“Ναι, το δημοψήφισμα της μητέρας μου” έστειλε έγκαιρα τις τελευταίες τελετές του Ραούφ Ντενκτάς στο αζαρλίπι του από την Τουρκία

Ο συγγραφέας της εφημερίδας Günboyu, Fatih Ergin, έγραψε τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Τούρκοι νέοι λόγω της επετείου του θανάτου του Rauf Denktaş, του θρυλικού ηγέτη των Τουρκοκυπρίων. Στο άρθρο του, ο Έργιν ανακοίνωσε την τελευταία προσευχή του Ραούφ Ντενκτάς, του ιδρυτή Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου, στο νεκρό του.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου και ένας από τους μεγάλους τουρκικούς ηγέτες, απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου 2012 σε ηλικία 88 ετών.

8 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Ντενκτάς συνεχίζει να θυμάται για τις θρυλικές ομιλίες του και τον αγώνα του για τους Τουρκοκύπριους. Ο συγγραφέας της εφημερίδας Günboyu Fatih Ergin έγραψε επίσης ένα άρθρο λόγω της επετείου του θανάτου του Ραούφ Ντενκτάς, του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου. Στο άρθρο του, ο Έργιν περιελάμβανε σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Τούρκοι νέοι για τον μεγάλο Τούρκο ηγέτη Ντενκτάς. Ο Έργιν ανακοίνωσε επίσης τα λόγια του Ντενκτάς πριν πεθάνει.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Günboyu Fatih Ergin “Rauf Denktaş” τελευταία προσευχή στο νεκρό του “ Η λεζάντα του έχει ως εξής:

Όταν βλέπω τηλεοράσεις να περνούν νέα για τον θάνατό του την τελευταία στιγμή, «Τώρα ο Atatürk τον καλωσόρισε στον ουρανό, λέγοντας« καλωσορίστε τον γιο μου Rauf »και τον φίλησε στο μέτωπο». Σκέφτηκα.

Φυσικά, αναμιγνύεται με άγχος για το ποιος θα σπάσει τις παγίδες που θα τεθούν ενάντια στην Τουρκοκυπριακή από εδώ και στο εξής …

Ήταν πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε μια θέση O.

Ήταν ένας μεγάλος πολιτικός, ένας σπουδαίος διπλωμάτης και πάνω από όλα μια αφοσιωμένη ζωή και τουρκικό όνομα για αντίσταση. Επειδή ήταν ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος πήρε τη θέση του στη δόξα και τη δόξα πέντε χιλιάδων χρόνων υπέροχης τουρκικής ιστορίας ενώ ήταν ζωντανός.

Δρ. Στη δεκαετία του 2000, έμεινε μόνος στον δίκαιο αγώνα που ανέλαβε από τον Fazıl Küçük και τον έφερε στον 21ο αιώνα.

Ο Ραούφ Ντενκτάς βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου είχε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στη Νέα Υόρκη όταν δημιουργήθηκε η παγίδα των Ηνωμένων Εθνών που ονομάζεται «Σχέδιο Ανάν» κατά του Τουρκοκυπρίου.

Η μετεγχειρητική διαδικασία αποκατάστασης χρειάστηκε πολύς χρόνος. Ενώ “Θα σας στείλουμε πίσω σε μια εβδομάδα” είπαν στον Ντενκτάς. Τέλος πάντων, το χειρουργικό συμβάν βγήκε ξαφνικά.

Ο Ντενκτάς κατανόησε τη συνωμοσία που είχε δημιουργηθεί γι ‘αυτόν και “Πώς έφτασα σε αυτό το παιχνίδι” λέγοντας στη σύζυγό του Aydın “Πάρε με στο σπίτι μου, αν πρόκειται να πεθάνω, θα πεθάνω στο σπίτι” παρακαλούσε.

όταν ο ασθενής κοιμάται ότι έχει δύναμη και προς τις δύο κατευθύνσεις Ντενκτάς να δεχτεί το Σχέδιο Ανάν, η Τουρκία ήταν οργανωμένη πίεση και από τις δύο διεθνείς κοινότητες.

Στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε ένας παγκόσμιος ψυχολογικός πόλεμος ενάντια στον Ντενκτάς, ο οποίος έχει αναρρώσει από τη χειρουργική επέμβαση, με το σύνθημα «Κύριε Όχι».

