Νέο μήνυμα; Taner Tümerdirim: Bloody Christmas ??

Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις των γνωστών που έπαιρναν την Κύπρο ως πατρίδα τους ήταν οι συμμορίες της ΕΟΚΑ που προέρχονταν από την Ελλάδα και προκάλεσαν προβλήματα, εκτός από τους Έλληνες κατοίκους που ονόμασαν «Νησί». Η Κύπρος δεν έχει δει ειρήνη από την ημέρα που κατακτήθηκε από τους Τούρκους. Μυστικές οργανώσεις που στοχεύουν να εκδιώξουν τους Τούρκους από τα εδάφη της Ανατολίας συνέχισαν να επιδιώκουν το όνειρο της μεγάλης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα βήματα των προγόνων τους.

Η αιματηρή χριστουγεννιάτικη επιδρομή εναντίον του τουρκικού λαού δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία απόπειρα γενοκτονίας στην Κύπρο. Είναι μόνο ένα από τα γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία μας που δείχνει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν κοινές παρονομαστές δεν μπορούν να είναι φίλοι.

Πριν από τα Χριστούγεννα του 1963, παρουσίασαν ένα παράδειγμα βαρβαρότητας που δεν θα ξεχαστεί εύκολα επιδρομές στα μέρη όπου οι Τούρκοι ζούσαν στην περιοχή Kumsal της Λευκωσίας. Τούρκοι αντιστάσεων μετά την επιδρομή Όταν μπήκαν στο χαριτωμένο σπίτι νούμερο δύο στην οδό İrfan Bey, από τη σπασμένη πόρτα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Μια γυναίκα στην μπανιέρα Βρισκόταν στο αίμα με τους τρεις γιους του να σκοτώνονται.

* * *

Η αιματηρή φωτογραφία της Mürvet Hanım και των παιδιών της στην μπανιέρα έγινε αφίσα παντού όπου η Κυπριακή υπόθεση συζητήθηκε για πολλά χρόνια… Παρουσιάστηκε ως υποδειγματικό έγγραφο σε όλες τις χώρες που είδαν την ελληνική βιαιότητα ξεχωριστά.

Μπεν Κύπρος και Ραούφ Ντενκτάς για πρώτη φορά ανάμεσα σε συρματόπλεγμα, γεμάτα άμμο βαρέλια. Το είδα σε σύνορα όπου οι ελεύθεροι σκοπευτές προσπαθούσαν να κυνηγήσουν τους Τούρκους. Αργότερα, επισκεφθήκαμε κατά τη διάρκεια των προσκόπων που πήγαμε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας.

Έχουμε δει πολιτικές δυνάμεις που δεν διεκδικούν την Κύπρο και θεωρούμε περιττή τη βοήθεια.

Ακολουθήσαμε τους πολιτικούς που άφησαν την τουρκοκυπριακή πλευρά μόνη και απελπισμένη, και αναβάλλαμε συνεχώς την Κυπριακή υπόθεση, αφήνοντας την Κυπριακή υπόθεση σε αναμονή.

Είναι μια όμορφη περιοχή του yapabilecekk της Χαβάης της Τουρκίας που περιλαμβάνει μια αξιολόγηση των πορτοκαλιών και των εσπεριδοειδών, οι νέοι Τούρκοι κάθε μαθήματος που έχουμε ξεχάσει όλα αυτά που υποτίθεται ότι βλέπει το μουσείο. Έγινε το σημείο συνάντησης των αρχηγών ναρκωτικών και των εμπόρων όπλων, όπου πραγματοποιήθηκε ο τζόγος και η εμπορία σεξ. παράδεισος των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Τουρκία για να κλείσει το πανεπιστήμιο ήταν ανοιχτό.

Εν ολίγοις, δεν είδαμε την Κύπρο ως τουρκική γη και δεν μας αγκαλιάσαμε. Αφήσαμε τους ανθρώπους του νησιού με το δικό τους πεπρωμένο. Το ονομάσαμε ελευθερία. Ευτυχώς, ο τουρκικός στρατός βοήθησε σε κάθε δύσκολη περίοδο και ικανοποιήθηκαν ορισμένες ανάγκες.

Οι Τούρκοι Αντιστάσεις που πολέμησαν στο νησί σήμερα και μένουν μόνο λίγες. Προσπαθούν να οργανώσουν και να πουν στους νέους υπό ποιες συνθήκες αποκτάται η ελευθερία, ποιες είναι οι δυσκολίες για τη δημιουργία ενός κοινού κράτους με τους Έλληνες, και τους διδάσκουν τους ύμνους και τα λαϊκά τραγούδια που τραγούδησαν στον αγώνα για ανεξαρτησία. Η πόρτα του εφησυχασμού, η Τουρκία βλέπει ως εμπόδιο για συνεργασία με Ελληνοκύπριους προσπαθούν να πείσουν τους νέους που έχουν εκπαιδευτεί στο Ίδρυμα Soros.

