Νίκη για Τζούντο την 48η Ημέρα Αριστείας!, 24Σπορ & Ειδήσεις

Η νίκη του Κυπριακού Τζούντο στο 48ο Φεστιβάλ Αριστείας του Συλλόγου Αθλητικών Συγγραφέων Κύπρου (EAK), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021. Η Σόφια Αβέστα έγινε η καλύτερη Κυπριακή αθλήτρια όλων των εποχών το 2020 αφού ψηφίστηκε από τα μέλη του ΕΑΚ και ο Πέτρος Χριστοδουλίδης απονεμήθηκε το Βραβείο Αυξανόμενου Ταλέντου της Τράπεζας Κύπρου.

Η Σόφια Αβέστα έγινε η πρώτη τζούντοκα που κέρδισε τον τίτλο του Κυπριακού Αθλητή της Χρονιάς σε ένα ίδρυμα που χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Με 693 πόντους, ο Ασβέστα υπερίσχυσε του δεύτερου καλύτερου αθλητή του 2020, ο οποίος ήταν ο σκοπευτής Κωνσταντίνα Νικολάου, με σημαντική διαφορά 200 πόντων.

Για την Asvesta, η διαφορά έγινε από το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under-21 στην Κροατία, μετά την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-23.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Χρήστο Χριστοδουλίδη από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας, κ. Πρόδρομος Πρόδρομος. “Είμαι πολύ ευγνώμων για το βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν πάντα δίπλα μου και με βοήθησαν. COM, Ομοσπονδία, κ. Σώτος Τριχομίτης. “Ο προπονητής μου κ. Χρήστος Χριστοδουλίδης, οι συμπαίκτες μου και η οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου”, δήλωσε ο πρωταθλητής μας.

Εκτός από τα Highlights της Asvesta, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης απονεμήθηκε το βραβείο Growing Talent της Τράπεζας Κύπρου. Το 2004, ο Χρήστος Πέτρος Χριστοδουλίδης, ο σημερινός τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού γιου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο, επιλέχθηκε από το EAK ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας μας μετά από χρόνια διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα με τον Πέτρο, το βραβείο απονεμήθηκε σε δύο ακόμη αθλητές, τον κολυμβητή Νικόλαο Αντωνίου, ρίχνοντας ένα σφυρί Εμίλια Κολοκοτρών.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο συγχαίρει θερμά τους αθλητές, τον προπονητή τους και τις οικογένειές τους για τις προαναφερθείσες διαφορές.

,Source