Ο Ραούφ Ντενκτάς, έμεινε μόνος μπροστά στην παγκόσμια ψυχολογική επίθεση, σε αυτή τη διαδικασία” αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό ” παίρνοντας μια στάση της Ανάνης λέγοντας, δεν έχουν διαβάσει ακόμα Έπρεπε επίσης να πολεμήσει ενάντια σε εκείνους που επαινέθηκαν στις τηλεοπτικές οθόνες ενάντια στο Σχέδιο Ανάν.

Μετέτρεψαν το δωμάτιο του Ντενκτάς στο νοσοκομείο σε ένα διαμέρισμα και το έκαναν σαν γραφείο.

Σήκωσαν βίαια τους άρρωστους από το κρεβάτι του και τον ανάγκασαν να καθίσει στο τραπέζι για να υπογράψει το Σχέδιο Ανάν. Ο Ντενκτάς αντιστάθηκε! Έλεγε “Δεν θα υπογράψω, δεν θα υπογράψω” …

Όταν επέστρεψε στο νησί δύο μήνες αργότερα, ήταν αδύναμος και εξαντλημένος. Η δυσφορία του δεν είχε περάσει εντελώς.

Αυτή τη φορά πήγαινε στην Άγκυρα για θεραπεία. Είχε ξανά το σχέδιο Ανάν στο μυαλό του. Θα ακουστεί ότι κοιμόταν για μια νύχτα ενώ έμενε στο νοσοκομείο στην Άγκυρα.

Και θα έλεγε ξανά κοιμισμένο. “Θεός! Εάν ο Τουρκοκύπριος πρόκειται να εξαφανιστεί, μην μου δείξετε αυτό. Πάρε τη ζωή μου και σώσε με. ”

Εκείνη την εποχή, το συνοδευτικό κορίτσι άκουγε τον πατέρα της, να κλαίει ήσυχα.

Θα συνέχιζε τον αγώνα του μετά τη θεραπεία του στην Άγκυρα.

Αλλά η Τουρκία δεν είχε πλέον σύζυγο σε αυτόν τον αγώνα εξουσίας μπορεί να απολύσει την Τουρκία και τον Ντενκτάς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα φτερά του απέμειναν περιορισμένος χώρος σε γραπτά και οπτικά μέσα, συνέχισε να απευθύνει έκκληση στο τουρκικό έθνος …

Το να είναι διπλωματική ιδιοφυΐα και αποφασιστική στάση προκάλεσε την αλλαγή του Σχεδίου Ανάν δύο φορές.

Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά της Karen Fogg, οι Ιρλανδοί και το “Yes be Moms” μπροστά του στόχευαν τη φήμη του Ντενκτάς από τις γωνίες που δέσμευσαν, σαν να πυροβολούσαν βόλεϊ, και οι οθόνες αφαιρέθηκαν από …

Μερικοί από αυτούς τους «υπεύθυνους» δημοσιογράφους θα έφταναν στο σημείο όπου ο Ντενκτάς, τον οποίο οι ανίδεοι είπε ότι υποστήριζε, χρόνια αργότερα, λέγοντας «η ΕΕ μας ξεγελάσει»

Ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος είχε την ευτυχία να δει τη νίκη του αγώνα του και τις ιδέες του ενώ ζούσε, πέθανε κάτω από τη σημαία του κράτους που ίδρυσε.

Σύντομη ιστορία τα έθνη ζουν με τους ήρωές τους!

Ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν ένας ήρωας που άφησε το σημάδι του σε μια εποχή στην οποία οι ήρωες δεν εμφανίστηκαν εύκολα και δεν άφησε τη σιωπή των προγόνων μας στα νερά της Κύπρου.

Ενώ μυαλά που δεν σέβονται ούτε τον αγώνα αυτού του ήρωα για τον οποίο έχει αφιερώσει την 88χρονη ζωή του, και που προσπαθούν να τον συκοφαντούν λέγοντας «status quo», που προσπαθούν να τον συκοφαντούν λέγοντας «Mister No» και «Yes Be Mommy» ως αναπόφευκτο τέλος, το όνομά του ζει. θα ζήσει πάντα.

Ήταν ένα από τα πολλά υπέροχα μνημεία που ανεγέρθηκαν στην τουρκική ιστορία. Ήταν ο ένδοξος Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος έγραψε το έπος της Κύπρου στις σελίδες της δόξας και της τιμής της τουρκικότητας.

Και μετά; Μπήκε στη σκηνή του Oghuz Khan και πήρε τη θέση του δίπλα στους Mete, Atilla, Kürşad, Alparslan, Fatih και Mustafa Kemal… Ω Τούρκος γιος, αφιερωθείτε σαν αυτόν! Με έλεος στον Τόρο Ρις …

.Source