“Νηπιαγωγεία χωρίς καθηγητές … Το Υπουργείο Παιδείας δεν στέλνει υποκατάστατα στα εκτεθειμένα παιδιά, είναι αδιάφορο”

Το POED εγείρει ζητήματα που σχετίζονται με την αντικατάσταση εκπαιδευτικών. Ψήφοι և Καταγγελίες σχετικά με τη χρήση του Υπουργείου Παιδείας. “Αναγνωρισμένα παιδιά և καθηγητές.” Λέει ο Χάρις Χαραλάμπους στους Cyprus Times

Ο Γενικός Γραμματέας του POED Χάρις Χαράλαμπος κάνει σκληρές κατηγορίες εναντίον του υπουργείου Παιδείας Cyprus Times: are Σας καλούμε να μιλήσετε για την εκπαίδευση և πώς διεξάγεται σε μια επιδημία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, το υπουργείο αφήνει νηπιαγωγεία με ειδικά μορφωμένα παιδιά για τόσες μέρες επειδή δεν τα στέλνει εγκαίρως ή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει υποκατάστατα.

“Υπήρξαν περιπτώσεις που υπενθυμίζουμε σε παιδιά σε νηπιαγωγεία, σε ειδικά σχολεία, τα οποία δεν έχουν εκπαιδευτικούς να τα φροντίζουν, ότι λόγω των γεγονότων, δεν μπορούν να αναμιχθούν τα μαθήματα.”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Δασκάλου, μετά το αδικαιολόγητο άνοιγμα νηπιαγωγείων, ειδικών σχολείων με φυσική παρουσία, το αρμόδιο υπουργείο δεν το καθιστά σαφές.

“Εκτός από τα νηπιαγωγεία, που δεν κλείνουν ειδικά σχολεία, δεν αυξάνουν την ασφάλεια και την υποστήριξή τους, τα παιδιά και οι δάσκαλοι συνεχίζουν να διατρέχουν κίνδυνο”, είπε.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι τα υποκατάστατα δεν αποστέλλονται σε δημοτικά σχολεία όπου διεξάγεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε πώς σκοπεύει να προχωρήσει το POED μετά από αυτές τις σοβαρές ανακαλύψεις, διευκρίνισε ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να βάλει τα πάντα στο Υπουργείο Παιδείας μέσω επιστολής του οργανισμού, έτσι ώστε να βρεθεί αμέσως λύση.

Source