Νίκολα. Ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρησιακά σκάνδαλα του 2020

Ποια είναι η αρχική επιχείρηση φορτηγών υγρού υδρογόνου;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ενδεχομένως υπό την επήρεια μιας φούσκας από την εταιρεία δοκιμών αίματος Theranos, η εταιρεία υγρού φορτίου υδρογόνου Νίκολα πήρε το μάντρα «εξαπατήθηκε μέχρι να το κάνετε» και πήγε ακόμη πιο μακριά.

Η Hindenburg Research είπε τον Σεπτέμβριο ότι ο Nicolas και ο διευθύνων σύμβουλός του, Trevor Milton, είχαν παραπλανήσει την τεχνολογία της εταιρείας. Το αποκορύφωμα αυτής της ιστορίας ήταν το διαφημιστικό βίντεο του 2016, το οποίο υποτίθεται ότι έδειχνε ένα πλήρως λειτουργικό φορτηγό Nikola, αλλά στην πραγματικότητα απλά έσυραν το φορτηγό στην κορυφή του λόφου και στη συνέχεια το άφησαν να κυλήσει.

Στη συνέχεια, η Νίκολα επιβεβαίωσε αυτόν τον ισχυρισμό. Είπε ότι δεν υπήρχε απάτη, καθώς η εταιρεία είπε ότι το βίντεο έδειχνε το αυτοκίνητο “σε κίνηση”, έναν τεχνικά σωστό σύνδεσμο, αλλά φυσικά η κίνηση δεν προήλθε από υδρογόνο, αλλά από βαρύτητα.

Ο Μίλτον παραιτήθηκε αργότερα ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι αξιοσημείωτο σε όλη την ιστορία ότι η έκθεση του Hindenburg κυκλοφόρησε μόλις δύο ημέρες αφότου η General Motors ανακοίνωσε μεγάλα σχέδια συνεργασίας με τη Nikola. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η GM θα αγόραζε πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία և να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό φορτηγό της Nikola’s Badger. Τέλος, στα τέλη Νοεμβρίου, η GM ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τη συμφωνία.

Τον Ιούνιο, η τιμή της μετοχής της Nikola έφτασε τα 79,73 $. Σήμερα πωλείται μόνο με περίπου 17 $.

Πηγή: Fortune.com (Του David Z. Morris)

Ποια είναι η αρχική επιχείρηση φορτηγών υγρού υδρογόνου που έχει γίνει μια μεγάλη απάτη;

Ενδεχομένως υπό την επήρεια μιας φούσκας από την εταιρεία δοκιμών αίματος Theranos, η εταιρεία υγρού φορτίου υδρογόνου Νίκολα πήρε το μάντρα «εξαπατήθηκε μέχρι να το κάνετε» και προχώρησε περαιτέρω.

Η Hindenburg Research είπε τον Σεπτέμβριο ότι ο Nicolas και ο διευθύνων σύμβουλός του, Trevor Milton, είχαν παραπλανήσει την τεχνολογία της εταιρείας. Το αποκορύφωμα αυτής της ιστορίας ήταν ένα διαφημιστικό βίντεο του 2016 που υποτίθεται ότι έδειχνε ένα πλήρως λειτουργικό φορτηγό Nikola, αλλά στην πραγματικότητα απλά έσυραν το φορτηγό στην κορυφή του λόφου και στη συνέχεια το άφησαν να κυλήσει.

Ο Νίκολας επιβεβαίωσε αργότερα αυτόν τον ισχυρισμό. Είπε ότι δεν υπήρχε απάτη, καθώς η εταιρεία είπε ότι το βίντεο έδειχνε το αυτοκίνητο “σε κίνηση”, έναν τεχνικά σωστό σύνδεσμο, αλλά φυσικά η κίνηση δεν προήλθε από υδρογόνο, αλλά από βαρύτητα.

Ο Μίλτον παραιτήθηκε αργότερα ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι αξιοσημείωτο σε όλη την ιστορία ότι η έκθεση του Hindenburg κυκλοφόρησε μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της General Motors για μεγάλα σχέδια συνεργασίας με τη Nikola. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η GM θα αγόραζε πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία և να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό φορτηγό της Nikola’s Badger. Τέλος, στα τέλη Νοεμβρίου, η GM ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τη συμφωνία.

Τον Ιούνιο, η τιμή της μετοχής της Nikola έφτασε τα 79,73 $. Σήμερα πωλείται για περίπου 17 $.

Πηγή: Fortune.com (Του David Z. Morris)

Source