσμιο πρωταθλητή στα οικονομικά και τον τουρισμό στη μετα-κορώνα εποχή».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το πλοίο, το οποίο έχει ύψος 1.138 πόδια είναι πάνω από τρεις φορές το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, είχε αρχικά προγραμματιστεί να φύγει από τη Ρώμη. Λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για το COVID-19, η Royal Caribbean άλλαξε τη βάση της σε Χάιφα. Μετά από ένα καλοκαίρι στο Ισραήλ, το πλοίο θα ταξιδέψει στα νησιά της Καραϊβικής, όπου θα σταθμεύει για χειμερινές κρουαζιέρες.

Ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, δήλωσε σε πρόσφατη ανακοίνωση ότι οι πρόσφατες ταξιδιωτικές συμφωνίες με το εβραϊκό κράτος «φέρνουν ήδη αποτελέσματα» και με τις νέες κρουαζιέρες, «περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να έχουν μοναδικές εμπειρίες στους όμορφους μας προορισμούς και νησιά “

Source