νέο μέτωπο ενάντια στην Τουρκία! Ο Πρίγκιπας Σαλμάν έδωσε οδηγίες στους Έλληνες πιλότους …

Γαλλία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ισραήλ και τέλος Σαουδική Αραβία. Οι κινήσεις της Τουρκίας το 2021 ξεκίνησαν επίσης με θυελλώδεις ανατολικές γραμμές βλάβης που παίζονται στη Μεσόγειο.

Η Ελλάδα και η Κύπρος γωνιώνεται όλο και περισσότερο, ξεκίνησε αρκετές ασκήσεις με τους συμμάχους της στα τεταμένα νερά εναντίον της Τουρκίας κατά την τελευταία καλοκαιρινή σεζόν.

Η εξέχουσα βάση στις ασκήσεις στη θάλασσα και στον αέρα ήταν η Σούδα στην Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale προσγειώθηκαν πρώτα στη βάση Suda για να στηρίξουν την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, σε όλη την Τουρκία σε κάθε πεδίο από τη Λιβύη έως τη Συρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν εννέα μαχητικά αεροσκάφη στο νησί της Κρήτης. Τα F-16 που ανήκουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησαν ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υποστηρίζουν ανοιχτά την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσαν τις τάξεις τους με την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo στη βάση της Σούδας και ένα πολεμικό πλοίο που θα αναπτυχθεί στην Κρήτη.

Μπαίνοντας σε έναν μεγάλο αγώνα όπλων, η διοίκηση της Αθήνας υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά 18 αεριωθούμενων αεροσκαφών Rafale πριν από το 2020 και ζήτησε από τις ΗΠΑ για πολεμικά αεροσκάφη F-35. Ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι θα εγκατασταθεί μια βάση drone για το νησί Iskiri στη μέση του Αιγαίου πελάγους με οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (SİHA) που θα αγοραστούν από το Ισραήλ.

Ενώ τα πρώτα αεροσκάφη Rafale αναμένεται να παραδοθούν αυτό το μήνα, ένα νέο μέτωπο άνοιξε στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, εναντίον της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία, στο μαχητικό αεροσκάφος F-15 της Κρήτης, αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να στείλει.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στην εφημερίδα Newpost, τα αεροσκάφη F-15, τα οποία θα προσγειωθούν στην Κρήτη κατόπιν εντολής του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman, θα ασκηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο με ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα.

Είναι επίσης μεταξύ των λεπτομερειών στις ειδήσεις ότι τα αεροσκάφη που θα σταλεί η Σαουδική Αραβία, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο F-15 στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, θα χρησιμοποιηθούν επίσης από Έλληνες πιλότους.

ΠΗΓΗ: ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

.Source