* * *

Οι εχθροπραξίες έχουν τελειώσει;

Φυσικά όχι. Όσο η “Μεγάλη Ιδέα” συνεχίζει να αποτελεί μέρος της ελληνικής εκπαίδευσης, δεν θα τελειώσει όσο οι Τούρκοι περιγράφονται ως σκληροί και βάρβαροι στα βιβλία της ιστορίας. Καθώς επιδιώκουμε την καθαρή μεσογειακή θάλασσα της φιλίας και της ειρήνης, θα συνεχίσουμε να τρώμε την ιδιοτροπία της αλήθειας στα πρόσωπά μας.

Ωστόσο, δεν είχαμε ποτέ έναν ισχυρό ισχυρισμό που αντικατοπτρίζεται στα βιβλία μας όπως «Η Δυτική Θράκη είναι μια τουρκική γη, είναι καθήκον μας να το πάρουμε πίσω, 12 νησιά είναι το δικαίωμά μας».

Έχουμε δει τα ίχνη εχθρότητας ακόμη και στα διεθνή στρατόπεδα προσκόπων, των οποίων η βασική φιλοσοφία είναι η «παγκόσμια ειρήνη και η παγκόσμια φιλία», το οποίο είναι ένα διεθνές κίνημα για την ανάπτυξη καλών πολιτών, εθνικών και καλών ανθρώπων. Δημιουργήσαμε το τουρκικό περίπτερο, το οποίο καταστράφηκε κάθε βράδυ, την επόμενη μέρα. Παρακολουθήσαμε την αηδιαστική συμπεριφορά εκείνων που έκλεψαν τις σημαίες μας.

Ακόμα και ένας Έλληνας ανιχνευτής που διασώσαμε από τον πνιγμό δεν μπορούσε παρά να μας πει ότι ένιωσε μια τρομερή καταπίεση επειδή οφείλει τη ζωή του σε μας. Είδαμε ότι ήταν αρκετά πλυμένο στον εγκέφαλο για να πει «Μακάρι να ήμουν νεκρός…».

* * *

Δεν γράφω όλα αυτά για να βλαστήσω τους σπόρους της εχθρότητας. Όταν σκεφτόμουν τι συνέβη στον Ahlibeyt με την εχθρότητα του Yazid και το συνδυασμό των Χριστουγέννων, έβαλα τα δάχτυλά μου σε τέτοια γραφή. Τα Χριστούγεννα δεν είναι ένοχα, αλλά προσπαθείτε να συσχετίσετε την αγριότητα, τη σκληρότητα, τη ντροπή και την εχθρότητα που δημιουργούνται από ανθρώπους που πιστεύουν στην ιερότητά του με τη θρησκεία, τη γλώσσα και τη φυλή.

Είναι καθήκον μας να ζούμε χωρίς να ξεχνάμε αυτά τα γεγονότα, χωρίζοντας τον φίλο και τον εχθρό ο ένας από τον άλλο, προστατεύοντας τη χώρα μας, τις εθνικές μας αξίες και την ενότητά μας… Διατηρώντας τα προστατευτικά ένστικτά και τις ρυθμίσεις ασφαλείας μας ανά πάσα στιγμή, πρέπει να θυμόμαστε το ρητό «το νερό κοιμάται, ο εχθρός δεν κοιμάται …».

Φαίνεται ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ένας τόπος γαλακτοκομικών όπως φανταζόμαστε. Οι κακοί θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τα καλά, οι κλέφτες θα προσπαθήσουν να κλέψουν, οι φιλόδοξοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την ομορφιά.

Υπάρχει μια τιμή για να έχουμε μια τόσο όμορφη πατρίδα. Αυτή η τιμή δεν είναι να εμπιστευόμαστε κανέναν, αλλά εμείς. δεν πιστεύω σε κάθε λέξη. Δεν πρέπει να προσφέρουμε τους δικούς μας πόρους σε ξένους σε μια λαχτάρα για μια πολυτελή ζωή. Να επεξεργαστούμε δουλεύοντας οι ίδιοι. Είναι δυνατό να είσαι δυνατός διαιρώντας το εισόδημα με αδελφικό τρόπο. Μόνο μετά από αυτό, μπορούμε να υπηρετήσουμε την αρχή «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο», όπως είπε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Αυτό μπορεί να είναι εφικτό μόνο αν φορέσουμε μπότες και βάζουμε τα ξίφη μας και δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι για πόλεμο για να προστατεύσουμε τη χώρα από το παλάτι.

Διαφορετικά, θα έχουμε πιο αιματηρά Χριστούγεννα … Η ζωή θα μας δηλητηριάσει ξανά …

Source